Nemám mléko

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
381
6.1.13 21:43

Nemám mléko

Ahoj holky prosím o radu :,(
Dneska v noci mi malý moc nechtěl pít. Ráno jsem si ho zvážila před a po kojení a vypil jen 50 ml, pak zase 50, a pak 30. Asi od 15hod mi už nepil vůbec, pláče, rozčiluje se u toho. Tak jsem se snažila několikrát odsát. El. odsávačkou jsem za ten den dala dohromady jen 48ml. Neodsaju skoro nic. Prsa nejsou vůbec nalitá. Je možné, že jsem přišla o mléko jen tak z niče nic? :,( Jsem zoufalá. Malý sice moc nepláče, ale je strašně neklidný, sem tam si pobrečí. Celkově je moc hodné miminko. Přikládám ho pořád, ale jen se vzteká a já už nemůžu. Přítel mně navíc nutí, ať dám UM, ale já nechci :,( :,( Vím, že nejspíš budu muset, hlady ho nenechám, ale doufám, že se ráno vzbudím a mléko bude :,(
Máte s tím někdy zkušenosti? Volala jsem kamarádce, je homeopatka. Doporučila mi dvoje homeopatika. U nás je ale bohužel seženu jedině na objednání, a to nejdřív ve středu. Vím, že nemám stresovat, ale dneska celý den jen bulím. Vůbec se nemůžu uklidnit. Malý se na mně pořád tak smutně dívá. Pokažde, když začne tahat, tak je tak nešťastný :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1394
6.1.13 21:49

@werousek ahoj.já to mám podobné. přesně jak je starý ten tvůj malej tak od té doby dávám večer příkrm 90ml. malej začal pít po dvou hodinách a večer jsem už mlíko neměla. tahal ale vůbec nepolikal.od té doby co jsem to zavedla tak je úplně v pohodě. jsem šťastná že to tak jde a budu doufat že to ty aspoň dva měsíce ještě vydrží

ale u tebe to taky může být růstový spurt.to se děti hodně vztekají u jídla. ale je divný že nic odpoledne nevypil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
6.1.13 21:50

Tak ho koj a k tomu dávej zatím strikackou UM, než dorazí homeopatika… Ať je napapanej hm?
Nedávala bych to z lahve
Homeopatika by měla zabrat, vydrž ;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
6.1.13 21:53

@werousek Možné to je, i přes to, že laktační poradkyně tvrdí, že málo mléka neexistuje, mně se to stalo. Dcera měla hlad každých 45 minut, po odstavení jsem nemusela ani jednou odstříkávat, prsa jsem neměla nalitá. Podotýkám, že technika kojení byla správná, stejně jako jeho podpora.
Můžeš zkusit stimulovat tvorbu odsáváním, hodně pít - prý pomáhá melta, caro apod. Ty homeopatika taky nejsou na škodu.
Na druhou stranu bych to nelámala přes koleno, přece nebudeš dítě trápit hlady jenom proto, aby ses pak poplácala po ramenou, žes nedala UM. Zkusila bych dokrmit UM, uvidíš, jestli to vypije, budeš mít jistotu, že malému tvoje mléko nestačí. I kdybys kojila jen částečně, pořád je to dobré ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
6.1.13 21:56

Ahoj ja jim furt ořišky a chalva (ji mužes koupit Ruskem obchodu)strašne pomoha na vytvařeni mleka…a aspon za den vipit 1lahev cerneho piva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
6.1.13 21:56

Taky mam slabsi dny a proste prikladej dokola…vydrz…den dva…neco vypije…a ono se to zlepsi… Chce to trpelivost…hodne pij a doporucuju i horke domaci vyvary..plus horka sprcha a masaz prsou.., bude to dobry!!! Nestresuj se!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.1.13 21:58

Ahoj, zdravím tě, chci ti jen říci, že já jsem neměla mléko už v porodnici, takže malej dostal flašku už tam a vůbec nám to nevadilo a nevadí, naopak jsem po nějaké době byla ráda, jelikož náš malej je dost hladové dítě, takže by mu to ode mně stejně nestačilo. Tak bych se tímto vůbec nestresovala a klidně ho přikrmila UM, než ti to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.1.13 21:59

@werousek růstový spurt? :nevim: Nalití prsou nevypovídá nic o množství mléka, ani množství odsáté odsávačkou - dítě si dokáže vytáhnout víc než odsávačka. Akorát ho štve, že se to tak snadno nespouští.
Prsa nreagují v horizontu hodin, ale dnů. Musíš pořádně pít, jíst, mlíka se začne tvořit víc už někdy po 2dnech, ale dokrm ti to může celý dost zabít. Kdyžtak převař vodu a nabídni mu na pití tu, ať máš jistotu, že není dehydrovaný a jinak pokračuj dál v přikládání, po kojení ještě prso odsaj a už v úterý večer je možný, že ti mlíko poleze i ušima ;) Jen vydržet. (jinak můj mladej má růstový spurt snad každý týden, zrovna dneska tahal, ječel, prsa jak dva vyždímaný pytlíky, tak předpokládám, že tak zítra bude mlíka příval zase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
6.1.13 22:01

Nenervuj se, klidne mu dej pro jednou z flasky, svet se nezbori a dite si neodvykne, taky davam obden vecer UM a pres den plne kojime. IMO homeopatika jsou podfuk, ale kdo chce at to bere, proti gustu zadnej todlenc :mavam: a nebul nebo budes mit mliko kysely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.1.13 22:05

Ja mam tohle docela casto, ale uz se netrapim s odsavanim, prsa taky nemam nalita, syn nekdy evidentne pije dobre, nekdy vidim, jak mu to nestaci.

zitra se s nim zavrtej do pelechu, pritele vysli misto pro UM po kure, nebo sklelety, at ti udela poradnej kureni vyvar, zapij to pivem (cernym),..dale muzes zkusit gravimilk, caro, meltu, obiloviny, smetanu, tady jsem cetla o kokosovym mleku.

muze se jednat o spurt, nebo o laktacni krizi. Hlavne klid, dokud dlouhodobe neplace a jde utisit, UM bych nedavala.

a kdyby preci jen jo, jeste to nemusi znamenat nic hrozneho, na flasku teda radeji opatrne, radsi jinak alternativne…nemusi to byt na furt…ja takhle obcas UM dam, pak zase ne a kojime furt. :hug: Nejhur bylo asi kolem druheho mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.1.13 22:06

Jo a davej obe prsa na jedno kojeni a hodne odpocivej a furt pij.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.1.13 22:07

Hlavně se nestresuj, stres není zrovna dobrý přítel laktace. Měla jsem podobný problém. Hlavně přikládej nebo odsávej pořád ve stejných časových intervalech a laktace by se měla znovu obnovit. :)Pokud by ses rozhodla dát svoje odsáté mléko, nebo UM, nedávej ho do lahve, ale třeba přes prst. Z lahve to lépe teče a pak už by se nemuselo mimi přisát. Držím palec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
6.1.13 22:11

Bud spurt nebo laktacni krize. Vpodstate je to jedno, co z toho, rada je stejna - casto prikladat, stridat prsy behem kojeni a opravdu hodne pit( co, je jedno, hlavne hodne a bez bublin).
Prsy reaguji trochu se zpozdenim, ale spolehlive. Nestresuj se, bude to v pohode, stane se to kazde. Pokud bude dite opravdu hladove, muzes mu dat prikrm, ale nejlepe strikackou, nekaz mu kojeni lahvi( nektere deti pak nechteji sat - je to narocnejsi nez z lahve). Strikackou strikni jen trochu ze zacatku, pak uz by si to mel vycucnout sam.
Az budes mit zas mleka na rozdavani, doporucuju pro pripad nahle nouze nebo hlidani jinou osobou neco malo odstrikat do mrazaku - je to lepsi nez davat UM. I kdybys to nevyuzila, muzes z toho pak udelat casem kasi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
6.1.13 22:17

Hlavně klid. UM dej pokud máš pocit že malý má hlad. Ale stylem že ho necháš přisát se k prsu a koutkem úst mu pomocí unjekční stříkačky pomalu mlíčko budeš upouštět. Malý se nabaští a přitom stále bude stimulovat kojení. Hlavně hodně jes, dbej na pitný režim. Neboj se já jsem plně kojila až ve od 3 měsíců. Drž se a vím že je to finančně nákladné ale dohodni si poradu s laktační poradkyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
6.1.13 22:20

No já teda nevim.vy co tady píšete často přikládat atd. já jsem asi 10 dní přikládala co dvě hodiny a stejně se mě mlíka netvořilo víc. pila koící čaje, odsávala, pila hodně vody…a nic. ale já to přes koleno nelámu. prostě dávám večer po kojení dokrm a jsme šťastní oba dva-to je pro mě nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová