Sto chutí vzdát kojení :(

86
7.1.13 23:31

Sto chuti vzdat kojeni :(

Ahoj holky, zkusene maminky,
Prosim poradte! Od zacatku kojeni (7 tydnu) se mi delaj na pravem prsu zatvrdliny. Vetsiny jsem se zbavila pomoci rad odtud, ale uz pres tri tydny mam obrovskou zatvrdinu az pod bradavku, je to i zarudle, ale horecky nemam.. Kojeni extremne boli a hlavne me cele prso boli nonstop cely den. Nahrivam pred kojenim, po kojeni davam tvaroh a studene obklady, rozmasirovavam, podprdu nenosim a kdyz tak jen volnou. Kazdy den mi je z toho do breku a mam sto chuti to vzdat a nekojit, je to dakt priserna bolest a nelepsi se to!!! Hlavne proc levy prso „funguje“ normalne? Nenaleva se, pritom mleka je tam vzdy dostatek? Prave mam tak o cislo vetsi, ikdyz z nej dokojim. Myslite ze to bude nekdy lepsi? Nebo jak snizit produkci mleka? Nebo co delat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1000
7.1.13 23:34

Zavolej laktační poradkyni. Kojení nezvdávej, byla by to škoda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.1.13 23:34

Ta zatvrdlina vůbec nemizí, nebo ji vykojíš a vrátí se? Pokud ji nevykojíš a je tam furt, tak by to asi chtělo utz prsa, teď jsem kvůli zatvrdlinám sjížděla kojeni.net, prý tam může být i hnisavé ložisko.
nemáš na bradavce bílou tečku, jako takovýho bílýho beďara? Pokud ano, vyvař jehlu a propíchni ji, může to být ucapný mlékovod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.1.13 23:38

Tak ja jsem to mela podobne a rozhodne na nic necekaj a utikej k doktorovi, nejlepe ke svemu gynekologovi. ja jsem cekala asi moc dlouho, prestoze jsem pak mela predepsane i antibiotika, tak se to nezlepsilo, udelal se mi abces a skoncila jsem na chirurgii!
takze nevahej a bez za doktorem (ne laktacni, ani zadne babske rady). pokud ti to rozproudi, tak kojeni vzdavat nemusis. ja jsem ho po rezani uz vzdat musela…
preji hodne stesti a rychle uzdraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.1.13 23:38

Ta zatvrdlina vubec nemizi, nevykojim ji ani neodstrikam, ani se nezmensuje. Bradavku mam dobrou, zadny bily pupinky ani nic nenormalniho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.1.13 23:41

@Ali-Ali jezis nestras me! A jak dlouho si to mela? A stejne jako ja si to mela? Druhy prso ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.1.13 23:43

@Trci
opravdu bez k doktorovi. ja jsem to taky mela zatvrdle, nebyla jsem schopna to rozmasirovat, obklady jsem vyzkousela vsechny mozne, maly to nevytahnul, ani kdyz pil jak dravec. teploty jsem nemela taky - to neni zanet, ale „jen“ ucpany mlekovod a pokud to nejde ven, tak to zahnisa.
v naproste vetsine pripadu na to staci antibiotika a kapky, ktere to rozproudi. mi to bohuzel nestacilo, ale pry jsem vyjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
7.1.13 23:46

Já teda nemám takovou zkušenost, ale pokud Tě to pořád tak hodně bolí a nelepší se to, rozhodně bych běžela za doktorem, i když nemáš teploty. Ať se z toho nevyklube nějaký větší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.1.13 23:47

Holky a to ti antibiotika muzu jist a k tomu kojit? To nevadi, ze se dostanou do maly pres mliko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.1.13 23:48

Tady deníček, kde popisuje jiná maminka to samé, co Ali…
 https://www.emimino.cz/…inkam-10100/

Taky mám teď zatvrdlinu, navíc se mi dělá špuntík na bradavce, nejde mi to rozmasírovat, jestli to do zítra nezmizne, tak nevím, asi budu muset k dr :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.1.13 23:59

@Trci
jsou antibiotika, co se neprenaseji, urcite se te bude ptat, jestli chces dal kojit. pokud jo, tak ti vybere takove, co se slucujou s kojenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.1.13 00:00

@Gladys no tak to jsem snad ani nemela cist, je mi z toho do breku. Zitra jdu na gyndu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.1.13 00:17

@Trci :hug: neboj, dr určitě pomůže, ale fakt se to musí řešit, nemizící zatvrdlina je problém, nejde s tím existovat donekonečna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
8.1.13 00:56

Rady už ti tady daly ostatní holky, já ti jen popřeju hodně štěstí :kytka: a první rok jeho života jsem si to užila snad 15krát. Po roce, jak už jsem kojila méně, tak už jsem to nemívala, a kupodivu u druhého taky ne, u toho pouze jednou..asi tím, že kojím ještě i staršího. několikrát jsem měla náznak, ale kluci mi to společnými silami naštěstí vždycky vytáhli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
8.1.13 01:08

@Trci odsáváš? já když mám zatvrdlinu, tak jak to zčervená, tak bolest přes kojení fakt nedám, ale odsávačkou to odsaju, a pak přikládám taky. Ale snažím se doodsávat do sucha. A vždy tak po 5 odsáních je to lepší. Po 2-3 dnech přejde i ta bolest.

Jako měla jsem tu už 6×, ale vždy tak 2-3 dny max (hodně blbý tak 1 den). Poprvé jsem měla teplotu, pak už dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová