Nemám mléko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
7.1.13 10:08
@Z.jev píše:
Jako jak přišla laktační poradkyně k tomu, že málo mléka neexistuje? To se musíš zeptat jí

znova rikam, zes to bkbe pochopila… Laktacni poradkyne tvrdi, ze neexistuje SLABÝ mliko, ze ho je bud hodne nebo malo, ale ne „slaby“ a „silny“ :think: :nevim: Nebo by me zajimalo, co to bylo za laktacni poradkyni. :-D nebo teda opravuju, rikaji, ze bude je nebo neni a vetsinou, se z toho „malo“ mlika da „hodne“ mlika udelat… Jen proste doktori furt radi jak radi a maminy poslouchaj a poslouchaj a pak to muze dopadnout tak, ze se to mliko ztrati postupne uplne :nevim:

Proste kdyz si vezmu, ze telo matky reaguje na poptavku od ditete, tak tim, ze se ditku da prikrm ve forme UM a dite tim padem pije od matky min, tak se toho mlika tvori podle poptavky porad min a min :think: mne na tom neprijde nic nepochopitelnyho :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
7.1.13 13:42

@kate02

Nechci být hrubá, ale existuje určité % žen, které nemají mléko. U nás to bude asi rodové, protože ani má babička, ani má maminka nekojily, neměly mléko. Maminka mi říkala, že jí horko těžko vydrželo mlíko šest týdnů, pak ani ťuk.

Mno, taky bych jí ten luxus, jak píšeš, dopřála, nicméně když si s každým kojením vytáhla méně a méně, váženo před a po, tak v tom asi problém nebyl, tedy v tom luxusu. Dokonce jsem zalezla na víc dní do postele s malou, a snažila se kojit, kojit, kojit, nic. Byla dravá, žravá, dožadující, takže se snažila o 106, přezdívka z porodnice - dračice - mluví za vše…

Omlouvám se všem kojícím maminkám, přeci jim jen trošku závidím :kytka:, ale tvůj názor mi trošku zavání „kojosektou“, opět se omlouvám. Víš, pokud o daném člověku a zdravotních problémech nevíš zhola nic, pak neraď a „nedopřávej luxus“.

Jsem hrubá, ale tahle rádoby rada mě nadzvedla. Jako jsou maminky, kterým se spustí mléko na povel, tak jsou takové, kde se prostě rodově nepodařilo rozkojit.

Mmch, i laktační poradkyně z laktační ligy z našeho „výkonu“ byla na rozpacích…

• Citovat
  • Upravit
381
7.1.13 14:39

AHoj holky, tak poslouchám rady. Zdá se mi, že už je to lepší. Malý dneska v noci docela dobre pil a ráno vypil 90ml. Takže docela radost. :dance: Snad se to srovná. Jinak myslíte, že je moc málo když při každém kojení vypije tak těch 80-90ml? Četla sem, že mimi má vypít 1/6 váhy denně… na jedno kojení mi to vychází 141 ml. Tolik mi ale určitě ani normálně nepije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
7.1.13 14:48

@werousek min. se uvadi 120ml na 1kg vahy na den. Vydel si to pocetm kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
7.1.13 17:13

@Silky123 jako kdyby jsi mi to brala z úst :potlesk: kojení prostě není pupek světa. znám opravdu hodně lidí a dětí co kojení nebyli a jsou zdravější než ti kojení do dvou let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
7.1.13 20:54

S tím krácením doby kojením se taky nějak moc nezatěžuj… u nás to bylo taky tak! To že si kojení rapidně krátí stále nemůže svědčit o nedostatku mléka… on mimi saje pak rychleji! Vydrž… tvůj případ jak ho popisuješ mi neskutečně připomíná můj a moje šílené nervy… taky jsem nic neodsála, malý řval, vrtěl se a krátil si čím dál víc kojení… ale vydrželi jsem… kojilo se :mrgreen: přibírá… i když pomaleji a to je důležité!!! Až kdyby to stagnovalo, tak to bude o něčem svědčit, ale přibíráte… u nás se taky PŘESNĚ přibíralo první dva měsíce neskutečně i 300 gramů za týden a pak najednou začal nabírat hodně málo… asi změna složení? U tebe to bude asi spurtík a přirozené přibrždění nabývání na váze… všichni nemusí mít z miminek tučňáky :twisted:
My měli na roce cca 9,4 kg a malý je fešák… má jen pidi faldíky, ale je buclatý… já si neumím přestavit že by měl 11 kg? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
7.1.13 20:57

@Jankaxx

;) neberu to jako osobní útok, malá na roce 12 kg :)… A propos, porodní váha tvého mimi byla opravdu mini, takže i proto je na roce váha nižší. To naši skoro čtyřkilový macíci nemůžou být drobní, tedy aspoň ještě ne, to přijde až později…

• Citovat
  • Upravit
9090
7.1.13 21:02

@werousek to jsou fajn zprávy, jen tak dál :) A nekoukej na tabulky, kolik by mělo miminko vypít, každé je jiné a jinak hladové :) pokud bude po kojení spokojený, tak mu to stačí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
14.1.13 22:53

AHoj holky,
zjistila jsem, že mlékem to tak úplně není. Mám ho nejspíš dost, ale spouštěcí reflex skoro žádný… :roll: Oxytocin pomáhá spouštět mléko… při stresu se ale oxytocin nevyplavuje a tím mlíčko neteče. Strašně se každého kojení bojím, přes den a v noci je to v pohodě, protože se u kojení s někým bavím, a tak na to kojení nemyslím. V noci jsem ospalá. Jak přijde ale kojení před spaním tak v 10- 11, přítel už spí, protože vstává v noci do práce, doma je ticho a já se soustředím, jestli mléko teče nebo ne. Nikdy ale neteče. :( Tak pak většinou sáhnu po odsávačce a odsávám hodinu a mléko pořád žádné. Dneska jsem zase tak odsávala a do toho mi psala kamarádka smsku, začala jsem jí odepisovat a najednou jsem cítila to brnění v prsu a snad za necelou minutu jsem měla z jednoho prsa 50ml. Přestala jsem se na to soustředit… A teď prosím o radu.. Jak se mám uvolnit, abych na to nemyslela? :( Popíjení teplého nápoje a teplé obklady už mám odzkoušené a nic mi nepomohlo. Musím nějak odpoutat pozornost od kojení a nemyslet na to, bohužel, čím víc se snažím, tím víc to vnímám a mléko prostě neteče… Už jsem si říkala, že se prostě poradím s doktorem a začnu si píchat oxytocin před kojením :cert: :lol: Ne, vážně, vím, že jsou horší věci a někdo prostě nekojí a svět se nezboří. Já jsme se ale na to kojení asi šíleně upla a teď je to jen jeden veliký stres :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
14.1.13 23:15

@werousek koukej na televizi a třeba si čti a tak podobně. Jak si psala o tom oxytocinu tak asi tady jé důvod proč už já nekojím. Malá se u jídla hrozně vzpouzela. zkus si lehnout na bok a mimčo vedle sebe a prostě podřimuj. Tak pozdě už jsi určitě unavená a prostě si zkus drcnout. Já si v duchu zpívala dětské písničky a snažila se vzpomenout na ty části, které jsem zapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
18.1.13 11:49

