kurz - příprava na porod - FTN

6
15.12.05 18:38

kurz - příprava na porod - FTN

Ahoj,
pořád zvažuji, zda je dobré navštěvovat kurzy k přípravě na porod. Chtěla bych rodit v Thomayerově nemocnici v Krči a moc by mě zajímalo, jakou máte s tímto kurzem zkušenost, popř. jaký byl Váš porod v této porodnici.
Stejně tak mě zajímá celkový pohled na tyto kurzy ve všech porodnicích. Zda si zaplatit celý kurz - v tomto případě 1400,– nebo pouze jednotlivé lekce???
Bohužel jsme od 5 tt. na neschopence, takže nemohu ani cvičit a nic jiného.
Díky moc.

Lody 28 tt. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
16.12.05 14:23

Ahoj Lody,
v Krci jsem rodila v cervenci 04 byla jsem velmi spokojena, hlavne pak s peci na sestinedeli. Zazila jsem standardni i nadstadardni odd. Samozrejme na standardu to neni zadna krasa (sprchy, zachody dost „neutulne“), ale sestricky jak zenske , tak detske byly fajn, ochotne, poradily.
Je to jedina prazska bebyfriendly hospital, takze s kojenim zadny problem, mylsim, ze by naucily kojit i manzela ;)
Na odd. nadstandardnim jsem si pak pripadala jak v drahem hotelu, vsichni kolem me litali, sestricky jeste milejsi nez na standardu. Samostatny pokoj, WC a sprcha vzdy pro 2 pokoje. Na chodbe sedacka, kresla moc hezke prostredi. Akorat je asi v dnesni dobe pri tom navalu temer nemozne se tam dostat. Moje sestra rodila ted v listopadu a az do konce jejiho pobytu v porodnici se nadstandard neuvolnil.
Samotny porod byl taky super, ale mela jsem „sveho“ Dr. takze nejsem asi objektivni :)
Kurz jsem neabsolvovala, kamaradka je Dr. porodnik v Krci a ta rikala, ze je to celkem zbytecne, kdyz si neco prectu, tak to bude stacit, a por. saly mne ukazala ona. Jinak ale si maminky v porodnici ten kurz pak moc chvalily.
Hodne stesti Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
16.12.05 14:30

Ahoj, ja som rodila v Krči tento rok na jar a bola som spokojná, nemocnica je síce trochu obstarožnejšia, ale personál veľmi ochotný a milý. Samotný pôrod prebehol bez problémov, ale mala som potom trochu problémy s kojením (hlavne s tým, ako si vlastne dieťa priložiť - teraz sa mi to už ani nechce veriť), a sestričky mi hodne pomohli.

Chodila som aj na predpôrodné kurzy (organizované tuším spoločnosťou Graviditas) a neboli zlé, ale myslím, že stačí, keď sa vzdeláš cez knihy, prípadne emimino. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.12.05 14:39

Ahoj, moc díky za odpověď. Krč jsme si vybrala hlavně pro to kojení. Já kvůli problémům tam již byla několikrát, budava tedy nic moc ,ale personál vždy moc milý a to mě přesvědčilo. Tak díky moc za potvrzení. Také jsem si myslela, že ten kurz je zbytečný, pokud je maminka zvídavá, nemusí nic absolvovat. Jen mě trošku motivoval nácvik dýchání, jako abych třeba něco nezanedbala :D Ale snad to vysvětlí přímo při akci. Sály pokud vím lze prohlédnout bez kurzu. Ještě jednou moc díky.

Lody 28 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.12.05 15:10

A nevíte něco bližšího o těch kurzech (nebo kde se to dá zjistit)? Já bych taky chtěla rodit v Krči a kurz bych ráda absolvovala, ale žádné info jsem nikde nenašla.
Dík, Marta

• Citovat
  • Upravit
12600
16.12.05 15:21

Marto, na strankach Krcske porodnice maji odkazy na ty kurzy tak se mrkni. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.12.05 17:32

Marto, mrkni na http://web.quick.cz/graviditas, tam jsou veškeré info. Celý kurz stojí 1400,– Kč a lze zakoupit i jednotlivé lekce. Začít by se mělo kolem 30 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
16.12.05 20:00

Ahoj Lody,

ten nácvik dýchania sa na kurze preberá, rovnako ako ďalšie veci súvisiace s pôrodom, ale spravidla ide o informácie voľne dostupné v knihách a na internete. Ja som sa tam tiež rozhodla chodiť preto, „aby som nič nezanedbala“, pred pôrodom som si všetky poznámky ešte raz prečítala, a aj tak som potom „pri akcii“ na všetko zabudla a bola som strašne vďačná svojej pôrodnej asistentke, že sa mi takmer nepretržite venovala a stále mi hovorila, čo a kedy mám robiť.

Na kurze sa venujú napr. aj starostlivosti o dieťa, ale to sú tiež veci, ktoré sa dajú nájsť inde. Na jednej lekcii nám napr. vysvetľovali kúpanie dieťaťa dosť zložitým spôsobom, ktorý potom môj manžel pomenoval „teória troch žiniek“. Pokúsili sme sa o to asi dva razy, a odvtedy umývame syna bez jedinej žinky. :D

Takže súhrnom, kurz je fajn, ale určite nie nepostrádateľný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
16.12.05 20:53

Ahojky. Já jsem na kurzy chodila, ale spíš než z nedostatku info, jsem chtěla mezi lidi a něco dělat. Bylo fajn si povídat s ostatníma těhulkama :D Jen bych doporučila platit si jednotlivé lekce. Já zaplatila celý kurz a pak jsem dva měsíce ležela kvůli tvrdnutí pupíku v nemocnici a penízky byly fuč :roll:
Pohodové těhu a rychlý porod
Kuřátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
16.12.05 22:01
:)

Ja na kurz taky chtela jit,(hlavne kvuli informacim)jenze pak jsem si zacla kupovat casopis a knizky kde jsem se vsechno o dychani porodu a vubec vsemu docetla,tak jsem tam pak nesla.Cvicila jsem doma kazdy den jogu,dychala jsem pomoci technik v kniìzce,cvicila na balone, a musim rict ze mi to vsechno potom pomohlo.
(hlavne knizka od LUCIE VYBORNE)

Do kurzu bych spis zasla podivat se na nemocnici,tak nejak se s ni „seznamit“ ale kvuli dychani cviceni apod. je t o k nicemu, to si zacvicim radeji doma.
ale s nekym se na kurzu seznamit,to neni spatny duvod.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.12.05 23:07

Ahoj,
ja jsem nedavno v Krci take rodila a muzu jenom potvrdit slova chvaly na personal :wink:
Na kurz jsem nechodila, taky jsem o tom premyslela, ale nakonec se to vyresilo samo, protoze kolem toho 30 tt jsem musela lezet. Vubec mi to nechybelo, mam hodne nacteno, spoustu veci jsem probirala se svou dr… a to dychani mi pri „akci“ predvadel sam porodnik. :lol:
Uzivejte si brisek, ja uz se tesim, az budu mit zase nekdy pupik :wink:
 eva

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.12.05 23:49

Ahoj, ja jsem nechodila na vsechny prednasky. Vybrala jsem si jen to co me zajimalo a po prednasce jsem zaplatila. V Krci jsem zazila standard i nadstandard a oboji bylo opravdu super. Chovani sestricek a doktoru perfektni. Vsichni byli moc prijemni vse vysvetlili. Mimco jsem mela hned od porodu u sebe. Nora

• Citovat
  • Upravit
665
17.12.05 11:46

Já jsem chodila na kurzy v Krči a pak jsem tam i rodila.

Kurzy byly fajn (od fy Graviditas) - sice jsem řadu věcí věděla už z netu, z knížek či od kamarádek, ale i tak jsem se tam dozvěděla něco nového. Hlavně jsem si po absolvování kurzu byla jistější, že o všem něco vím a že jsem na nic nezapomněla. Nicméně nečekej, že tě na kurzu opravdu naučí kojit nebo rodit :wink: Bez pomoci porodní asistentky a pak kojeneckých sestřiček bych neporodila ani se nerozkojila, byť bych chodila na sebelepší kurz.

Porod jsem měla docela pohodovej a rychlej, rodila mě v Krči jen porodní asistentka a úžasně mi pomáhala, říkala mi přesně co mám kdy dělat, pořád mě povzbuzovala a radila mi - kurz mi pomohl v tom, že mě při porodu nic nevystrašilo, o všem jsem předem věděla a rychleji jsem pochopila, co po mě vlastně chce a proč mám začít dýchat zrovna „takhle“.

No, a kojení, to byla fakt dřina. Myslela jsem, že kojení je jen o tom, jestli matka kojit chce nebo ne, ale u mě to byla dost dlouhá a strastiplná cesta, kterou bych bez pomoci kojeneckých sestřiček, které mě rozkojily, asi jen těžko zvládla.

Jediné, co musím porodnici v Krči vytknout je to, že kojení podporují až příliš . Takže si bohužel včas nevšimli (vlastně jen jedna sestřička, která měla zrovna službu), že moje dítě už opravdu křičí hlady (protože ode mě mělo v prvních dnech málo) a pak že už pořád spí a není k probuzení ne kvůli žloutence, ale proto, že už je totálně dehydratované a vyčerpané hlady a žízní… :cry:
No, musím zaklepat, sice jsem pak s dítětem strávila 10 dnů na JIPce, ale díky tomu jsem zvládla kojení a obzvláště personál na JIP v Krči musím pochválit, byli fakt úžasný. Takže ten kolaps přičítám jen té jedné kojenecké sestře a po pravdě řečeno, neumím objektivně posoudit, zda by se to mému dítěti nestalo i v jiné porodnici, nezávisle na personálu - prostě jsme nezvládli začátek kojení. Nicméně až na ten extrémní přístup ke kojení (kdy nechají dítě raději trochu déle hladovět než aby dali včas nějaký příkrm) Krč jinak doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí