Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím. Malá ma prirazenu postieľku k posteli, len nasa posteľ ma tvrdú hranu, tak sme tam dali takú špongiu, len včera na 2 miestach vypadla. Malá už spí, ja som si ťukala do mobilu a pisala som si s kamarátkou. Ako sa otočila z bruška spat na chrbátik, buchla si tam hlavu, trochu zdvihla a zase si ju buchla. Ja som po tom prvom buchnuti nestihla zareagovať, zobrala som si ju až keď začala plakať. Partner mi povedal, že mi roze ten mobil o hlavu, že si píšem s pi sku*****u a potom nevnímam a že mi je prednejšia ako nasa dcérka. Mám z toho strašne pocity, zároveň viem, že som zareagovala príliš neskoro, na druhu stranu sa mi jeho reakcia zdá prehnaná. Čo si myslite? 😭 neviem čo mám robiť.
Myslim, ze pritel je nervak a vadi mu, ze si vypisujes s nekym v posteli a ze byste meli upravit spani male tak, aby se nemohla bouchnout.
@Stará známá přesně. Zakladatelko, v pohodě. Uvidíš zítra ráno už to bude fajn.
@Fne123 píše:
Zdravím. Malá ma prirazenu postieľku k posteli, len nasa posteľ ma tvrdú hranu, tak sme tam dali takú špongiu, len včera na 2 miestach vypadla. Malá už spí, ja som si ťukala do mobilu a pisala som si s kamarátkou. Ako sa otočila z bruška spat na chrbátik, buchla si tam hlavu, trochu zdvihla a zase si ju buchla. Ja som po tom prvom buchnuti nestihla zareagovať, zobrala som si ju až keď začala plakať. Partner mi povedal, že mi roze ten mobil o hlavu, že si píšem s pi sku*****u a potom nevnímam a že mi je prednejšia ako nasa dcérka. Mám z toho strašne pocity, zároveň viem, že som zareagovala príliš neskoro, na druhu stranu sa mi jeho reakcia zdá prehnaná. Čo si myslite? 😭 neviem čo mám robiť.
Vždyt už jsi jednu diskusi, jak Ti chlap nadává, založila a je to pořád dokola…
@free333 píše:
Vždyt už jsi jednu diskusi, jak Ti chlap nadává, založila a je to pořád dokola…https://www.emimino.cz/…dava-468263/
@free333 áno, len nejak neviem nájsť riešenie a stále mám viac a viac pocit, že to takto nechcem, len neviem či som ja tá zlá, alebo on ![]()
@Dara90 píše:to musí bavit.. ta ani radu nepotřebuje.
@Fne123 píše:
@free333 áno, len nejak neviem nájsť riešenie a stále mám viac a viac pocit, že to takto nechcem, len neviem či som ja tá zlá, alebo on
Bohužel tipuju, že příště bude diskuse o první facce.
By sis měla rozmyslet, co všechno si necháš líbit… ![]()
@Fne123 píše:
@free333 áno, len nejak neviem nájsť riešenie a stále mám viac a viac pocit, že to takto nechcem, len neviem či som ja tá zlá, alebo on
Není jedno, kdo z vás je ten špatný? Nechceš to tak, tak to změn. Samo se to neudělá.
Moje obě děti se běžně ve spánku bouchali o šprušle postýlky a to i do hlavy a říct mi manžel to co tobě, tu hlavu bych rozbila o postýlku já jemu
![]()
Bouchnout se klidně mohla i v noci, když ty spíš, to ti pak jako nadá i za to že sis dovolila v noci spát???
![]()
Jestli ti nadává často (asi jo podle jiné diskuze), tak by bylo fajn si uvědomit jestli chceš vychovávat dítě v takto toxickém prostředí. Pro dítě není úplně fajn od malička vidět jak je jeho matka ponižována. Asi lepší od toho hulváta odejít, nemyslíš?
@Fne123 píše: áno, len nejak neviem nájsť riešenie a stále mám viac a viac pocit, že to takto nechcem, len neviem či som ja tá zlá, alebo on
Tady nejde o to, kdo z vás dvou je tady zlý (i když na základě téhle i předchozí diskuze si myslím, že tvůj partner je solidní manipulátor a tím, že sama o sobě tolik pochybuješ, se jasně ukazuje, že tě má přesně tam, kde tě chce mít - v roli té provinilé, která za všechno může a nadávky a tresty si „zaslouží“).
Hlavní je, že partner tě absolutně nerespektuje a bude to jen a jen horší. Teď ti fyzickým násilím vyhrožuje, příště na něj klidně může dojít. Já jsem v tomhle ohledu pesimista, na proměnu hulváta v milujícího partnera nevěřím.
Máš někoho, kdo by ti mohl pomoct - rodinu, kamarádky? V téhle situaci nevidím moc jiné řešení, než sbalit dítě a sebe a odejít. Chápu, že odejít od manipulativního a potenciálně agresivního partnera není lehké, ale vychovávat dceru v takovém prostředí by bylo ještě horší. I kdybyste musely jít na čas třeba do azylového domu, podle mě by to ve výsledku bylo pro vás obě jednodušší než zůstávat někde, kde vás permanentně někdo deptá.
@annali kamarátky nemam v podstate žiadne, teda žiadne take dobré kamarátky. Rodinu mám, ale tam je to trošku zlozitejsie, moja matka je vyslovene typ ženy, ktorá tvrdí, že chlapovi treba ustúpiť a nehadať sa s nim a že čím všetkým si s otcom prešli, že v každom vzťahu sú zle obdobia. Dcéra sa tam aj dosť bojí, moji rodičia sú strašne hluční ľudia, strašne tam zvykne začať plakať. Neviem, či by mi boli ochotní pomôcť, a posledné čo po ťažkom odchode potrebujem, je počúvať ako som to nemala spraviť a že sa mám vrátiť. Najradšej by som sa postavila na vlastne nohy, len chcem nech dcéra aspoň trochu podrastie, nech môžem ísť do prace, a neskôr si zobrať hypotéku, dlhodobo u rodičov by som nerada bývala a bola závislá od nich, je to pre mňa strašne ťažké, ako mi partner vyhadzuje všetky chyby na oči, a ono sa to vlastne nedá poprieť. Veľa krát som strašne nesikovna a neschopná, potom sa mi ťažko hodnotí, či ma alebo nemá on pravdu.