@werousek - tak ty jsi přesně já:o))))) Konečně někdo..laktační poradkyně mi porídala, ež se to stává teď docela často - hlavně maminky zdravotnice, matematičky (já jsem překladatelka) - prostě osoby, které musí exaktně myslet, tak mají problém se spouštěcím reflexem, protože to kojení moc řeší a pak mlíko neteče..mě se stávalo cca do dvou měsíců, že mlíko na začátku teklo a pak přestalo, prso stále naběhlé, evidentně tam mlíko bylo. Stávaly se mi věci typu - starší syn zhasl z ničeho nic světlo, mlíko teklo..laktační poradkyně odcházela, mlíko se rozteklo..dali mi řízek a brambor ke kojení a já na kojení zapomněla a teklo…byla jsem z toho na nervy, kojila jsem FURT, 20 minut mezi kojením, páč ani mlíka nebylo dost…a bála jsem se být sama s dětma, mám doma i staršího. měla jsem strach, byla celá sklíčená, shrbená..hrozné stavy a do toho ta touha kojit, že to přeci nevzdám…malá byla nedokrmitelná, žádnou flašku nevzala (z toho jsem měla stres, že mi to naruší kojení), dokrmovali jsme cévkou po prsu, ale to ji píchalo, tak se cukala a já se bála, že mlíko dojde dopoledne a já ji nedokážu dokrmit…nakonec mi pomohlo se naučit používat suplementor od medely a rozhodnout se, kdy ji nabídnu dokrm (ona navíc furt byla u psa, budila se po 20 minutách, v noci ale spala dobře od počátku)…rozhodla jsem se teď od ledna (měla 2,5 měsíce), že ji nabídku dokrm 3× denně po 30 ml UM, které ji zasytilo více než MM /páč velmi málo odstříkám/ - pár dní jsem to takto udělala, zklidnila se, přestala se bát a přestala dítě každý den vážit a uklidnila se, že ji dokážu dokrmit, když by byla potřeba a najednou kojení neřeším..
Ale ty stavu strachu a úzkosti byly strašné, venku jsem jen za sebou vláčela nohy, celá shrbená, u snídaně jsem zjistila, že sedím jako stařena..psychika je strašně mocná..já potřebovala najít systém..já šla už z porodnice s tím, že mám nedostatečnou laktaci (byla jsem tam 12 dní kvůli rozkojení, ve výtečné porodnici, laktační poradkyně - sestřička tam se mnou byla každé kojení, celou dobu, když měla službu) a měla jsem bělající bradavky, křeče v prsou, blokovala jsem mlíko…hrůza..doma jsem pak věděla, od jiné laktační, že je to psychikou, že mlíko blokuji a že mám na to nemyslet, ale že to mi nedokáže poradit, co s tím - že mám začít něco studovat, věnovat se něčemu úplně jinému, vypnout šedou kůru mozkovou a začít používat jen a jen primitivní mozek..no mě pomohlo až to, že jsem paradoxně našla způsob dokrmení a přestala tím pádem být vystreslá, že bude plakat hlady…a po pár dnech, co jsem ji dala cca těch 90 ml nutrilonu (3× 30, což většinou ani nevypila, páč usnula - dávala jsem ji to jen před denními spánky - dopol, odpol a večer) najednou dávám dokrm třeba jen 2× denně, nebo jen večer před spaním, pro jistotu, takže vypije třeba jen 20ml za den UM..ale nemám problém ji dát více, pokud bude potřebovat..

A tu psychiku jsem krásně viděla, když jsem o V8nocích kojila v klidu (všude plno lidí se mnou) bez dokrmu a malá krásně přibírala) a po Vánocích ta depkta, že buud zase sama s dětma a manžel v práci od rána do večera - mě totálně splaskla prsa, prostě v nich nic, úplně měkká a já vydeptaná…a moje deptky se taky hodně odvíjely od toho, jestli jsem ráno měla pocit, že v prsou něco je nebo není(jenže po tom druhém měsíci jaksi prsa už nalítá nejsou)..dneska to neřeším, nesahám si na prsa, jestli tam něco je, není..přiložím a je to..a když tak dokrmím..v noci odstříkávám jednou dvacet minut a při tom čtu knížku - Moc přítomného okamžiku..a tam jsem zjstila, že moje úzkosti a problémy pramení z mojí myslí, že řeším minulost a budoucnost a tím se trápím, takže se snažím teˇ%d co nejvíce se soustředit na teď a pokud mi mysl začne podsouvat- v prsou nic není, jak to proboha zvládnu, tak si řeknu - to je jen projekce mojí myslí, teď jsem tady a teď nemám problém, až situace nastane, budu ji řešit…hodně sil a klidnou mysl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
18.1.13 11:50

@werousek - jinak po šestinedělí prý oxytocín už nehraje takovou roli, páč mlíko se přestává „tvořit“ v mozku, ale začíná být tvořeno lokálně - tedy mléčná žláza reguluje jeho tvorbu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
18.1.13 14:20

@Blandik

Vida, tak už vím, proč jsem měla prsa jako Dolly Buster a nekojila, nešlo to…

• Citovat
  • Upravit
817
19.1.13 09:52

@Silky123 - naše je taky veliká, měla 4,5 kila a bylá taky dravá a žravá..vydržela sát i 2 hodiny jak drak…včera jsem byla na přeměření akupunkturních bodů (já myslela, že jdu k homeopatce, na doporučení kamarádky a vyklubalo se z toho tohle)…a zjistili mi, že prsa, hormony dobrý, že mám ale strach a proto probl. s laktací…a to už jsem 14 dní v klidu, by mě zajímalo, co by mi naměřili před vánoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
19.1.13 19:31
@kkatarinka píše:
No já teda nevim.vy co tady píšete často přikládat atd. já jsem asi 10 dní přikládala co dvě hodiny a stejně se mě mlíka netvořilo víc. pila koící čaje, odsávala, pila hodně vody…a nic. ale já to přes koleno nelámu. prostě dávám večer po kojení dokrm a jsme šťastní oba dva-to je pro mě nejdůležitější.

Ja teda pri spurtu prikladala co 45 minut… A trvalo to skoro tri dny… Ale zmakli jsme to :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová