Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@tali98 píše:
Ja byla na sonu se zvetsenou uzlinou, brali mi i krev a vse bylo v poradkuTaky mam strach
Sono i krev mas v poradku? To bych iz strach nemela a kde ji mas zvetsenou
@elen2020 Jo jo na sonu akorat zjistili, ze mam zmnozene uzliny a jednu zvetsenou (na krku) a ze tam mam i nejake jine male uzliky, ale neni to pry nic nebezpecneho. A krev byla ok, tak nevim
@Azallea píše:
@elen2020 Tak to je dobrý začátekSežeň si tu žádanku na endokrinologii a pak uvidíš.
Jo jenze ty testy se delali mesic pred tim nez se mi objevila v tu dobu jsem tp nemela.. ![]()
@tali98 píše:
@elen2020 Jo jo na sonu akorat zjistili, ze mam zmnozene uzliny a jednu zvetsenou (na krku) a ze tam mam i nejake jine male uzliky, ale neni to pry nic nebezpecneho. A krev byla ok, tak nevim
Tak to bud v klidu tohle by me dostatecne uklidnilo ![]()
Ahoj, ted jsem si precetla tento tvuj prispevek. Mam uz 3/4 roku zvysenou sedimentaci 55 a nikdo s tim nic nedela. Antibiotika nepomohla. Jedine, co mam je, ze me hodne boli zada i panev, mam hodne casto mirne zvysenou teplotu (37,1) a celkove jsem unavenejsi. Napada te, jestli bych mela trvat na nejakem vysetreni? Ostatni parametry vcetne CRP jsou v poradku. Priznam se, ze me tvuj prispevek trochu vydesil.
@Agrion píše:
@elen2020 Jo u nadorovych onemocneni byva (ale nemusi) lehce zvysena sedimentace… ovsem je to velmi nespecificky parametr. Mnohem casteji znamena zvysena sedimentace nejaky zanet v tele. Kouknutim do krku ti taky nikdo stopro neurci co je to za boulicku. Potrebujes odber - krev na stitnou zlazu (TSH), krevni obraz a SONO.
@Plavuše Podle toho co pises bych spis patrala smerem autoimunitni/revmaticka onemocneni… ale takhle pres nez si teda diagnostikovat netroufam. Kdy te ty zada bolej? Spis v noci, nebo pres den pri zatezi?
Dekuju za odpoved. Na imunologii jdu asi za 10 dnu a asi za 14 dnu k rehabilitacni lekarce. Zada me boli hlavne pri sezeni, ale nekdy i v klidu. Je to takovy pocit, jako kdyz mam obratle slepene k sobe
Soucasne s tou sedimkou mi prakticka lekarka nasla i neco v moci, ale mela jsem nulove priznaky zanetu mocaku/ledvin, a protoze uz jsem odmitla letos asi pata antibiotika (ty jsem porad dostavala na tu sedimku), zasla jsem jeste k urologovi, protoze se mi to nezdalo. Ale urolog mi to naprosto vyloucil, nejspise se jednalo jen o kontaminaci nejakym vytokem. Uvidim, jak dopadnou vysetreni. Cetla jsem na netu pribeh o mlade zene, ktera mela take jen zvysenou sedimku, chodila od certa k dablu, az ji jeden lekar poslal na PET a tam ji zjistili rakovinu. Snad nedopadnu stejne
kazdopadne ti moc dekuji ![]()
@Agrion píše:
@Plavuše Podle toho co pises bych spis patrala smerem autoimunitni/revmaticka onemocneni… ale takhle pres nez si teda diagnostikovat netroufam. Kdy te ty zada bolej? Spis v noci, nebo pres den pri zatezi?