Přicházím o mlíčko?

Ily
458
9.1.13 16:14

Přicházím o mlíčko?

Maminky jdu pro radu.
Malý má tři měsíce a já mám nějakou laktační krizi či co. Prsa nemám vůbec nalitá, a malý má po nakojení hlad. Pláče a stále,,hledá". Jednou denně, na noc, mu dávám Hipp, 150 ml. Pěkně usne a vydrží skoro do rána, ráno mám prsa nalitá, ale jakmile nakojím, už se plně nenalijí. Když jsou nalitá, tak malý je spokojený, vypadá že mu stačilo. Piji čaje, meltu, užívám homeopata ricinum comunis a zatím nic nevidím.
Může se stát, že o mléko přicházím? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
162
9.1.13 16:17

Tak to bude laktační krize ve třech měsících, klasika. Zvýšení laktace podpoříš nejlíp častým přikládáním a to teda HLAVNĚ v noci. To, že pěoně spí po Hipp mlíku je fajn, ale Tobě to moc nepomůže, takže radím přikládat často v noci a střídat prsa, viz kojeni.net - taky klasika :) Hodně zdaru. Jo, a v tomhle věku dítěte se Ti prsa už vůbec nalívat nemusí a o tom, kolik máš lméka to taky nesvědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.1.13 16:18

Vyhledej si „růstový spurt“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.1.13 16:22

Spurt? Nezvyšovat dávku dokrmu, přikládat klidně po hodině, jak si dítě řekne. Nalitá prsa jsou výsadou prvních týdnů, výjmečně prvních měsíců kojení, nezůstane to tak vždycky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
9.1.13 16:24

Ahoj emimisku nevím zda-li jsem kompetentní ale jestli můžu poradit vytrvej a přikládej mimíska třeba i častěji a neboj ty prsa přes den jsem málokdy měla mega nalitá a přesto jsem kojila:-)Jedině co vím jistě a za skušenosti můžu říct žě zabírá hodně pít aspoň 3litry denně i víc a kojit, kojit, notnou dávku trpělivosti, popř. odstříkávat v noci…sice ti bobek hezky spí, ale noc je nejlepší na tvorbu mléka :pankac: takže byť je to náročné radila bych dát si tu práci i v noci a odstříkat…Držím palce a neboj vyrvej a mlíčko bude :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ily
458
9.1.13 16:25

Jenomže on mi v nocí spí šest hodin v kuse, nechci ho na kojení budit, mám tedy mléko odstříkat? Spurtík jsme měli v 6 týdnech, se vším co k tomu patří. Tohle na spurt nevypadá.. Takže i když nemám prsa na dotek nalitá, je tam potřebné ml mléka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.1.13 16:26
@Gladys píše:
Spurt? Nezvyšovat dávku dokrmu, přikládat klidně po hodině, jak si dítě řekne. Nalitá prsa jsou výsadou prvních týdnů, výjmečně prvních měsíců kojení, nezůstane to tak vždycky…

tak s tím až tak nesouhlasí, mě se poprvé přestaly "nalejvat až po cca 15 měsících, dřív jsme nemohla bez vložek do podprdy ani ránu, a často jsem je měla hoodně plný. a teď je mladšímu rok, a taky je mám kolikrát ráno hezy nalitý, někdy i odpoledne, když třeba 4 hodiny nekojím. a v loužičce mlíka jsem se probudila naposledy před týdnem :jazyk: :pocitac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
9.1.13 16:27

Když nechceš budit tak je třeba odstříkávat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ily
458
9.1.13 16:38

Holky díky za rady, už jsem měla strach, kojení je fajn ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
9.1.13 16:59

@slavuska1 neeeeeeee,ja se porad tesim, ze uz prestanu mit takovy balony…male je pul roku a prsa se mi nalivaji stale hodne :|
Pro zakladatelku: urcite spurt, ve trech mesicich pry byva nejsilnejsi, u nas to platilo. Vydrz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
9.1.13 17:02

@emimisek mě se taky přestaly nalévat a to se mi nalévaly hodně, ale mléko se stále spouští a je ho hodně, jinak by malý neměl 8 kilo :mrgreen: je to normální, klid. Přikládej když má hlad, pij teoplé nápoje a to je asi celé co můžeš dělat, hlavně nedávej UM! Jinak půkjde mlíko do háje určitě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45708
9.1.13 17:24

Já jsem dávala UM na noc už od narozeni, shodou okolnosti taky Hipp, a mliko nikam do haje neslo, kojim doted. ;) V noci jsem nekojila, pac díte spalo a ani jsem neodstrikavala, na to jsrm byla, priznam se, moc lina a unavena. UM jsem dávala lahvickou Calma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
9.1.13 18:00

Mě se prsa přestaly nalévat okolo toho půl roka, když jsme zavedli příkrmy. Já bych na noc ten příkrm nedávala a on by si o mlíčko v noci řekl. Tím by Ti podpořil tu laktaci. Já kojila tak 1-2× za noc. Jen se napil a hned spal, takže nás to nijak nerušilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
9.1.13 21:35
@emimisek píše:
Holky díky za rady, už jsem měla strach, kojení je fajn ;-)
…to je totiž jediná chvíle v životě, kdy jste si s dítětem nejblíže… :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
9.1.13 22:04

@Kalla1412 a kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...