UM - pomůcky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
10.1.13 15:39

Syn byl od narození na UM a samozřejmě kromě UM a vody jsem měla 5 lahví se savičkama, štětku na umývání, na ven termosku na vodu a zásobník na UM. Nic víc jsem nepotřebovala. Vvyářela jsem v kastrolu na hrnci a to jen první měsíce, ve 4 měsících jsem už jen umývala nebo strkala do myčky. Ohřívačku máme, ale využili jsme jen u tchýně, doma jsem ohřívala vodu v mikrovlnce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.1.13 17:09

Flašky s dudlíkem, štětka, kojenecká voda.. vyvářet jsem přestala v půl roce, teď bych přestala i dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
11.1.13 08:27

A ohřívačku teda nemusím kupovat např. tuto: http://www.hracky-vybavicky.cz/…green-brown/ ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.1.13 08:40

Ohřívačku jsem neměla, vodu jsem ohřívala v horké vodě. Nemáme ani mikrovlnku. Dala jsem vařit vodu do konvice, nalila do většího hrnku, ponořila do toho lahvičku. Za chvilku to bylo. Ale dítě mi hlady nikdy neřvalo, takže jsem žádnej kalup neměla, taky jsem kojila a um jenom dokrmovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
11.1.13 08:43

Já totiž nevím, jak tedy ohřívat vodu na UM - někdo radi v mikrovlnce nekdo ve vodni lazni nebko v hrnci a pak nechat zchladnout..a tech 40°C odhadnu jak? kapnutím na zapestí? nebo mate teplomer kuchynsky. pripadam si jak mimon:-D a taky jsem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.1.13 08:45

Kápnutím na zápěstí-předloktí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
11.1.13 08:48
@evulkanov píše:
Já totiž nevím, jak tedy ohřívat vodu na UM - někdo radi v mikrovlnce nekdo ve vodni lazni nebko v hrnci a pak nechat zchladnout..a tech 40°C odhadnu jak? kapnutím na zapestí? nebo mate teplomer kuchynsky. pripadam si jak mimon:-D a taky jsem:-)

Jednou jsem viděla, jak to známá měřila obyč. teploměrem s rtutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
11.1.13 11:49

@evulkanov Hele, na ohřívačku prď. Já ji opravdu vytáhla jen u tchýně, kde to bylo nezbytné a akorát jsem z toho byla na nervy. Trvá to ohřátí hrozně dlouho, koupili jsme tenkrát nějakou dost drahou od Farlinu a nemá to ani spínač, takže jsem vždycky musela hlídat čas - ne, za ty prachy to fakt nestojí.

Teplotu mlíka poznáš kápnutím na zápěstí. Prostě to nesmí být horké, pálit tě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
11.1.13 14:01

Ja mliko ochutnavala..nikam sem nekapala :-) to vychytas..vrazis flasku na par vterin do mikrovlnky a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.1.13 11:15

...

Já mám 2 lahve na mléko. Bohatě mi stačí. Nemusím jich mít 6 jak někde píšou. Vyvařuji v hrnci…je to časově náročné, ale mě to nevadí. Nic jiného k tomu nepotřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
12.1.13 11:20

Mám dvě lahve, sterilizátor a mikrovlnku.Nic víc nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
12.1.13 13:23

Jakou jste používali tu termosku na převařenou vodu sebou ven. Nějakou speciální nebo jenom třeba nějakou nerez?
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
12.1.13 14:14

A od té doby, co nepřevařuju, tak část vody uvařím v konvici, studenou z vodovodu a míchám. Venku jsem dávala klidně studenou-odraženou, vypila to taky. Známá třeba vodu vůbec neohřívala. Akorát jsou UM, který se ve studený hůř rozpouští, třeba Babylove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.1.13 12:27

@Heduna Měla jsem klasickou nerezovou, myslím od Tescomy, jen byla malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová