Motilium na rozkojení?

451
9.1.13 08:54

Motilium na rozkojení??

Nemáte některá zkušenost s motiliem na rozkojení?? Našla jsem to mezi radama na internetu, al ezajímalo by mě jestli s tím nemá někdo zkušenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5635
9.1.13 08:56

Asi nemysli to same, ale ja brala Motilium na problemy se zaludkem.Kdyz jsrm mela zanet zaludku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
9.1.13 09:01

@sara1000 Ono je to právě toto s tím, že " vedlejší účinek" je právě to zvýšení tvorby mléka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aghata nepřihlášená
9.1.13 09:09

A to se píše v příbalovém letáku?
Nebo se někomu náhodně přihodilo, že brala Motilium a v důsledku něčeho jiného jí stoupla produkce mléka, tak si to spojila… a máme tu zázračný přípravek? :)
Co je ověřené na zvýšení laktace, jsou čaje s jastřabinou a Ricinus CH5 (pozor, vyšší potence naopak laktaci tlumí). No a potom taky hodit se do klidu a věřit svému tělu, že to mléko prostě dodá tak, jak je potřeba ;)

• Citovat
  • Upravit
47759
9.1.13 09:12

Hodně to doporučuje laktacni poradkyně na www. kojení. cz, zkusila bych ještě kontaktovat Laktacni poradkyni v okolí tvého bydliště, nebo zkusit homeopatika :think:
přece jen je to motilium lék :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
9.1.13 09:12
@Aghata nepřihlášená píše:
Nebo se někomu náhodně přihodilo, že brala Motilium a v důsledku něčeho jiného jí stoupla produkce mléka, tak si to spojila… a máme tu zázračný přípravek? :)
Co je ověřené na zvýšení laktace, jsou čaje s jastřabinou a Ricinus CH5 (pozor, vyšší potence naopak laktaci tlumí). No a potom taky hodit se do klidu a věřit svému tělu, že to mléko prostě dodá tak, jak je potřeba ;)

V letáku se píše, že může spustit samovolné uvolnění mléka, ale já na to narazila na několika webech přímo o kojení, kde doporučovali nejaké bylinky, ty homeopatika a právě toto… Jinak já právě mámuž vybrané jedno celébalení homeopatik, a le jiných a chystám se do lékárny tak jestli případně zkustit o toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
9.1.13 09:14

@ivana-domca Já na to právě tak narazila a právě proto že je to lék tak s eprvní ptám na zkušeosti… Jinak já sama bych to vyzkoušela i na ten žaludek- trpích na chronický zánět a v těhu sjem si s tím dost vytrpěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
9.1.13 09:14
@Aghata nepřihlášená píše:
Co je ověřené na zvýšení laktace, jsou čaje s jastřabinou a Ricinus CH5 (pozor, vyšší potence naopak laktaci tlumí). No a potom taky hodit se do klidu a věřit svému tělu, že to mléko prostě dodá tak, jak je potřeba ;)

některé laktacni poradkyně doporučuji motylium, a vedlejší účinek je opravdu zvýšení tvorby mléka, myslím, že to je i v pribalovem letaku, ale nejsem si jistá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
9.1.13 09:17
@Maja.Tom píše:
@ivana-domca Já na to právě tak narazila a právě proto že je to lék tak s eprvní ptám na zkušeosti… Jinak já sama bych to vyzkoušela i na ten žaludek- trpích na chronický zánět a v těhu sjem si s tím dost vytrpěla…

jestli máš problémy se žaludkem, tak bych byla velice opatrná a zkusila bych zavolat obvodnímu lékaři, co ti na to řekne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
9.1.13 09:20

Mám právě už od osmi let, takže si říkám, že bych možná zabila 2 mouchy jednou ranou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
9.1.13 09:59
@Maja.Tom píše:
Nemáte některá zkušenost s motiliem na rozkojení?? Našla jsem to mezi radama na internetu, al ezajímalo by mě jestli s tím nemá někdo zkušenost??

Já jsem to zkoušela. Nakoupila tři balení..(jsou drahé) a užívala velké dávky. Tuším 6 prášku najednou? Už si nejsem jistá. Nicméně. O malinko se to zvedlo ale asi tak že místo 5ml jsem odsála 10ml.. Ale v letáku je napsáno, že se nesmí užívat při kojení. Mně nepomohlo na rozkojení vůbec nic!

• Citovat
  • Upravit
451
9.1.13 10:00

@Wecernice2 Díky za zkušenost :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
9.1.13 10:04

@Maja.Tom on tam je jen vedlejší účinek, že zvýší hladinu prolaktinu v těle, princip úspěšného kojení ale je jen v tom, že se dítko často přikládá, nepoužívá se dudlík, nedokrmuje lahvičkou, prostě ty klasické zásady. Já doporučuji cerucal na rozjezd laktace u adoptivních matek, které nikdy nerodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
9.1.13 11:08
@Maja.Tom píše: … Jinak já právě mám už vybrané jedno celé balení homeopatik, ale jiných a chystám se do lékárny tak jestli případně zkustit o toto…

Majo,
u homeopatik bacha,
buď je lék dobře vybraný a pomůže
nebo není dobře vybraný a může množství mléka i snížit.

Je také dobré vědět, že homeopatika se neberou delší dobu (třeba tři týdny). Tedy beru 2-3 dny a když se množství mléka zvýší, tak vysadím. Homeo dává jen impuls, to stačí.
Pokud se stane, že beru lék, mléko je, vysadím, mléka ubyde, tak to nebyl správný lék.

Motilium bych ale nebrala v žádném případě, protože je to lék, který může ovlivňovat srdeční rytmus. Seznam častých vedlejších účinků je dost dlouhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
16.5.14 21:30

Obnovuji diskuzi. Máte prosím někdo konkrétní zkušenost s použitím Motilia pro zvýšení laktace? Pomohlo to, bylo MM více? Objevily se nějaké nežádoucí účinky? Děkuji za vaše zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová