Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Votyna Votyno, při migréně je zhoršení zraku velmi časté, ale může to být klidně naopak, že dceři se zkazil zrak a z toho má migrénu.
Zvracení je s migrénou často spojeno. Není třeba hned myslet na nejhorší diagnózu nádoru na mozku a sbírat příznaky cizích lidí, z toho nic nevykoumáš. A přečíst si, že támhle někomu na to umřel stejda, kterého bolela před tím hlava, je opravdu nic neříkající informace, která ti je k ničemu. Důvodů může být mraky, od nějaké infekce přes problémy s krční páteří, migrénu nejasného původu, která může třeba souviset s hormonálními změnami v pubertě a spoustu dalšího. Prosím, neplaš, nesbírej příznaky cizích lidí po netu a běžte hned s dcerou k lékaři, bez vyšetření se nedá nic soudit. Věřím, že tě uklidní. Už jste tam měly dávno být, když to má dcera několik týdnů, nevím, na co čekáš. Kdyby měla třeba boreliózu, o to déle se to bude léčit a jestli potřebuje brýle, tak si mohla ušetřit problémy. Pozoruj, jestli záchvaty migrény u ní nevyvolává nějaké určité jídlo (jogurty, čokoláda, sýr, cokoliv…) Migrénou trpí 20% ženské populace a často jsou důvody nejasné a nepřijde se na to, co ji vyvolává.
Tak neplaš, zítra jděte k lékaři a pak napiš, co jí bylo i sem.
Doporučila bych navštívit neurologa. Příčin bolestí hlavy je mnoho, proto se nelekej, pokud by ji chtěli hospitalizovat, třeba takové CT se dělá jen s hospitalizací. Ležela jsem jako dítě dlouho na neurologii (s jinou dg.) a se mnou na pokoji se vystřídalo hodně holek s bolestí hlavy. Co jsem od doktorů zaslechla, tak příčin je fakt mnoho, od bloklé páteře po psychiku… Ale ničeho se neboj, lékaři udělají sérii vyšetření, aby se zjistila příčina a bude to O. K. Z toho, co popisuješ to vypadá fakt na migrény.
Ještě jedna věc, pokud má problémy se zrakem, tak klidně jděte do nemocnice na centrální příjem, to je něco jako pohotovost, každá fakultka by to měla mít. Manžel tam před rokem byl právě se silnou migrénou.
Určitě k doktoru! Nevím na co čekáte
Odkládáním určitě ničemu nepomůžete, spíše naopak.
Jak je napsáno hned v prní reakci, může to být jen nějaká maličkost, bez vyšetření vám to tu nikdo přesně neřekne.
Seberte sílu a vyražte, držím palce.
Nechat vysetrit. Misto CT si trvejte na Magneticke rezonanci, at dcera nema pozdeji zavazne nasledky z CT.
Zažila jsem v dětství, že mne také často bolela hlava, mám migrény od třetí třídy. Poprvé to můj otec řešil až v šesté třídě, kdy jsem dostala brýle a pak mi řekl, když jsem to chtěla řešit dál, že už jsme u doktora byli a mám brýle
. Otec se „bál“ lékařů, mamka zemřela když jsem byla malá holka. Kvůli svému strachu nenechej holku trpět, je to nepříjemné a bolest hlavy dovede být krutá.
@Votyna píše:
Prosím o pomoc. Moje 14ti letou dceru několik týdnů bolí hlava, zhoršil se ji zrak, vidi rozmazane a tak.Po ránu zvraciHodně se o ní bojím a chtěla bych se Vás zeptat, jestli víte nějaký příznaky a pokud máte zkušenosti jestli se s nima se mnou podělíte. Možná jenom plaším ale vážně se o ní bojim. Děkuji moc
proč mam pocit, že jde zase o Karol a její příznaky? Normální matka drapne dceru za paži a zajde s ní k dr
a to co nejdřív…
@huwik proč by se CT dělalo jen s hospitalizací? To slyším poprvé. Já byla několikrát, dcera byla na akutním CT a taky tam neležela.
@martina.se to je první, co mě napadlo. Ale už mi bylo trapné to sem psát, už jsem to jako první psala k jejím diskuzím. Jinak je to Ann z baby-cafe, tentýž člověk.
@vokishka píše:úchyl prostě, co na to říct.. mi je naprosto jasné, že jde o FAKE, normální matka by šla k dr.
@martina.se to je první, co mě napadlo. Ale už mi bylo trapné to sem psát, už jsem to jako první psala k jejím diskuzím. Jinak je to Ann z baby-cafe, tentýž člověk.