Zastavení laktace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
660
7.1.13 13:22

zastaveni laktace

Holky prosim jak zastavit laktaci? malemu ted bylo 2,5roku a me uz zaclo kojeni bolet.Jak si pomoc? prso mam jak budr. dekuju za jakekoliv rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32873
7.1.13 13:35

@věrka6 2,5roku? Jak často jsi kojila? Na snížení laktace je dobrý šalvějový a mátový čaj. Léky už se nedávají, to většinou jen v 6nedělí. Prsa kdyby se nalívaly tak odstříkat, malinko, a ono se to upraví. Nebude poptávka nebude nabídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
7.1.13 13:35

Málo pít, prsa stáhnout obinadlem, odstříkat jen do úlevy, pít šalvějový čaj. Za pár dní to bude dobrý :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
7.1.13 13:37

Stahování se dneska už nedoporučuje, riziko zánětiu, zatvrdlin..spíš odstříkat, masírovat kdyby byly zatvrdlinky..a 2× denně šalvějový čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
7.1.13 13:51

Moc dekuju. kojila jsem rano, dopoledne a vecer pred spanim a ten salvejovy caj kolik dnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
7.1.13 13:52

Ano 2,5roku a nejake dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
7.1.13 14:05

@věrka6 brala jsem homeo, ricinus communis 30ch, 3× denně 5 kuliček, řekla bych, že i celkem pomohlo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
7.1.13 14:07

Pomalu odstříkávat, jen do úlevy..ono se mlíko přestane tvořit, chvíli to bolí, jednou jsem dokonce díky tomu měla zánět, dr. mi radil zábaly z tvarohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
7.1.13 14:28

@věrka6 a to jako z těch tří kojení jdeš na nulu? To bych neriskovala, pokud by to nebylo nutné. Lepší je snižovat postupně, zkus jeden týden vynechat jedno kojení, druhý týdne další..takhle to půjde pomaleji a prsa si zvyknou lépe. Už teď můžeš pít ten čaj, třeba jen jendou denně a jak budeš mít už jen jendo kojení tak 2× denně.
Já jsme odstavovala ve 13měsících, ale od roka jsem kojila jen 1×, takže problém nebyl, cítila jsme to jen asi první dva tři dny, trošku se prsa nalívaly večer, ale samo se všechno upravilo a vstřebalo. Čaj jsem pila mylslím první týden 2× denně a druhý 1×.
Teď kojím ráno a večer a v noci 2-3×. Kdybych měla teď skončit, tak zdechnu. Cíleně ale od půl roka ubírám co měsíc až 6týdnů jendo kojení, takže prsa se srovnávají a zvykají si samy a problémy nemám. Asi za stejnou dobu chci zrušit další kojení, ideálně noční a kolem 1roku zase odstavit.
Ty homeo jsou dobrý nápad, co vím z okolí tak zabírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
7.1.13 14:47

Musim na nulu. vcera rano jsem dala naposled.ja to zkousela postupne, ale on je jak silenej vi, ze kdyz dostane jednou tak pak rval cely den, ze chce. takze jsem to musela utnout uplne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
7.1.13 15:07

Já šla vždy z více kojení na nulu, poprvé jsem skončila jako těhotná v nemocnici s krvácením a podruhé už toho bylo na mě moc :) celkem 3,5 roku kojení a dá se to přežít, děti to pochopí rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
7.1.13 15:17

To je taky krasne.no myslim, ze 2,5roku stacilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
7.1.13 15:56

2,5roku je úžasné. Mám stejně starého syna, a popravdě si to neumím ani představit, nejsem typ na tak dlouhé kojení :nevim: naštěstí kluci byli oba rozumní a rádi vyměnili kojení za jídlo. I když teď mě čeká taky náročná věc, odstavit kolem 1roku malého v noci, to fakt nedávám. Je mi jasné že bude protestovat. Přecejen starší dítko během dne už mi přijde že se dá nějak odvést pozornost, i ledacos vysvětlit..
Když se to musí takhle z několika na nulu, tak bych dala homeo a i ten čaj a hlavně odstříkávala, ať se netvoří zatvrdliny a nehrozí zánět. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
7.1.13 16:22

Dekuji moc to ja se toho zas toho tezko vzdavam.taky Taky drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
7.1.13 17:46

Ty jo, 2,5 roku kojení, jsi dobrá :potlesk: :palec:… Buď homeopatika, nebo tabletka co předepisuje gynekolog- zastaví laktaci hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová