Nadbytek železa

Anonymní
7.7.16 13:12

Nadbytek železa

Prosím o radu - dnes jsem si nechávala nabrat krev a ze zvědavosti jsem si nechala nabrat i hladinu hořčíku a železa - hořčík je v pořádku, ale železo mám hodnotu 41,6, přitom referenční mez je 6,6 - 28. Bála jsem se, že mám železa málo a paradoxně ho mám takhle moc zvýšený. Jinak krevní obraz je v pořádku, jen to železo je takhle vysoký. Dočetla jsem se, že nadbytek železa je dost škodlivý…Můj dr má tenhle i příští týden dovolenou, nevím, jestli vydržet, nebo jít za jeho zástupem. Nesetkal jste se s tím někdo?
Prosím o zachování anonymity z důvodu rodinných příslušníků na EM.
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
192
7.7.16 14:00

A máš jinak nějaký zdravotní potíže? S játrama, metabolismem, srdcem, kloubama..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.16 14:09

@Lisdoonvarna ne, neléčím se s ničím - jen mě teď poslení týden tupě pobolívá v oblasti žaludku (mám teď poměrně dost stresové období), a chtěla jsem si být jistá, že je to od žaludku a ne od slinivky a protože tam není můj dr, tak sjem si zašla na krev jako samoplátce
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
192
7.7.16 14:30

Nadbytek železa bejvá příznak nějaký vážnější nemoci, takže pokavaď ti nic zásadního není, asi bych se tím dopředu nestresovala a zeptala se Dr, co to znamená, možná máš jenom nadbytek železa ve stravě anebo jíš potravinový doplňky obohacený o železo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.7.16 15:09

Vydrž na tvého ošetřujícího lékaře - případný problém je evidentně dlouhodobý, takže do příštího týdne neumřeš.

Pokud užíváš nějaké potravinové doplňky, tak s tím přestaň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.16 15:21

Žádné potravinové doplňky ani jiné léky neužívám, pouze den před odběrem mě bolela hlava, tak jsem měla Paralen
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.16 16:29

Mám kamarádku, která taky měla hodně železa a dnes čeká na transplantaci ledvin…
Nechci strašit, ani nic přivolávat, ale nenechávej to jen tak. Nech si nabrat krev na další, třeba B12 atd. Řeš to určitě s doktory.
V naší populaci je železa všeobecně spíš málo.
Necítíš se třeba unavená, otoky nohou…?
Omlouvám se za anonym, ale nepíšu o sobě.

• Citovat
  • Upravit
1
13.2.24 20:24

Mohu se prosim zakladatelky zaptat, jak tehdy dopadla? Mam stejny problem. Dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 17:08

@horalkaa můžu se zeptat, jak jsi dopadla ty? Taky ho mám moc.. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.25 17:58

Tady zakl.- u mě to byla chyba v laboratoři, další odběr už byl OK

• Citovat