Praskl nám kondom, můžu Postinor, když kojím?

Anonymní
7.1.13 14:46

Praskl nám kondom,můžu postinor?

Ahojky všem předně prosím o zachování anonymity, je to pro mě velmi osobní, nikdo to vědět nemusí.
Včera nám s manželem praskl kondom. Máme už 3 děti, nejmladší je plně kojené miminko. Můžu si vzít postinor? jde mi o kojení, jestli se může nebo ne.Ted bysme rozhodně nemohli mít 4 miminko, ale na potrat bych žaludek neměla. Ms jsem od porodu ještě neměla-je to od porodu chvilka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
7.1.13 14:50

No být tebou, zavolám na gyndu, určitě ti poradí, jestli ho můžeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
7.1.13 14:51

Velmi malé množství léčivé látky tohoto přípravku se může dostat do mateřského mléka. Toto není považováno za škodlivé pro dítě. Nicméně, pokud máte obavy, můžete užít tabletu ihned po kojení a poté odsávat po dobu 6 hodin po požití přípravku Postinor-2 mléko odsávačkou a toto znehodnotit.
Tímto způsobem můžete snížit množství léčivé látky, které dítě požije s mateřským mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394

Toto jsem našla

Kojení
Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoli léčivý přípravek.

Ženy, které kojí, mohou užít přípravek Postinor-2, ale musí přijmout následující opatření.

Velmi malé množství léčivé látky tohoto přípravku se může dostat do mateřského mléka. Toto není považováno za škodlivé pro dítě. Nicméně, pokud máte obavy, můžete užít tabletu ihned po kojení a poté odsávat po dobu 6 hodin po požití přípravku Postinor-2 mléko odsávačkou a toto znehodnotit.
Tímto způsobem můžete snížit množství léčivé látky, které dítě požije s mateřským mlékem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164

V lékarně to určitě budou vědět taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

No je to hormonová šlupka… Navíc teda pokud prasknul včera, tak byste sebou mli případně mrsknout, pokud se vezme dýl jak po 24h, tak klesá účinnost.
Asi bych si zavolala na pohotovost do porodky a zeptala se, určitě nejsi první, kdo má takový dotaz, mohli by třeba poradit, jak dlouho mimčo po postinoru nekojit (kdybych stála před takovým rozhodnutím, tak by mi dočasně UM třeba na jeden den nijak nevadilo, krmeno přes stříkačku a prsa mezitím odstíkávat, abych nepřišla o mlíko. Ale jak se tak znám, tak bych to nechala osudu s tím, že se snad tělo po porodu a při plném kojení snad neshrabalo k žádné akci :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.13 14:59

K doktorovi se právě dovolat nemůžu jestli má dovči nebo jen moc práce nevím. V lékárně řekli že se může ale že hned po kojení a že prý stačí vzít až po 3 dnech :nevim:,ale právě je to darda a zas mám strach abych třeba nepřišla o mlíko nebo tak…zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.13 15:00
@Gladys píše:
No je to hormonová šlupka… Navíc teda pokud prasknul včera, tak byste sebou mli případně mrsknout, pokud se vezme dýl jak po 24h, tak klesá účinnost.
Asi bych si zavolala na pohotovost do porodky a zeptala se, určitě nejsi první, kdo má takový dotaz, mohli by třeba poradit, jak dlouho mimčo po postinoru nekojit (kdybych stála před takovým rozhodnutím, tak by mi dočasně UM třeba na jeden den nijak nevadilo, krmeno přes stříkačku a prsa mezitím odstíkávat, abych nepřišla o mlíko. Ale jak se tak znám, tak bych to nechala osudu s tím, že se snad tělo po porodu a při plném kojení snad neshrabalo k žádné akci :oops: )

To mě taky napadlo to tak nechat…ale co kdyby něco…na potrat bych nedokázala jít a 4 dítě bysme ted fakt nezvládli a takové dilema řešit nechci.

• Citovat
  • Upravit
9090
7.1.13 15:01

U Postinoru se píše účinnost do 72 hodin ale samozřejmě čím dřív ho vezmeš, tím je to lepší, s každou hodinou se účinnost snižuje. Zkus si najít nějakou gyn. pohotovost, v nemocnici nebo tak a optej se. Popř. mě ještě napadlo zkusit radu laktační poradkyně, třeba by některá mohla vědět. A přemýšlela bych i jiné formě antikoncepce, popř. doplnit kondom ještě něčím, ať se nemusíš takhle nervovat.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
7.1.13 15:31
@Anonymní píše:
Ahojky všem předně prosím o zachování anonymity, je to pro mě velmi osobní, nikdo to vědět nemusí.
Včera nám s manželem praskl kondom. Máme už 3 děti, nejmladší je plně kojené miminko. Můžu si vzít postinor? jde mi o kojení, jestli se může nebo ne.Ted bysme rozhodně nemohli mít 4 miminko, ale na potrat bych žaludek neměla. Ms jsem od porodu ještě neměla-je to od porodu chvilka.

Moje druhé dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.13 15:38

Ano, přesně tak jsem to udělala já, taky jsem ještě kojila, praskl nám kondom a já si vzala postinor, ale jmenovalo se to jinak a pak jsem mlíčko do rána odsávala nedala jsem to malému :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.13 17:36

No tak že jsem teda riskovat rozhodně nechtěla, nemůžu si to prostě dovolit, tak asi budu muset, neb ze všech lékáren co zde máme ho ani v jedné nemají. měl přijít, ale nepřišel prý možná ráno 8o :? 8o
a jinou antiko to asi ne bohužel mi nic nevyhovuje, a hlavně při kojení je výběr taky nic moc, proto se manžel obětoval pro tenhle způsob ochrany.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.13 17:37
@Lenka002 píše:
Moje druhé dítě…

8o 8o 8o no tak to je to co jsem tu zrovna číst nechtěla :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.13 17:45

Ahoj, nám se to taky stalo, hned jsem valila na gyndu a tam mi bylo řečeno, že mi ho nedají a mám čekat, ovšem co doktor to názor, že :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.13 17:52
@Anonymní píše:
Ahoj, nám se to taky stalo, hned jsem valila na gyndu a tam mi bylo řečeno, že mi ho nedají a mám čekat, ovšem co doktor to názor, že :think:
..to je dobrý a čekat na co? až se bude moct udělat tt? 8o uff já byla rozhodnut že ten postinor vezmu, ale není mi prostě souzen. A že teda nejsem věřící, asi se začnu modlit :roll:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová