Nemám mléko

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35325
6.1.13 22:30

Prikladat muzes klidne po hodine nebo casteji. Po dvou hodinach se dost deti koji normalne.
U vetsiny zen to tak skutecne funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
6.1.13 22:35

Ahojky,
já jsem toho o kojení načetla mega, protože jsem měli střídavě problémy… je možné, že jsem si to působila sama…

Hlavně to nevzdávej! Opravdu se může jednat o růstový sprut - perfektně by na to sedělo i stáří mimíska… bude při tom řvát a kroutit se u prsu - to k tomu patří. Myslím, že tak po týdnu to odchází… vydrž vydrž vydrž - je to strašný, ale k UM se snaž nesahat i když je to srdce rvoucí. Přikládej často, jak jen bude zvládat. Udělejte si pyžamový den a jen ležte v pelíšku a ať se přisává jak chce. Hodně pij třeba Meltu
Může se to stát, ale není to moc časté aby maminka najednou neměla mléko… šíleně na to má vliv psychika…když si budeš myslet, že nemáš mléko, tak to může škodit!

Důležité info: Odsávačka v tomto tení dobrým ukazatelem… čím dál od porodu, tím hůř ti mléko vytáhne (už přesně nevím čím to je) - a přitom miminko si vytáhne co potřebuje - to, že teď vypije např. 50 ml může být vážně ten spurt!!! A prsa se nenalévají někomu už třeba týden po porodu.

Já vím, že je to těžké! Taky jsem si tím prošla… malý řval, nepil, málo přibral a já nic neodsála - tak se to zase zlepšilo… kdybych měla tehdy víc info, tak jsem mohla kojit déle…
Já kojila plně 4 měsíce a pak jsem dávala kašičku večer (ale UM ne)… v 6 měsících jsem začali příkrmy a dokojila jsem kvůli bojkotu v cca 8,5 měsících… ale opravdu to stálo hodně úsilí - udržela jsem si laktaci i po operaci ve 3 měsících… tělo je vážně dobře vybavené na kojení! Jen ti to bude miminko občas odmítat - může to mít různé důvody, ale buď si jistá, že to zase půjde :hug:
Odsávačce nevěř!!! Na tu se vybodni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
6.1.13 22:38
@Z.jev píše:
@werousek Možné to je, i přes to, že laktační poradkyně tvrdí, že málo mléka neexistuje, mně se to stalo. Dcera měla hlad každých 45 minut, po odstavení jsem nemusela ani jednou odstříkávat, prsa jsem neměla nalitá. Podotýkám, že technika kojení byla správná, stejně jako jeho podpora.
Můžeš zkusit stimulovat tvorbu odsáváním, hodně pít - prý pomáhá melta, caro apod. Ty homeopatika taky nejsou na škodu.
Na druhou stranu bych to nelámala přes koleno, přece nebudeš dítě trápit hlady jenom proto, aby ses pak poplácala po ramenou, žes nedala UM. Zkusila bych dokrmit UM, uvidíš, jestli to vypije, budeš mít jistotu, že malému tvoje mléko nestačí. I kdybys kojila jen částečně, pořád je to dobré ;)

laktacni oradkyne tvrdi, ze neexistuje slaby mliko, praveze tvrdi, ze existuje jen mlika hodne nebo malo, ale slaby mliko ne…

Podle popisu me jako prvni napadl rustoveh spurt :nevim: nestresovala bych se odsavanim, vazenim a kojila co nejcasteji (po dvou hodinach je podle me porad malo :-) ) a pak by se videlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
6.1.13 22:42
@kkatarinka píše:
No já teda nevim.vy co tady píšete často přikládat atd. já jsem asi 10 dní přikládala co dvě hodiny a stejně se mě mlíka netvořilo víc. pila koící čaje, odsávala, pila hodně vody…a nic. ale já to přes koleno nelámu. prostě dávám večer po kojení dokrm a jsme šťastní oba dva-to je pro mě nejdůležitější.

co dve hodiny bylo u mladsiho normalni kojeni :nevim: takze se ani nedivim, ze nic :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
6.1.13 22:45

Děkuju holky za rady… Přikládám po hodině. Piju minimálně 2 litry kojočaje denně, ráno caro a jinak aspoň 2 litry vody. Masáže, teplé obklady… všechno dělám :( Ze začátku jsem měla moc mléka, malý zvracel po každém kojení ještě třeba 2 hodiny. Kojila jsem ho i 40 minut. Přibíral v prvním měsíci víc než musel. Dr mi radil, ať kojím max 15 minut. Tím mi začly problémy… věčně se po 7 minutách začal vrtět, pak se to zkrátilo na 5 minut a teď poslední týden po 4 minutkách kojení se začal strašně rozčilovat. Škube sebou a pláče, ale vždycky ho u toho prsa udržím aspoň těch 7 minut. Někdy dávám z obou, někdy z jednoho. Připadá mi, jako by mi postupně ubývalo mléko a teď najednou zmizelo :,( Kojíme už asi měsíc a půl co 2 hodiny… Na 3 mesíční prohlídce měl 5,92kg. Přibral teda za 5 týdnů 560g. Říkám si, že dokud přibírá, tak je to ok, i když přibíral týdně minimálně 200g. CO se ale dneska děje, to už je moc :( Obávám se, že to je konec mého kojení :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
6.1.13 22:52
@Z.jev píše:
@werousek Možné to je, i přes to, že laktační poradkyně tvrdí, že málo mléka neexistuje, mně se to stalo.

To je zajímavé. A jak k takovému závěru došla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
6.1.13 22:53

@werousek klid, hlavně klid. I kdyby bylo, není to konec světa. Ale poradila bych ti si vzít malého s sebou na noc do postele a prostě ze sebe udělat dudel- to rozkojilo mě, on spokojený, že je u maminky, vůbec neprotestoval. Stalo se to tak mimochodem, když už jsem padala na hubu a prostě usínala při kojení, takže se přisál, oba jsme asi usnuli, pak kníknul, po nějaké době, že prso je venku, tak jsem mu ho tam šoupla a dokola. Jo, a teď spinká normálně v postýlce, pokud se proberu včas a dám ho tam. Zkoušela jsem kdeco, homeo, gravimilk, odstříkávání.. všechno. Tohle bylo to jediné co zabralo. A v podstatě až tehdy, kdy jsem to přestala řešit a řekla si, že když není, tak není. Prostě ho odstavím. A bác, bylo to. Psychika je sfiňa. Musíš být v klidu a moc to nehrotit :) držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.1.13 22:53

Nevim jestli to tady uz nebylo napsano, ale jak stare mas miminko? Ja mliko nemela uz od porodnice, ale tim, ze jsem tam byla 3 tydny, tak me sestry hodne naucily. Nejdriv jsem nakojila a pak dokrmila, ale musis dvat strikackou s dudlikem, jinak uz pak prso nebude chtit. Pak po dokrmeni jsem odsavala asi 20 min. prso, ikdyz nic neteklo. Davej si naprsa plenu, at jsou co nejvic v teple. A co mi hodne pomohlo, pokud muzes, zalez si na 2 dny s miminkem do postele, hodne se s nim pritul a jen koj, prebaluj a spi s nim cele ty dva dny. Hormony to pak spusti samy. Dokoce je pro tu metodu nejaky nazev, ale ted uz nevim. Me to teda pomohlo, ale chce to trpelivost a klid. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
6.1.13 22:54

@werousek kojené děti přibírají skokově. Jeden měsíc ti může přibrat třeba kilo a druhý ten 10 deka. Pokud nehubne tak se nic neděje. Řekni si „my to zvládneme!“ Neboj to bude dobrý já kojila nekojila do 4 měsíce. Plně jen 10 dnu až když malé byli 3 měsíce a pak zase jsem musela sáhnout k UM. Hrozně mě to mrzí. Kojení pro mě je jedno z nejvíc stresujících vzpomínek ale hrozně ráda na to vzpomínám. A už se těším až bude další miminko a už budu vědět jak na kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
6.1.13 22:58

