Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Pecková jádra z DM hodně mimičům zabírají. Můj malej sice kakal, ale prdy ho trápily šíleně, zkoušeli jsme všechny kapky, co jsou na trhu, pila jsem fenyklový čaj, jedla kmínovou polévku (kojila jsem) můj jídelníček byl jednotvárný, jen abych mu nepřitěžovala, masírovala ho drahým olejíčkem i levnější mastí Pupík (mentolová), tlačila mu nožičky k bříšku, no už ani nevím, co všechno, ale bohužel se nedařilo, až po x měsících to zmizelo samo. Ale musíš zkoušet vše, třeba něco zabere. Je to utrpení. Kyblík jsme měli také ![]()
Tak naše malá taky usíná večer u prsa a když jí chci dát na odříhnutí tak pláče, tak jí někdy položím do postýlky a dám dudlík a spí dál, je teda fakt, že se někdy po hod. probudí a pláče tak jí vezmu z postýlky brkne si a položím jí zpátky a spí, ale někdy se víc probere tak jí uspávám na rukách jako když kojíš, je u mě v teplíčku a dudá dudlík a je jako když by se kojila a to vždy usne a pak už spí do prvního kojeni asi za 3 hod. jinak tady je dobrej článek, http://www.babyweb.cz/…-ho-prenaset
Úlevová poloha
K odříhnutí je vhodná také relaxační, úlevová poloha. Z této polohy si dítě snadno můžete opřít o rameno nebo naklonit na klíně. Několikaměsíčního kojence si můžete k odříhnutí posadit na klín a přidržet mu záda, nebo je možné přidržet dítě na klíně obličejem dolů. Dítě si po jídle nemusí odříhnout vždy, nemusí mít v žaludku nadbytek vzduchu po každém jídle. Pouze děti, které po každém jídle ublinkávají, je třeba nechat odříhnout po každém jídle, dokonce někdy i v průběhu krmení. Úlevová poloha pomáhá zbavit děťátko bolestí bříška při nadýmání, kolice a je také jednou z vhodných poloh k odříhnutí po krmení. Děťátko leží břichem na předloktí ruky, kterou je držíme za stehýnko, záda jsou opřena o vaše tělo a hlava je volně ve vašem loketním ohbí, každá ručka dítěte z jedné strany předloktí.
Právě že ten peckový polštářek už prý v DM nemají a mít nebudou
Jen nějaký s levandulovým olejem… A kdy to u tvého miminka přestalo?
@Míša_8888 trvalo to snad 6 měs., pak se to zlepšovalo, ale to nemusí být váš případ. Každé dítko je jiné.
@Míša_8888 píše:
@mismurkaPrávě že ten peckový polštářek už prý v DM nemají a mít nebudouJen nějaký s levandulovým olejem… A kdy to u tvého miminka přestalo?
Tak si ho zkus sehnat přes inzerát. Určitě ho seženeš. Kdybych neplánovala jednou druhé dítko, dala bych Ti ho, ale takhle ho mám uschovanej.
Mě řekli doktoři v nemocnici, když jsem byla s malým(3měsíce), že když si neodříhne, tak pokládat zásadně na bok, tak to tak dělám a většinou si na tom boku po čase i odříhne, podkládám záda dekou aby se nepřevalil
Neporadím s říháním, ale ty peckové polštářky mají v takových těch „voňavých“ obchůdcích (kosmetika, svíčky, bylinky…), netřeba zoufat, že v DM není…
Malá krkat nechtěla, já se ptala už v porodnici a bylo mi řečeno, že jí nemám trápit, že si kdyžtak řekne.. Takže jsem jí položila a když se začala ošívat (což bylo jen občas) tak jsem jí zase zvedla a to si krkla hned.. Jinak byla hodně blicí, ale bylo to z přežírání - už v porodnici nabrala skoro půl kila - byly jsme tam týden kvůli mým problémů..
Nebudila jsem a problémy nebyly. Tak to zkus, jestli se to zhorší, tak holt budit budeš.
@Míša_8888 mám úplně stejný problém. Syn má taky 3 měsíce usína u prsa a pak když ho zvednu, tak si krkne ale pak ho dlouho znovu uspávám. Takže ho krkat taky nedávám úplně vždycky. Nebo když už skoro u prsa spí, tak ho zvednu on si krkne šoupnu mu ještě prso on si tak 3× cucne a je zas v limbu. A musím zaklepat prdíky nás začátkem 3 měsíce přestali trápit
My misto peckoveho polstarku pouzivali normalne sacek ryze - neni tak tezky a na brisko miminka se lepe dava. A teplo drzi po nahrati v mikrovlnce krasne
Nam naopak ten polstarek vadil, ze byl na ni moc tezkej a tlacil na brisko ![]()
@Aliik píše:
My misto peckoveho polstarku pouzivali normalne sacek ryze - neni tak tezky a na brisko miminka se lepe dava. A teplo drzi po nahrati v mikrovlnce krasneNam naopak ten polstarek vadil, ze byl na ni moc tezkej a tlacil na brisko
To je dobrej nápad! A jak dlouho jste ho v té mikrovlnce hřáli? A pak jste ho prostě jen plácli na břicho a čekali až se vyprdí?
Holky poraďte - syn (3 měsíce) mi při nočním kojení často usne u prsa, musím ho budit kvůli odříhnutí? Když ho vzbudím tak pláče a dlouho pak zase nemůže zabrat (musím ho třeba hodinu nosit, skákat s ním na míči, sám usnout neumí - jsem už z toho trochu grogy). Má ale problémy s prdíky a tak se bojím že když ho nebudu důsledně vždy nechávat odříhnout zhorší se to… Máte s tím nějaké zkušenosti?
Jinak jsme na prdíky už měli: Bio gaia, Sab simplex, Infacol, Babycalm, rektální rourku a nic z toho ho těch večerních bolestí nezbavilo
Teď jsem koupila kyblík na koupání, prý to pomáhá že se prohřeje bříško a plyny odejdou, tak uvidím…