Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojj holky, jsem 8. Týden a 4 dny dnes jsem měla ultrazvuk a vytiskla jsem si fotku a všimla jsem si další kuličky na fotce a vůbec nevím co to může znamenat k doktorovi jdu až příští měsíc nemáte s tím někdo zkušenosti?.
Mám pocit že tohle má vyživovat plod. Neboj, plod tam je jen jeden.
Ano vyživuje plod než se vytvoří placenta a sama se vstřebá.
Taky jsem ji tam měla …
Myslím, že se tomu říká žloutkový váček než se vytvoří placenta:)
Zloutkovy vacek. Zpocatku je dokonce vetsi nez plod, postupně se zmensuje a zivi plod, nez to nekdy ke konci trimestru naplno zvladne prevzit placenta.
Jojo, jak uz psaly holky vys, je to zloutkovy vacek
moc gratuluju k mimcu ![]()
@mackA159 @Markéta188 @Annabela11 @Blueangel111 @Villanelle od vzdycky me zajimaly naprosto nedulezity veci, tak treba naaaahodou budete vedet…
kde je zloutkovy vacek spojeny s miminkem? Podle fotek to vypada, ze na hlave, ale prijde mi to jako blbost. Info jsem o tom nenasla. Asi spatne hledam
nevite teda? ![]()
@PastikaJatrova no čistě teoreticky si myslím, že žloutkový váček vede pupečníkovou šňůrou do bříška.
Ale je to jen má teorie, protože jsem to tak právě viděla na mém utz ![]()
@Markéta188 ja prave na mem utz videla balonek u hlavy a pripada mi to tak ze spousta fotek, co vidim na netu. Vzdycky jsem se doktora zapomnela zeptat
a prave jsem si rikala, ze kdyby vedl do briska, tak by tam nebylo misto na pupecni snuru. Mam fotku z utz, kde je jak zloutkovy vacek, tak pupecni snura s placentou a tenkrat mi doktor rikal, ze se akorat tvori placenta, ze je jeste nefunkcni a ze je ted dulezity, jestli vsechno klapne. Ale kam vedl vacek v tu chvili, to tam nevidim
nicmene diky za reakci ![]()