Ahoj, to ze pije kratsi dobu je normalni, cim je starsi tim efektivneji saje. Vydrz, to bude dobry :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
6.1.13 23:03

Jak píše @cheekymonkey tak to je úplně nejlepší. Ten trik s nočním kojením je opravdu dobrý. V noci taky dítka tolik u kojení tolik neprotestují. Pokud to zvládneš tak u prsa klidně celou noc. Já byla schopná kojit pořádně jen v noci. Malá je hrozně aktivní a u prsa nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
6.1.13 23:24

Holky, tak nevím.

Já jsem zkoušela od melty, Cara, Gravimilku, homeopatik, laktační poradkyně - snad jsem všechno vyjmenovala - všechno, nic nezabralo. Obden jsem chodila k mudře na kontrolní kojení (na její návrh), po třech týdnech skončila maličká na UM, protože byla třeba přisátá 1:45, prý mám malou nechat, rada někoho, nevím koho… Jenže za půl hodiny zase, a pak zase.

Mudra radila kojit max 15 minut z obou prsou a stejnak jsem po třech týdnech nakojila s bídou 50 ml, takže asi tak.

Pokud to nejde, taky jsem to hrotila, tak teď už bych to ustála, taky záleží, jakou podporu (nebo nepodporu) máš třeba u své mudry. Můj manžel byl stejný jak tvůj, moc se zlobil, že jsem se tři týdny „týrala“ odsáváním, kojením apod., neměla jsem čas spát…

• Citovat
  • Upravit
26093
7.1.13 00:08
@Silky123 píše:
Holky, tak nevím.

Já jsem zkoušela od melty, Cara, Gravimilku, homeopatik, laktační poradkyně - snad jsem všechno vyjmenovala - všechno, nic nezabralo. Obden jsem chodila k mudře na kontrolní kojení (na její návrh), po třech týdnech skončila maličká na UM, protože byla třeba přisátá 1:45, prý mám malou nechat, rada někoho, nevím koho… Jenže za půl hodiny zase, a pak zase.

Mudra radila kojit max 15 minut z obou prsou a stejnak jsem po třech týdnech nakojila s bídou 50 ml, takže asi tak.

Pokud to nejde, taky jsem to hrotila, tak teď už bych to ustála, taky záleží, jakou podporu (nebo nepodporu) máš třeba u své mudry. Můj manžel byl stejný jak tvůj, moc se zlobil, že jsem se tři týdny „týrala“ odsáváním, kojením apod., neměla jsem čas spát…

Ja nevim, ale pokud je ditko jen jedno, tak bych muten luxus prisat se podle potreby doprala, podle me spouste mamin odrovna kojeni prave ta rada kojit maximalne 15 minut :nevim: prvniho jsem kojila, jak si rekl, druhyho jsem trochu regulovala, protoze to byl zrout a pak zvracel, ale 15 minut jsem nedodrzovala ani u jednoho :nevim: i kdyby pak uz jen zuzlal, tak takhle maly mimco ma prece plny pravo byt u mamy co nejvic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
7.1.13 09:43

@werousek Zkus ještě vydržet. Dr. mi říkala, že matky kolem 4.měsíce mají málo mlíčka, je to fyziologické…zkus se rozkojit častým přikládáním…pij kojo čaje, gravimilk…
Já teď mám podobný problém, ale prďolkovi je už 9,5 měsíce, tak to tak neřeším…ale potvůrka mi nechce pít UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
7.1.13 09:46
@LadyLada píše:
To je zajímavé. A jak k takovému závěru došla?

Jako jak přišla laktační poradkyně k tomu, že málo mléka neexistuje? To se musíš zeptat jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová