Sdělení zásnub

329
17.12.05 22:27

PROSÍM O RADU.

Ahojte,
moc Vás(už podruhé)touto cestou prosím o radu-víceméně nápad.. :roll: .Na prosinec r.2005 budu vzpomínat asi do konce života. :P .Začali jsme pracovat na mimískovi,a včera mě přítel požádal o ruku. :D .Mám neskutečnou radost,ale i trošičku trápení..nevíme jak to sdělit " tchánovcům"..někdo si třeba řeknete,že nám to může být jedno,jak to vezmou,ale není..Jde o to,že přitelovo otec,cca 1/2 roku zpět měl jiné zaměstnání,kde bral pomalu 3× tolik co bere ted,ted bere cca 12tis.a mají hypotéku na barák,a auto na leasing.Nevíme jak jim máme říct,že od nich nic nechceme,aby to nevyznělo,zle -jako že je vůbec nepotřebujeme..chceme,aby se na tu svatbu těšili,a né,aby z toho měli spíš trápení,že nám nemůžou něco zaplatit.. :cry:. nemáte s tím někdo zkušenost,prosím..??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
94
18.12.05 23:45

Rodice

No jo sdelovani radostnych udalosti rodicum je uz samo o sobe dost narocne a kdyz se do toho jeste zacnou motat penizky tak to je katastrofa.

Vim z vlastni zkusenosti, ze rodice obcas nemaji rozum a maji pocit, ze neco musi, protoze se to slusi. Ja bych asi volila nasledujici postup - Nejdrive bych oznamila rodicum tu uzasnou zpravu a tesila bych se z ni spolu s nimi. Otazku penez bych vubec neresila. To bych nechala jako dalsi krok. My jsme nasim jasne rekli, ze je to nase svatba - my si ji zaridime, pozveme si koho my budeme chtit a ne koho musime (manzel je z jizni Moravy a svatba byla v Uherskem Brode) a samozrejme si ji zaplatime!!! A z toho jsme neslevili. Samozrejme se to nejdriv rodicum moc nelibilo, ale byla to nase svatba a my urcili pravidla. Stejne tak jsme to udelali s nasim mimcem. Muj tatka mel taky tendence, ze nam vsechno zaplati - minimalne kocarek a postylku, ale manzel je beram a neustoupil. No tatka taky ne, takze tomu nasemu brouckovi zalozime sporeni a penizky tam pro nej ulozime.

Nebala bych se toho. Dulezite je mit jasnou predstavu a tu rodicum sdelit a stat si za ni. Nejdulezitejsi je ze je to Vas den a vy rozhodnete jak ho stravite.

Ja jsem u nas zvedava na svagra. Jeho pritelkyne je taky z jizni Moravy ale z klasicke vesnice a uz ted se obcas dohaduji jak ze to zorganizuji svatbu. Z jeho strany je na seznamu tak do 10 lidi a ona jich ma na seznamu 150!!! hihihi

Takze drzim palecky a urcite s pritelem neco vymyslite!

Jarka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.12.05 13:10

Děkuju,
já bych taky chtěla,aby se nejdřív radovali,a pak teprve řešili finanční situaci,ale nebude to tak,znám je.. :roll: Co se týká hostů,já si pro:,–(ila svoje,ale moji rodiče mi oznámili,že tam ještě musím pozvat tu a tu tetu,protože oni je taky pozvali-holt stará škola..a já s nimi dohadovat nechtěla,tak jsem jim to odkývla..
O víkendu jsme nad tím s přítelem přemýšleli,a sdělíme to jeho rodičům asi pod stromeček…včera jsme je malinko " naťukli" a pod stromeček jim to oznámíme..Snad se z toho nesloží :) a až jim sdělíme,že chceme i prcka,tak to teprve bude jízda..

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.12.05 13:18

jejda,já se nepřihlásila. :o
tak se omlouvám,nepřihlášená JANNIS

• Citovat
  • Upravit
165
19.12.05 14:05

Já bych taky peníze hned neřešila. U mě je to naprosto obráceně, mám rozvedené rodiče, ani jeden z nich nám ke svatbě nic nedal a když se narodily holčičky, tak taky nic nedostaly a tak je to do dnešního dne skoro stejné. Babička už jim pár hraček koupila, ale dědeček jim ještě žádnou nekoupil a za celý rok od něj dostaly k 1. narozeninám 2 zlatá srdíčka na krk, což mi přijde jako blbost, větší radost by jim udělala určitě nějaká hračka. Tak buďte rádi, že vám rodiče občas přispějí, no a já si počkám, co bude na vánoce. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
19.12.05 15:07

Jannis,
koukni na www.beremese.cz, to jsou skvělé svatební stránky, kde najdeš určitě nějaké diskuse k tomuto tématu(i mnoha jiným).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
19.12.05 15:54

Taky plánujeme svatbu a hodláme ji udělat podle svého, včetně výběru hostů, hostiny atd. Taky si ji asi budeme muset sami zaplatit, protože si nejsem jistá, že by se u partnerových rodičů nějaké peníze našly (žijí taky jakž-takž, ale třeba mě překvapí 8O ) a když už by rodičové chtěli něco přispět, tak ať přispějí z obou stran stejně. Tak uvidíme, jak to nakonec dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
19.12.05 17:04

ahoj, my jsme se brali loni v srpnu a nasi maji taky hluboko do kapsy, tak kdyz zacli rikat, ze nam chteji pripet, tak jsem jim vymezila „pole pusobnosti' - obed, protoze to vychazelo asi na 12, a ze my si zaplatime to ostatni… no a pak uz jsm nijak nerozebirali, kolik stoji "to ostatni“ /celkem to vyslo na 65 tis./
nasi meli pocit, ze nam prispeli a presto je to nezruinovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
1.1.06 23:00

Ahoj Jannis,
přítel šel mé rodiče žádat o roku měsíc před svatbou, to už jsme měli některé věci okolo svatby zařízené. Rodičům jsme řekli, že si všechno zařídíme a zaplatíme sami, že chceme, aby si svatbu užili, zašli ke kadeřnici, koupili něco na sebe… Ale jak to tak bývá, maminka začala hned něco zařizovat :) , rodiče z obou stran na svatbu přispěli, i když jsme nechtěli, ale podle svých možností, takže jsme je nezruinovali :lol:
Dostali jsme radu si od rodičů peníze vzít a nehádat se o tom a pokusit se jim to vrátit jinak - v opačném případě by se jich to třeba mohlo dotknout.

Přeju ti, ať vám oznamování dobře dopadne a svatbu si užijte! Je to jednou za život! :D

Na kdy to plánujete?
Inka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
2.1.06 08:53

No tak už to máme za sebou :) přítelovo rodiče to vzali naprosto nečekaně dobře,moc se těší…a hlavně doufají,že přijde i vnoučátko.
Dneska jdeme na radnici ohledně termínu,chceme 1.dubna-na apríla,doufám,že to hosti nepochopí tak,že se z nich děláme srandu a nebudeme na radnici ve čtyřech :P ..
Krásný den
 JANNIS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí