Nadbytek MM

6842
11.1.13 13:20

Nadbytek MM

Mám nadbytek MM, mražák už mám plný, vím, že je nezákonné ho nabídnout veřejně a bohužel jsem nenašla žádný kontakt na banku mateřského mléka v Ostravě (ani nevím jestli pokud tady vůbec je). Pokud máte kontakt, prosím o něj.

A druhý pro mě důležitější dotaz je, kdy se ustálí tvorba MM?
přes den je to ještě v pohodě, prsa se mi nalívají, ale obě děti kojím tam co 2-3 hodiny a to se dá vydržet. Ale v noci to bolí, děti už spí tak od 20 hod večer, klidně do 4-5 rána, ale mi se celou noc nalívají prsa, až to bolí :roll: věčně mám mokré pyžamo :roll: a to používám prsní vložky (při nočním kojení je měním a mám je úplně nacucané :zed: )
Lze nějak ovlivnit tvorbu MM, tak aby se přes den nadále tvořilo tolik, ale v noci méně?
Ještě dodám, že dětem budou příští víkend 3 měsíce (takže to není to co to bylo v 6-nedělí, to mi mlíko doslova stříkalo pořád :zed: )
Nepřeju si komentáře typu „buď ráda, že kojíš, co by za to jiné daly“ jsem ráda, že kojím a rozhodně nechci přestat, jen bych ráda v noci spala, když už spí i děti a ne se budila bolestí prsou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
11.1.13 13:32

Mně mlíko stříkalo do 8.měsíce malý…podle mě nejde, aby bylo mlíko v noci míň, sama vzpomínám na to, když malá zaspala svojí kojící dobu, jak jsem netrpělivě čekala na to, až se vzbudí, protože mlíko se mi tam už ani nemohlo vejít. Zmiňuješ, že máš plný mrazák, takže soudím, že odstříkáváš. Jestli odstříkáš do prázdna, tak to by mohl být tvůj problém - prostě moc stimuluješ prsa a ty pak dělají moc mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.1.13 13:32

Přestaň odstříkávat/odsávat :nevim: To je začarovaný kruh, dáváš tělu najevo, že je po mlíku větší poptávka jak ve skutečnosti. Po nakojení můžeš prsa chladit, to zkrouhne trochu tvorbu, můžeš na pár dnů trochu omezit pitný režim…
Jinak já třeba nenosím vůbec podprdu, sice pár dnů mlíko teklo jak zjednaný a furt jsem měnila trika, ale pak se to ustálilo. Jakmile nasadím podprdu, tak už mám prsa nalitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102692
11.1.13 13:40

Faktem je, že to co píše @Gladys o podprsence se projevuje i u mě, takže ji taky nenosím, ale zas já měla před těhotenstvím borůvky na prkýnku, takže si to můžu dovolit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102692
11.1.13 13:42

Jo a i když se tvorba ustálí, tak při 8 hodinové pauze se ta prsa prostě nalejou snad vždycky… já v cca 7 měsících malého začala chodit na 1 den do práce a musela jsem s sebou nosit odsávačku a odsát neb jinak jsem měla celé mokré triko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
11.1.13 14:10

@micelinka @Gladys
Odsávám jen někdy, když v noci už bolestí nemůžu vydržet a děti nevypadqají, že by se chtěly probudit a to jen na uvolnění, rozhodně ne vše co tam je, i tak to je 300ml, kdybych chtěla v noci vytáhnout všechno, tak by to bylo i přes půl litru na jednou :zed:
Přes den neodsávám vůbec.
A večer pod sprchou si prsa lehce zmáčku a ono to samo stříká, tak nechám volně vytéct co vyteče samo, ať tam před usnutím mám aspoň trochu méně.

Zkusím teda na noc vynechat podpresnku, už jsem to jednou zkusila, ale furt mi to kapalo, že jsem měla za chvíli mokré pyžamo i peřinu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.1.13 14:12

@subsomi tak i na uvolnění je 300ml dost a zrovna noční kojení/odsávání má největší vliv na množství mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
11.1.13 14:17

@micelinka
Já odsaju tak 70-80ml (tak za 1 minutu) z jednoho prsa a pak už jen držím u prsa odsávačku a nechám stříkat prso samo, to už netahám a ono to je tak na 150 z jednoho prsa :zed: a druhé to samé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.1.13 14:43

@subsomi já si dávám do trička/košile složený větší ručník, triko musí být dostatečně úzké, aby to zhruba udrželo na místě, odkapávám do něj. Nosím ručník/plínu za trikem i na doma, nemusím se tak často převlékat a nemám problém s naléváním, jakmile dám podprdu, tak mám prsa nabouchaný a bolavý :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
11.1.13 21:33

Tak dnešní noc zkusím bez podprsenky a ráno napíšu, jak to dopadlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
12.1.13 10:31

@Gladys
díky moc za radu, dneska jsem spala bez podprsenky až do 5 ráno a v pohodě :dance: :dance: :dance: :dance:
ještě večer mi to trochu teklo, ale to jsem zvládala utírat do plínky, ale hlavně noc byla konečně bez bolesti a spala jsem poprvé od porodu asi 6 hodin v kuse :dance: :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102692
12.1.13 10:57

@subsomi Super :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie