Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@blumen ano, sebevědomí nemám žádné, už od dětství, bylo dost hnusne…myslim si, že bych všechno psychologovi ale nedokázala říct..
Klid holka, psycholog je dobrá volba. Na poprvé mu asi všechno neřekneš, ale pokud bude dobrý tak získáš důvěru a časem se svěříš a určitě ti pomůže ![]()
Holka zlatá, ty léta, co prožíváš teď, jsou krásná, užívej si je. Určitě máš ve třídě kamarádky, zkuste se učit spolu a pak si někde sedněte na pokec, odreaguj se. Já na ty roky na střední vzpomínám hrozně ráda, je to super věk. Na vysoké už si jela děcka po svým, plno vyložených šprtů, o ničem. Ale pár rebelů na pivko se vždycky našlo. ![]()
Říká, že nejhorší je prvák. Pokud si jej zvládla s jednou čtyřkou, neházela bych flintu do žita. Obáváš se něčeho, co ještě ani nezačalo. Navíc je mezi lidmi spíš více těch, kterým dosažení nějaké úrovně vzdělání dá více zabrat, než těch, kterým to jde samo od sebe, no
Jsou situace, kdy by člověk měl zatnout zuby a makat a né se litovat, stresovat a děsit něčím, co je někde v nedohlednu a patrně ani nikdy nenastane (pokud se na to samozřejmě úplně nevykašle(!)). Je to boj, no. Někdy větší někdy menší.
Nicméně je možné, že jestli jsi na střední, bylo by ti lépe na učňáku… ![]()
Zakadatelko, nestahuj kalhoty před brodem.
Existují, když to zjednoduším, pouze dvě varianty. Buď to zvládneš, nebo nezvládneš. A když nezvládneš? Hmmm, blbý, ale o co ve skutečnosti jde? Umře někdo? Onemocní? Ne. Takže jak se říká, když nejde o život, jde o h…
Já teda doufám, že dnešní den nebude den sebevražd. Taky mě nešla matika a cizí jazyky a žiji dál. Věř mi, že až nastoupíš do zaměstnání, čekají tě daleko horší zkoušky.
Jak jsem pochopila, že oporu v rodičích asi nemáš, když dětství stálo za pendrek, to je hodně smutné, takové rodiče bych házela ze skály!
Nikoho jiného nemáš, kdo by ti s tím poradil, podpořil tě? Babičku, tetu… ![]()
@Ice79 to jste špatně pochopila
podporu mam v mamce, to táta stal za prd..podporu mam v mamce, babičce, i teta, vlastně cela rodina z mamky strany
@Anonymní píše:
@LadyLada ono se řekne učňák, ale jaky? Hledala jsem a nevím no..
Ted uz budes koncit, ne? Mas za sebou druhak nebo tretak? To uz bych nejak doklepala do konce. Ale lepsi pro Tebe by byl ten ucnak, to si myslim taky, zalezi, co Te bavi.
@blumen ještě mi chybi dva roky..no právě, ale já nevim, co by mě bavilo. A mít učňák a byt bez maturity..všechno má své pro a proti a já nevim..ty nervy ale teda pracujou
@Anonymní píše:
@blumen ještě mi chybi dva roky..no právě, ale já nevim, co by mě bavilo. A mít učňák a byt bez maturity..všechno má své pro a proti a já nevim..ty nervy ale teda pracujou
No a co Ti jde? Co jsou Tve prednosti? A nerikej, ze zadne
@Anonymní píše:
@blumen přijde mi, že nejsem v ničem dobra
Neco Ti jde urcite, zajimas se o neco?
@Anonymní píše:
@Ice79 to jste špatně pochopilapodporu mam v mamce, to táta stal za prd..podporu mam v mamce, babičce, i teta, vlastně cela rodina z mamky strany
Tak to je super!
Už jsem se lekla.Tak se o tom poraď s maminkou. Když ti to nepůjde, tak spolu najděte školu, kde třeba jazyky nejsou. Držím ti palce! ![]()