Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, potřebuju pomoct..
Mala ma 8 měsícu ještě jsem se s tím nesetkala..
Dnes mě od rana boli prso, myslel jsem, že mě mala asi bouhla.. cely den mě to tak pobolovalo..
no a ted se divam a objevily se mi tam dva červene fleky, jedno z boku a druhy dole ![]()
co s tim?
Díky
Omlouvam se, že zakladam novou diskusi, ale nemam čas hledat.. nezlobte se a děkuji moc
Ahoj, před kojením hodně nahřívej, mezi kojením dávej studené. Jestli máš doma tvaroh, tak si ho tak dej. hlavně z bolavého prsu co nejčastěji koj.
Počínající zánět? Kojit, kojit a kojit, vyprazdňovat prso do mrtě, po vykojení zchladit, pokud máš, tak na flek naplácnout tvaroh v kapesníku a nechat co nejdéle. Pokud dorazí horečka, tak můžeš brufen (který je lepší, má mírně protizánětlivé účinky) případně paralen. Pokud se to nezlepší, tak neváhat a jít k dr. Hodně rozjetý zánět je pocitově jako těžká chřipka, člověku je fakt strašně. ![]()
Holky tvaroh jsem si tam dala.. naštěsti mame doma domaci ![]()
ale s tim kojenim.. mala mi už spi, a kojim až rano.. a odsavačku nemam ![]()
Určitě zánět - ten červenej flek to tak nějak potvrzuje.. Já neměla zatvrdlinu jen flek.. A teplotu.. Jak psaly holky, kojit, před kojení nahřát, po kojení chladit.. Když ti bude blbě, tak k dr. pro antibiotika.
@Helll tak to zkus ve sprše aspoň růčo. Ale já s odsáváním moc neporadím, já bojuji i s odsávačkou. nic moc nevytáhnu.
Jemně mázni ta červená místa slivovicí, několikrát za den. Mám odzkoušeno na sobě a funguje to. A koj v takové poloze aby měla malá bradičku směrem k tomu červenému místu. Vypije tak nejvíc z té části prsu.
@Helll tak se snažstimulovat spouštěcí reflex (zkrátka žmoulej bradavky), nahřívej ve sprše a taky gravitace může pomoct ke spuštění mléka. Pak zkus odstříkávat, nemačkat bradavku, ale dvorec a musíš jakoby tu pevnou část prsa (taky mi to moc nejde)
Hodně nahřát masírovat tak že jednu ruku si daš pod prso jakoby podepřeš druhou rukou dvouma prstama masíruj krouživým pohybem od prsa k bradavce a pak odstříkni zmáčknutím. Určo to zvládneš někdy to bolí i dva dni a hodně se snaž kojit. Tvaroh a paralen ti také pomůže. ![]()
Dobry den chtela jsem se zeptat mam bolest prsa a a mam to cerveny kdyz na to sahnu tak to boli ale uz mesic a pul nekojim tak sem se chtela zeptat sceho to muze byt dotet me to nebolelo az vcera mi to zaclo dekuji predem za opoved ![]()
Dobry den chtela jsem se zeptat mam bolest prsa a a mam to cerveny kdyz na to sahnu tak to boli ale uz mesic a pul nekojim tak sem se chtela zeptat sceho to muze byt dotet me to nebolelo az vcera mi to zaclo dekuji predem za opoved ![]()
Zdravím předevčírem se mi udělal takovýto flek na prsu a stále to nemizí a mám strach jít k doktorovi, nevíte co by to mohlo být?