Bolest prsu, červený flek

597
7.1.13 20:57

Bolest prsu, červený flek

Ahoj, potřebuju pomoct..

Mala ma 8 měsícu ještě jsem se s tím nesetkala..

Dnes mě od rana boli prso, myslel jsem, že mě mala asi bouhla.. cely den mě to tak pobolovalo..
no a ted se divam a objevily se mi tam dva červene fleky, jedno z boku a druhy dole :((

co s tim?

Díky

Omlouvam se, že zakladam novou diskusi, ale nemam čas hledat.. nezlobte se a děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3871
7.1.13 20:59

Ahoj, před kojením hodně nahřívej, mezi kojením dávej studené. Jestli máš doma tvaroh, tak si ho tak dej. hlavně z bolavého prsu co nejčastěji koj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.1.13 21:01

Počínající zánět? Kojit, kojit a kojit, vyprazdňovat prso do mrtě, po vykojení zchladit, pokud máš, tak na flek naplácnout tvaroh v kapesníku a nechat co nejdéle. Pokud dorazí horečka, tak můžeš brufen (který je lepší, má mírně protizánětlivé účinky) případně paralen. Pokud se to nezlepší, tak neváhat a jít k dr. Hodně rozjetý zánět je pocitově jako těžká chřipka, člověku je fakt strašně. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
7.1.13 21:05

Holky tvaroh jsem si tam dala.. naštěsti mame doma domaci :-))
ale s tim kojenim.. mala mi už spi, a kojim až rano.. a odsavačku nemam :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.1.13 21:06

Určitě zánět - ten červenej flek to tak nějak potvrzuje.. Já neměla zatvrdlinu jen flek.. A teplotu.. Jak psaly holky, kojit, před kojení nahřát, po kojení chladit.. Když ti bude blbě, tak k dr. pro antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
7.1.13 21:08

@Helll tak to zkus ve sprše aspoň růčo. Ale já s odsáváním moc neporadím, já bojuji i s odsávačkou. nic moc nevytáhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
7.1.13 21:46

Jemně mázni ta červená místa slivovicí, několikrát za den. Mám odzkoušeno na sobě a funguje to. A koj v takové poloze aby měla malá bradičku směrem k tomu červenému místu. Vypije tak nejvíc z té části prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.1.13 21:54

@Helll tak se snažstimulovat spouštěcí reflex (zkrátka žmoulej bradavky), nahřívej ve sprše a taky gravitace může pomoct ke spuštění mléka. Pak zkus odstříkávat, nemačkat bradavku, ale dvorec a musíš jakoby tu pevnou část prsa (taky mi to moc nejde)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
7.1.13 22:24

Hodně nahřát masírovat tak že jednu ruku si daš pod prso jakoby podepřeš druhou rukou dvouma prstama masíruj krouživým pohybem od prsa k bradavce a pak odstříkni zmáčknutím. Určo to zvládneš někdy to bolí i dva dni a hodně se snaž kojit. Tvaroh a paralen ti také pomůže. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
didinka1234
18.8.13 12:23

jjj

Dobry den chtela jsem se zeptat mam bolest prsa a a mam to cerveny kdyz na to sahnu tak to boli ale uz mesic a pul nekojim tak sem se chtela zeptat sceho to muze byt dotet me to nebolelo az vcera mi to zaclo dekuji predem za opoved :)

• Citovat
  • Upravit
10584
18.8.13 12:31

Co zánět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
didinka1234
18.8.13 12:32

Dobry den chtela jsem se zeptat mam bolest prsa a a mam to cerveny kdyz na to sahnu tak to boli ale uz mesic a pul nekojim tak sem se chtela zeptat sceho to muze byt dotet me to nebolelo az vcera mi to zaclo dekuji predem za opoved :)

• Citovat
  • Upravit
didinka1234
18.8.13 12:36

Jestly to treba nemzu byt zatvrdle mleko

• Citovat
  • Upravit
15.12.15 09:36

Zdravím předevčírem se mi udělal takovýto flek na prsu a stále to nemizí a mám strach jít k doktorovi, nevíte co by to mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová