Nachlazená těhulka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1723
21.12.05 11:32

Ahojky pokud věříš homeopatii tak na nachlazení(chřipku) je Oscilococinum, mě tedy vždy zabere, užívá se po 6 hodinách jedna ampulka s pilulkama rozpustit pod jazykem, + k tomu na rýmu cucat každou hodinu Coryzalii- podle zlepšení intervaly prodlužovat no a na bolest v krku je Homeovox(dávkování ti řeknou v lékárně). Jinak na krk je nejlepší ještě dělat priznicový zábal(namočený kapesník na krk na to igeliťák a převázat šátkem, častěji vyměnovat vytáhne to horkost z krku) + pít co nejvíc horké čajíčky.-)
Jinak určitě paralen se může, důležité je v těhu nemít vysoké teploty to hodně ohrožuje plod, takže při 37,5 nejpozději opravdu vzít Paralen!!!
Ať je ti co nejdřív lépe papa H+L ( 3 měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
21.12.05 11:34

Ahoj,
já jsem také předevčírem nachladla. Mám hodně rýmu a v lékárně mi řekli, že můžu brát Acylpyrin i cucat Septolete. Ale u mě je to proto, že mám už zítra 1. termín porodu :P , tak to mimčo nemůže už ohrozit. Ale ten Acylpyrin se v těhu může, ale max. 3 tablety denně.
Já hodně věřím homeopatikům, proto ještě užívám Homeogene a Oscilococcinum (nevím, jestli to píšu správně) a také mateřídouškový sirup. V lékárně ti určitě poradí. Homeopatika jsou pro těhulky naprosto neškodná. K obědu se chystám na česnečku, jak tu někdo radil, opravdu pomáhá.
Brzy se uzdrav :) !
Zdraví Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
21.12.05 12:06

Děkuju za rady, zatím to vidím na čaj s citronem a med a když by to bylo horší, tak homeo. Od zítřka si radši beru až do konce roku dovču. Tady v Praze je to hrozný, každej prská, hlavně cestovat MHD je výborné :roll: Už i přítel je nějaký přichcíplý. Snad se na svátky nějak zmátoříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
21.12.05 12:50

Ja nedam na homeopatika dopustit, odkedy som bola tehu si vzdy dam len ich a uz 2 roky neviem, co je to antibiotikum. Pouzivam od firmy heel www.heel.com tam sa da ist na cr stranku ked je komplet zoznam. malemu ich tiez vzdy davam a vzdy mu vsetko po 1 dni prejde. pre deti je super euforbia kompositum a pre dospelych gripp heel a angin heel. to prve je na chripku, druhe na anginu. Netreba sa zlaknut prechodneho zhorsenia stavu, to je u homeopatik bezne a aj to, ze prvy krat nemusia zabrat tak ako by sme chceli. Akokeby si ich organizmus musel nacitat. Ale teraz si dam jednu tabletku, zacne sa mi chciet spat, vyspim sa, nalievam sa cajom a na 2 den mi nic nie je. Mam to vyskusane aj na muzovi, malom a funguje to 100% pri kazdej chorobe, co sme zatial mali. A pri tehu ti to neublizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
21.12.05 15:58

No zírám, a to jako potratila z těch kapek do nosu?To snad ne!!!Holky buďte rozumné,paralen sice nachlazení nevyléčí,ale od teploty a např.bolesti hlavy,která nachlazení provází určitě ano.Nemyslím to jíst jako lentilky,ale 1paralen za den ještě nikoho nezabil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
21.12.05 19:32

Kdo jste snad na pochybách, mrkněte na Deníček únorňáte a březňátek č. 15, jmenuje se to léky v těhotenství a je to tam docela dobře srovnané.

packo Archi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.12.05 20:25

Paralen, Stopangin jsem v těhu také brala, samozřejmě, až selhaly všechny přírodní prostředky, měla jsem však tenkrát stejné obavy jako Aki… kluci jsou však zdraví jak buci :wink:

Lila

• Citovat
  • Upravit
1089
21.12.05 20:49

Ahojky,
já taky brala během těhotenství i kojení homeopatika, holky již informovaly dostatečně. V podstatě se ničím jiným neléčím.

Na bolení se může kloktat voda + hodně soli, několikrát denně.

Tak brzké uzdravení
Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
21.12.05 21:48

Prý ji jakási látka z těch kapek do nosu poškodila plod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.12.05 23:11

Ahoj maminky,

pouze doplním, že na bolest v krku je v těhotenství možné užívat Septisan. A dlužno dodat, že „kupodivu“ pomáhá.

Evča

• Citovat
  • Upravit
7553
21.12.05 23:53

Ahoj,
já na kašel v těhu používala jitrocelovej sirup z lékárny a docela mi pomáhal:-) A 2× na noc kapky do nosu z lékárny (takový ty dělaný a dle mého v těhu nevhodné, snad jsou nějaký antibiotický), protože už jsem to nemohla vydržet a nic jinýho doma nebylo… Dítko je zdravé, čilé, v pohodě:-) Paralenu v rozumném množství při teplotě bych se nebála…
Hodně zdravíčka a poho těhu a ať to přírodní zabírá a nemusíte mít z tabletek blbej pocit…
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
22.12.05 08:26

Ahoj,

tiez sa v tehu a pri kojeni vyhybam liekom ako cert krizu :D Dik za super prirodne recepty.
Este to tu nezaznelo, ja na bolest v krku mam uvereny babickovsky recept: pokrajat cibulu, zaliat v miske medom a nechat pustit stavu. Potom zdlabat (aspon tu stavu). Nie je to sice nijak mnam :roll: , ale super to od bolesti pomaha. A samozrejme co najviac bylinkovych cajov (tych, co su vhodne pre tehotne).

Tak nech ste vsetky zdrave! :wink:

Gabika

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.12.05 19:28

Jééé, vy jste moje spása. Už tři dni jsem nastydlá, a dnes se to tedy rozfrčelo naplno. Vytáhla jsem i jednu plínku na smrkání, protože kapesníky nestíhají. Taťkovi dali v lékárně taky vincentku do nosu, ale že by to pomohlo proti ucpání … Večer si cáknu trošku normálních kapek, protože jinak neusnu. A myslím že ta trošička prckovi neublíží. Citron už nechci vidět, už jsem přecitronovaná … ale med mě nenapadl, hned jdu na to. Jinak si myslím, že nějaký paralen neublíží.Mě dali v lékárně i panadol na bolest hlavy … že ho můžu. Jinak jsem jednou měla i jeden brufen, ale to mě chytla nějaká migréna … že mi ho ségra dovolila, aby to rychle přešlo.Jinak jsem si celý těhu libovala, jak mě bacili obchází … a týden mi chybí do druhého termínu a já takhle skřapu :-(.Tak vám přeju pěkný zbytek těhu a vše nej do nového roku a žádné bacily :-)).
Pa pa Andělka

• Citovat
  • Upravit
1882
28.12.05 19:53

Já jsem nemocná taky a jitrocelový sirup na kašel a pinosol do nosu, je naprosto super. Ten pinosol těhulky smějí a je mastný,takže krásně uvolní. Doporučuju. Paralen jen na teploty. Jinak nijak nevyléčí. Tak ať jsme brzo zdravé… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lékárník
7.2.13 21:57

Acylpyrin ve třetím trimestru NE!

I když je tato diskuze staršího data, jako lékárnice nemůžu nereagovat… protože to, že v lékárně doporučí nastávající mamince ve třetím trimestru, nebo dokonce ještě hůř den před porodem, Acylpyrin, by se opravdu stávat nemělo. Acylpyrin, Anopyrin, Aspirin (kyselina acetylsalicylová), Brufen, Ibalgin (ibuprofen), Voltaren (diclofenac) a jiné tzv. nesteroidní protizánětlivá léčiva se - OBZVLÁŠTĚ VE TŘETÍM TRIMESTRU - absolutně NESMÍ POUŽÍVAT! Důvodem je vedlejší účinek na snížení srážlivosti krve a tím vysoké riziko krvácení při porodu jak u matky, tak u dítěte + předčasné uzavření spojky v srdci plodu! Během celého těhotenství je BEZPEČNÝ POUZE PARACETAMOL (Paralen, Panadol, Paramax) max. 3× denně 1 tbl 500mg na silnou bolest nebo vysokou horečku (cca nad 38,5°C), protože ten působí jiným mechanismem a srážlivost neovlivňuje. A z přírodních léčiv se vyhýbejte šalvěji, takže pozor na bylinné pastilky i některé čajové směsi (např. průduškový čaj Pulmoran od Lerosu)! Jinak doporučuji u všeho číst příbalové letáky… a to nejen v těhotenství;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky