Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky, mohly byste mi, prosím, napsat, co vše budu potřebovat k přípravě UM. malý má 4 měs. a budu asi muset začít dávat UM. co vše ale k tomu potřebuju. všude čtu něco jiného, tak opravdu ty věci, které se mi budou hodit, ať zbytečně nevyhazuju peníze. dííííky moc
Dcera byla od narození na UM.
Mněla jse 4× lahvička
1× štětku na mytí laví
ohřívala jsem v termohrnku s horkou vodou
termosku na teplou vodu, když jsem byla mino domov
zásobník na UM
Malý je taky od narození a stačilo mi - 3 lahvičky, štětka, určitě termoska a nějaká menší plechovka na UM na cestu. Nic víc ![]()
Tak ja jsem vyuzila-sterilizator do MW, davkovac UM, malou termosku.Ten davkovac je super hlavne na ven. Vodu jsem ohrivala v mikrovlnce, mela jsem nastavenou pamet aby to bylo akorat. Termosku jsem brala jen ven.Jo a stetku na flasky a cca 5 obyc. flasek z DM.
@evulkanov Tak mě stačily dvě láhvičky, jedna na UM a jedna na čajík. U druhého dítě jsem volila skleněné láhvičky, protože se líp umývají a používám je i teď u třetího dítěte a jsem spokojená, štětku mám taky i termosku
Kdesi jsem cetla ze sterilizovat v MW se nehodi, tak nevim…nebo radsi vyvaret?
Já umyla v jarové vodě, pořádně vypláchla a přelila vařicí vodou z konvice.
Já jsem vyvařila jen před prvním použitím, jinak ne. Umyju a občas přeleji horkou vodou.
Tak me stacila flaska s dudlikem, mikrovlnka a krabice sunaru
pri celodenich vyletech se hodila aji ta termoska kdyz se jelo nekam do lesa apod kde covek nesehnal mikrovlnku…ale nakonec se ta flaska s mlikem ohrat aji na sutru u ohne
![]()
Mám 8 lahviček, méně by pro mě bylo málo - sterilizuji po každém použití, štětku, hrneček na převařování vody, sterilizátor do mikrovlnky, zásobník na UM (pro mě nejlepší Avent), ze začátku jsem používala mycí prostředek NUK, teď už obyč jar. Koupila jsem si ohřívač lahví, použila jsem ho slovy dvakrát. Ohřívám i chladím v hrnečcích na plotně.
Jo a nikdy sem decku nic nevyvarila, nesterilizovala ani nic. prezila a je nejzdravejsi decko v okoli ![]()
Tak já mám dvě láhve na mléko, Avent a NUK. Sterilizátor do mikrovlnky, štětku na vymytí lahviček, obsahuje i menší na savičky.. A pak mám, místo jaru, přímo čistič lahviček od NUK, dá se sehnat v Bille či DM. Krásně to pouští a myje. Jednou týdně vyvařuji, přidám vždycky i dudlíky, kousátka..
Já měla lahvičku jen 1 a naprosto stačila. Pak jsem teda měla ještě ty bez savičky na sladování MM, když jsem odsávala nebo případně na vodu sebou. Pak jsem měla parní sterilizátor, já ho teda využila hodně, ale já měla ještě odsávačku MM, tak jsem to všechno v něm pářila
Sterilizovala jsem vždy večer 1× denně. Jinak teda štětku, resp. houbičku na mytí lahví a Nuk prostředek, pak už jar. Ohřívačku jsem měla, ale spíš jen na cesty, jinak horká voda a hrnek a zvlášť rychlovarnou konvici, ráno jsem v ní převařila vodu a celý den pak z ní brala. Ten zásobník na UM jsem taky využila - od Aventu, šel sterilizovat a když je vyndal ten vnitřek s přepážkama, používala jsem ho na příkrmy.
Za nás: 4 lahvičky od Aventu - start. sada, rychlovarná konvice k dohřívání dřív převařené vody, termoobal na láhve, vymývám klas. houbičkou s jarem, pořádně opláchnu a jednou týdně vyvářím.
@mikitaa přesně. Já to teda jednou do týdne vyvařím i s dudlíkama, ale jinak to jen pořásně umeju a vypláchnu v horký vodě a neřeším to. Malej je v pohodě, ještě nemarodil, tak mu to asi neva. ![]()