Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já osobně bych nejela a to hlavně z toho důvodu, že v 6tt mě hodně bolelo břicho a na vodě bych pořád zvracela.
Nyní v 15tt bych si možná troufla, neboť nemám žádné větší obtíže. Ale bála bych se právě toho prochladnutí a zánětu močáku (já na ně trpím).
Rozhodnutí je na tobě, zvaž jak se cítíš ty a i to, v jaké jsi kondici (fyzické).
Na raftu bych se nebála a jela bych. Jsi opravdu na začátku a raft je spíše takový relax. Sjížděli jsme i s dětmi a v pohodě.
U mě by záleželo na počasí. Pokud bude teplo a hezky, jela bych. Když se jen povezeš a nebudeš pádlovat. Každý nebezpečný jez můžeš vystoupit a obejít i kdyby oni ho chtěli sjet. My jezdili na kánoích ve dvou a tam se člověk fakt nadře, do toho bych nešla. Ale raft úplně v klidu, jako,, spolujezdec".
@Denoir to si stejně musíš ujasnit sama tady ti půlka lidí napíše že jo a půlka že ne
hodně by záleželo na tom jak sjízdná je řeka, případně kdyby byl nějaký jez tak ho nakonec můžeš obejít pěšky. A taky by záleželo jak se cítím
kdybych nespinila, nic mě nebolelo, neměla jsem ranní nevolnosti tak bych asi jela
To budeš teprv 6tt? to je tak týden po vynechání, to teď bys ještě nejspis nevěděla že jsi těhotná
jinak já bych jela, ale dávala bych pozor abych nedostala třeba upal, horečka by mohla být problém. A taky tě v té době už třeba může být špatně. Ale jinak jestli budeš v pohodě a cítit se dobře nevidím důvod proc nejet
v 6tt kolikrát ženský ani neví že jsou těhotné a dělají vsechno možné i horší věci než se vezt na lodi…
Uvidíš, jak se budeš cítit, někomu už je v té době fest blbě. Co se prochladnutí týče, záleží na počasí - na konci června bych nepředpokládala žádné mrazy, ale kdyby mělo být mizerně, vykašlala bych se na to. V počasí minulých dnů, kde může být lépe než na vodě, možná ve vodě
A pokud na to netrpíš… V té době má embryo pár mm a půlka ženských ani netuší, že je těhotná. Pokud nemáš žádné zdravotní problémy a těhotenství není extra vymodlené (tím nemyslím, že nevymodlené těhotenství se snáz „obětuje“, ale většinou ženská nebývá tak úzkostlivá), budeš se dobře cítit, tak proč ne. Možná jedna z posledních dovolených „v klidu“, bez dítěte i jenom překážejícího břicha a jiných těhotenských obtíží.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina tak já to třeba vím od 4 tt
Aha 4tt je ale skoro týden před termínem ms…
V 6tt jsem ještě ani nevěděla, že jsem těhotná. Stát se může kdykoli, kdekoli, cokoli a s těhotenstvím to nijak nesouvisí.
@Kriss Tina při cyklu 28 dní mi tvůj výpočet nesedí… Vychází mi 4tt tak nevím jak to pocitas ![]()
@Anonymní píše:
@Kriss Tina tak já to třeba vím od 4 tt
To je ale týden po ovulaci, ještě před menstruací. Pokud bys na konci června měla být 5+2, tak bys teď byla pár dní po oplodnění ![]()
Ale jinak s tou vodou. Moc to řešíš, manžel má pravdu. Zejména pokud pojedete Vltavu.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina při cyklu 28 dní mi tvůj výpočet nesedí… Vychází mi 4tt tak nevím jak to pocitas
4.tt je 3+1 až 4+0tt. To je den vynechání menstruace. Jinak k tématu, pokud by mi nebylo blbě, jela bych. Jsem vodačka. Jen netahej lodě a tak ![]()
Nejela bych kvůli přehřátí, infekci. Nemáš s vodou žádný zkušenosti, já jezdím od malička. Není to nic moc pohodlnýho ani v netěhotným stavu. Pochybuju, že bude počasí akorát. Takže ti bude buď zima (to si ale nemyslim) nebo spíš mega vedro, kde na vodě není jiná možnost, než se smočit v řece. A to bych si nevybrala ani jednu variantu. Nicméně mi přijdou divný počty, že na konci června budeš 5+2
To ještě ani nemáš vynechanou MS, ne?
@Čičorečka Holky, co ji blbnete? MS by při při cyklu 28 dnů a ovu v půlce měla přijít, když je 4+0. Takže při 5+2 už to je na testu prokazatelně vidět. Neblbněte tady. ![]()