Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já si řted představila.. Jako kdyby jeden člen vaší rodiny, tak se to nějak schová, ale taková představa celé rodinym, co děti kašlou, máma, nemá hlas a táta taky, tak bych se i bála, že vás tam někdo i napadne- slovně..
Jako je takovád oba no, ale zase je pravda, že takto si sednete do letadla a ted jeden ehmmm, druhý psrka, třetí s nakřáplím hlasem něco do toho chlap smrk, tak jako.. ![]()
Když bude stav stejný, tak bych neletěla. aby mě pak někde nezavřeli na letišti-. cizím státě.. klidně se může stát, že dítě může mít zvýšenou teplotu a odchytí celou rodinu,,,tak asi záleží i kde jedete..a le ted bych se docela bála, aže i okolí by tlačilom, že vás v letadle nechce
@Bábrdl ty respirátory jsou v letadle povinné, tak by snad neměli..
Ale já bych s nemocnými dětmi neletěla do ciziny. Počítám, že to nebude EU, tak to už vůbec ne.
To se může obrátit v horečku a bůhví co.. a taky bych vražedne koukala na kaslajici v téhle době. Koukám i teď, byla jsem s dětmi v malém divadélku a tři děti silenej kašel, nejen že rušily, ale prskaly tam buhvi co..
@lucynka25 píše:
@Bábrdl ty respirátory jsou v letadle povinné, tak by snad neměli..
Ale já bych s nemocnými dětmi neletěla do ciziny. Počítám, že to nebude EU, tak to už vůbec ne.
To se může obrátit v horečku a bůhví co.. a taky bych vražedne koukala na kaslajici v téhle době. Koukám i teď, byla jsem s dětmi v malém divadélku a tři děti silenej kašel, nejen že rušily, ale prskaly tam buhvi co..
Tak pořád můžeš v letadle jíst a pít a to se s rouškou/respirátorem dělat nedá. Takže nejspíš naráží na to, aby se tomuto vyhnuli.
Letos jsem zazila let, kdy zenska pred nama kaslala a jeste odmitala nasadit respirator. Personal ji prvne presadil uplne dozadu a pak na ni cekala policie pri pristani. Se s tim palubni personal neto… ale do novin se nedostala, nebo aspon ne do tech ceskych. Ale byla to cizinka.
Každopádně nechci nakládat, přeju vám, aby jste se nějak dali dohromady.. Jenom píšu, že bych do ciziny ted měla obavy…
My ted ve středu máme jet jenom tady na chalupu a taky kluk na trochu nakřáplí tak čekám, jestli se to dá dohromady, ale nejedem mezi lidi
Když se uzdravíte, leťte a užijte si to, když se neuzdravíte, považuju za samozřejmé, že budete sedět doma na zadku. Taky už jsme stornovali dovolenou kvůli nemocnému dítěti. Nechápu, jak někdo může být tak bezohledný. ![]()
Třeba se uzdravite, já také nemám trošku hlas po konci nachlazení, záleží jaký průběh rýmy mívá manžel a kdy mu to začalo, je to na vás, buďte ohleduplni k ostatním i opatrní kvůli vám, ta dovolená může být opruz jestli se vám to onemocnění tam ještě zhorší:( tipuji to na Egypt…a tam bych nechtěla být nemocna a s dětmi k tomu, a jste určitě oslabení tou nemoci tak abyste nechytli ještě něco dalšího…
Letet s rymou je prusvih. Jednou jsem se takhle nachcipana vracela, vlitlo mi to do dutin, do usi, des, dva tydny po dovolene doma s atb. Dvakrat jsem se vracela s nemocnym ditetem, jedno z toho byl dlouhy let, nic moc zazitek. Na dovolenou a nemocna cela rodina, to ani nahodou.
Tady je zas hysterických výkřiků. Paní píše, že se nachladil před 14 dny, a letí až v sobotu, takže předpokládám, že už teď jen „dokaslava“. A rýma a zrtracenej hlas budou za 6 dní taky o něčem jiným. Já ztrácím hlas každou chvíli a přitom mi dohromady nic není. Kdyby se nachladili až v místě dovolený, tak zpátky tím letadlem taky musí - těžko budou někde v Tunisu nebo bůhvikde čekat 3 týdny než někdo dokašle…
@Kunikula Strhana píše:
Tady je zas hysterických výkřiků. Paní píše, že se nachladil před 14 dny, a letí až v sobotu, takže předpokládám, že už teď jen „dokaslava“. A rýma a zrtracenej hlas budou za 6 dní taky o něčem jiným. Já ztrácím hlas každou chvíli a přitom mi dohromady nic není. Kdyby se nachladili až v místě dovolený, tak zpátky tím letadlem taky musí - těžko budou někde v Tunisu nebo bůhvikde čekat 3 týdny než někdo dokašle…
Přečti si ten její příspěvek ještě jednou a pořádně. Zbytek rodiny mohl klidně onemocnět teďka, takže v sobotu můžou klidně být v té nejlepší špičce.
@eva.pass píše:
Mate nekdo zkusenost ze by nekdo na letisti nebo v letadle kontroloval zdrav.stav pasazeru? Letime v sobotu na dovcu a syn se uz pred 14 dny nachladil ve skolce, od te doby tam nebyl ale furt kasle (takze 3 tydny pred dovcou doma) druhy syn taky, ja nemam hlas a manzel ma rymu. Do te doby se musime uzdravit. Ale co kdyby ne? Nepusti nas do letadla? Covid nemame, delali jsme si oba test a jsme ockovani.
Klid. Pokud máš papír, jsi zdravá, i kdyby jsi byla po smrti. Děcka hlavně nesměj mít teplotu, ta se sem tam kontroluje (podle destinace) a tam by opravdu mohl být problém. Jinak nikdo nic neřeší, když nekašleš nějak extrémně.
Ale počítej s tím, že lítat s rýmou je peklo na zemi a pokud to jde, vyhni se tomu. Pár týdnů zpět sem chytil rýmu z klimatizace v jedné pekelné zemi - nikdo to neřešil, přeletěl jsem s přestupem půl koule, ale při vzletu a zvlášť přistání sem myslel, že mi exploduje hlava. To je asi tak to jediné, z čeho mít strach.