Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Někteří lidé takový jsou. Já bych se do kontaktu taky nehnala, i když myslím, že tchyně bude mít dobrou vůli, ale časem to sklouzne tam, kde to bylo..
Asi bych poslechla manželovo přání. Kdoví, co má za lubem. To poslala na telefon tobě nebo manželovi?
Já mám tchyni podobnou, nestýkáme se už x let, občas má nějaký záchvat a pošle třeba vánoční sms, neodpovídám, ignoruju. Normální to není, ale ona sama není normální, takže mě to nepřekvapuje.
@Kakika píše:
Asi bych poslechla manželovo přání. Kdoví, co má za lubem. To poslala na telefon tobě nebo manželovi?
Tím, že je to manželova matka, tak bych taky poslechla jeho přání a sále ji ignorovala.
@Anonymní píše:
Jako já už nevím, jestli se smát nebo brečet. Před rokem a půl jsme přerušili kontakt s tchýni. Je to strašně zlý člověk, tolik nepříjemností co nám udělala, škoda mluvit. Když se jí někdo na nás zeptá odpovídá můj syn a ta jeho pí… zřejmě si myslí, že nám to lidé neřeknou. Ale tak to bych ještě nějak zkousla, ale dělala velké rozdíly mezi vnoučaty. Manžel se s ní o tom několikrát pokoušel mluvit a její odpovědi já to vím nebo no a co nemám na všechny vnoučata čas. A po té co začala dělat pak jsme to radši utnuly. Za celou dobu si ani jednou na naše dítě nevzpomněla kromě jedné urypane SMS k narozeninám, že to našemu dítěti přeje paní…a teď najednou přišla od ní zpráva, kde nás zaplavila fotkami svèho druhého vnoučete s popisem toho jak je strašně šikovný a co všechno umí a jak je z něj nadšená a ať teda taky pošleme fotku našeho dítěte. Já na to zůstala koukat, manžel nevěřícně kroutil hlavou a řekl, že si nepřeje ať se na to reaguje, že je toto zaprvé krajně trapné a za druhé, že už se mu naškodila dost. Přijde vám toto normální?
Vždycky, když čtu něco špatného o tchýních, tak si říkám, bože, snad si můj syn jednou najde nějakou, která mě bude mít ráda, já určitě nehodlám být žádná zlá tchýně, naopak, můj syn je pro mě v každým případě ten nejdůležitější muž na světě, takže bych radši se snažila vyjít i s nějakou hroznou snachou, než, abych o něj přišla..přijde mi to strašně smutné..Já bych jí tu fotku poslala, to vám nic neudělá ani jednomu, nevím, co konkrétního jste si udělali /udělaly, ale je to smutné celkově. Díky bohu za naší rodinu, vycházíme skvěle..
To je teda pořádná píííp. Nereagovala bych. Zřejmě další její pokus zahýbat vám s žlučí.
@Monchichik píše:
Já mám tchyni podobnou, nestýkáme se už x let, občas má nějaký záchvat a pošle třeba vánoční sms, neodpovídám, ignoruju. Normální to není, ale ona sama není normální, takže mě to nepřekvapuje.
@enny3 pokud svoji snachu nebudeš jmenovat„můj syn a ta jeho pí…“, tak máš velkou šanci stát se skvělou tchýní ![]()
Já mám svoji tchýňku opravdu ráda, ale ona je normální. Momentálně spolu tři roky bydlíme i pracujeme v jednom kanclu (to bydlení se už konečně letos vyřeší, budeme mít dostavěno) a jsme důkazem toho, že spolu tchýně se snachou můžou v pohodě existovat. Dokonce si myslím, že bych se svojí maminkou takhle častý kontakt nezvládla, ale moje mamka je poděs
Taky ji mám ráda ![]()
@enny3 No buď ráda, že vycházíš se svojí rodinou skvěle, ale ne vždy to jde. Já se taky nehodlám scházet s někým, kdo o mně mluví jako o p..e, vnoučata jí nezajímají a prostě jednoho dne ta trpělivost přeteče a takovýho člověka ve svým životě nepotřebuju, byť je to něčí matka. Zatím jsem skoro tchyně a skoro snacha je moc fajn. Tak snad nám to vydrží ![]()
Manželovo přání nereagovat respektovat budu, ale je mi divné co tak najednou. Já si osobně myslím, že se někde dozvěděla, že má manžel dostat odškodnění za trvalé následky z práce. Řekl to jedné své příbuzné, které věří a ta slíbila si to nechat pro sebe. Ale jestli se třeba nechtíc nepodřekla před svým manželem a ten by to tchyni určitě řekl. Možná se pletu, ale myslím si, že to tak možná bude, nebylo by to poprvé kdy se k manželovi strašně hlásila když byl při penězích. Je mi to prostě divné když si na naše dítě rok a půl nevzpomene a jen někde manžel řekne, že má něco dostat tak už se strašně hlásí o fotky našeho dítěte. Že jí je smutno pochybuju když nikdy moc společně ztracený čas nevyhledávala, protože nemá údajně na všechny čas. Taky mě napadlo, že s druhým vnoucetem dopadla stejně tak se snaží dostat k našemu, ale to ne, tam je vše v pořádku.
@Anonymní píše:
Manželovo přání nereagovat respektovat budu, ale je mi divné co tak najednou. Já si osobně myslím, že se někde dozvěděla, že má manžel dostat odškodnění za trvalé následky z práce. Řekl to jedné své příbuzné, které věří a ta slíbila si to nechat pro sebe. Ale jestli se třeba nechtíc nepodřekla před svým manželem a ten by to tchyni určitě řekl. Možná se pletu, ale myslím si, že to tak možná bude, nebylo by to poprvé kdy se k manželovi strašně hlásila když byl při penězích. Je mi to prostě divné když si na naše dítě rok a půl nevzpomene a jen někde manžel řekne, že má něco dostat tak už se strašně hlásí o fotky našeho dítěte. Že jí je smutno pochybuju když nikdy moc společně ztracený čas nevyhledávala, protože nemá údajně na všechny čas. Taky mě napadlo, že s druhým vnoucetem dopadla stejně tak se snaží dostat k našemu, ale to ne, tam je vše v pořádku.
No takže se nebavíte ani se zbytkem rodiny? Tvoje dítě nevídá svého bratránka, ani tetu? Možná vás chce dát dohromady.
@Kakika píše:
@enny3 pokud svoji snachu nebudeš jmenovat„můj syn a ta jeho pí…“, tak máš velkou šanci stát se skvělou tchýní
Já mám svoji tchýňku opravdu ráda, ale ona je normální. Momentálně spolu tři roky bydlíme i pracujeme v jednom kanclu (to bydlení se už konečně letos vyřeší, budeme mít dostavěno) a jsme důkazem toho, že spolu tchýně se snachou můžou v pohodě existovat. Dokonce si myslím, že bych se svojí maminkou takhle častý kontakt nezvládla, ale moje mamka je poděsTaky ji mám ráda
Mojí tchýni se stalo to nejhorší, co se může člověku stát- zemřelo jí dítě, starala se o něj celý život a žila s tím, že se nedožije ani 30-ti let..
a nedožil
Takže neřeší žádný blbosti..My s nima byli letos na dovolené- všichni v jedné chatě (velké) a v pohodě, bydlet bych nechtěla s nikým- ale jasný, když se staví, tak to tak občas je, tak ať spolu šťastně vydržíte, než postavíte (a vycházíte i potom) ![]()
Jako já už nevím, jestli se smát nebo brečet. Před rokem a půl jsme přerušili kontakt s tchýni. Je to strašně zlý člověk, tolik nepříjemností co nám udělala, škoda mluvit. Když se jí někdo na nás zeptá odpovídá můj syn a ta jeho pí… zřejmě si myslí, že nám to lidé neřeknou. Ale tak to bych ještě nějak zkousla, ale dělala velké rozdíly mezi vnoučaty. Manžel se s ní o tom několikrát pokoušel mluvit a její odpovědi já to vím nebo no a co nemám na všechny vnoučata čas. A po té co začala dělat pak jsme to radši utnuly. Za celou dobu si ani jednou na naše dítě nevzpomněla kromě jedné urypane SMS k narozeninám, že to našemu dítěti přeje paní…a teď najednou přišla od ní zpráva, kde nás zaplavila fotkami svèho druhého vnoučete s popisem toho jak je strašně šikovný a co všechno umí a jak je z něj nadšená a ať teda taky pošleme fotku našeho dítěte. Já na to zůstala koukat, manžel nevěřícně kroutil hlavou a řekl, že si nepřeje ať se na to reaguje, že je toto zaprvé krajně trapné a za druhé, že už se mu naškodila dost. Přijde vám toto normální?