Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A máš jinak nějaký zdravotní potíže? S játrama, metabolismem, srdcem, kloubama..?
@Lisdoonvarna ne, neléčím se s ničím - jen mě teď poslení týden tupě pobolívá v oblasti žaludku (mám teď poměrně dost stresové období), a chtěla jsem si být jistá, že je to od žaludku a ne od slinivky a protože tam není můj dr, tak sjem si zašla na krev jako samoplátce
zakl.
Nadbytek železa bejvá příznak nějaký vážnější nemoci, takže pokavaď ti nic zásadního není, asi bych se tím dopředu nestresovala a zeptala se Dr, co to znamená, možná máš jenom nadbytek železa ve stravě anebo jíš potravinový doplňky obohacený o železo ![]()
Vydrž na tvého ošetřujícího lékaře - případný problém je evidentně dlouhodobý, takže do příštího týdne neumřeš.
Pokud užíváš nějaké potravinové doplňky, tak s tím přestaň.
Žádné potravinové doplňky ani jiné léky neužívám, pouze den před odběrem mě bolela hlava, tak jsem měla Paralen
zakl.
Mám kamarádku, která taky měla hodně železa a dnes čeká na transplantaci ledvin…
Nechci strašit, ani nic přivolávat, ale nenechávej to jen tak. Nech si nabrat krev na další, třeba B12 atd. Řeš to určitě s doktory.
V naší populaci je železa všeobecně spíš málo.
Necítíš se třeba unavená, otoky nohou…?
Omlouvám se za anonym, ale nepíšu o sobě.
Mohu se prosim zakladatelky zaptat, jak tehdy dopadla? Mam stejny problem. Dekuju ![]()
Tady zakl.- u mě to byla chyba v laboratoři, další odběr už byl OK
Prosím o radu - dnes jsem si nechávala nabrat krev a ze zvědavosti jsem si nechala nabrat i hladinu hořčíku a železa - hořčík je v pořádku, ale železo mám hodnotu 41,6, přitom referenční mez je 6,6 - 28. Bála jsem se, že mám železa málo a paradoxně ho mám takhle moc zvýšený. Jinak krevní obraz je v pořádku, jen to železo je takhle vysoký. Dočetla jsem se, že nadbytek železa je dost škodlivý…Můj dr má tenhle i příští týden dovolenou, nevím, jestli vydržet, nebo jít za jeho zástupem. Nesetkal jste se s tím někdo?
Prosím o zachování anonymity z důvodu rodinných příslušníků na EM.
Děkuji