Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martina.se pardon že mě hnedka nenapadlo jít k doktoru, moje dcera drive simulovala aby nemusela do školy a tak ale teď jsou prázdniny tak jsem se chtěla ujistit jestli to neni něco vážného a nebo jestli to není jen migréna a tak a tohle je můj první přispěvek, nikdy jsem do žádny diskuze nic nepsala tak nechápu co tady z vystrašený mámy děláte za úchyla!
Příspěvek upraven 01.08.16 v 08:58
@SwamiHarashami no právě že mě migréna taky napadla, tak jsem chtěla věět jestli se nepotýkáte s podobnými probĺmy a tak. Dneska jdem k doktoru tak večer napíšu jak to dopadlo…
Příspěvek upraven 01.08.16 v 09:00
@Votyna Vážně je někdo tak…, že se jde zeptat na net, než aby s holkou běžel za doktorem??? Ach jo, doba netová. ![]()
Doba netová.. spíše bych řekl, že to reflektuje kvalitu světového zdravotnictví. I to rozmazané vidění, pokud se Vám to stane párkrát, tak to asi doktor ani nebude chtít řešit. Vezme Vám krev a když tam nic nenajde, pošle Vás na CT nebo rovnou k psychologovi/psychiatrovi.
Já před dvěma lety přišel k doktorovi kvůli problémům s nohou, nějak mi ochrnula, dost bolela a pohnul jsem jen palcem. Nemohl jsem na ní nosit ponožku, přikrýt jí dekou nebo na ní nosit pyžamo (tak jsem jednu nohavici stříhal). Praktický lékař mě hned varoval, že bude těžké přijít na to co to je a že až na to příjdou, tak že nemusí zjistit co to způsobuje. No zatím pořád nevíme ani co to je. Sám jsem se pustil do bádání, zkoušel co na mě jak působí a momentálně jsem skoro bez omezení. Lítání po doktorech jsem vzdal, protože už ta diagnoza pro mě není důležitá. Drtivá většina civilizačních „nemocí“ má podle mě biochemickou příčinu. A tu je těžké odhalit, protože pokud Vám nenajdou nic v krvi a na dalších odborných vyšetřeních, tak je pak důležité zaměřit se na sebemenší detaily, které Vám mohou dost napovědět.
Třeba na hořčíku je závislých 300 chemických reakcí v těle, které bez něj neprobíhají.
@Votyna píše:
@martina.se pardon že mě hnedka nenapadlo jít k doktoru, moje dcera drive simulovala aby nemusela do školy a tak ale teď jsou prázdniny tak jsem se chtěla ujistit jestli to neni něco vážného a nebo jestli to není jen migréna a tak a tohle je můj první přispěvek, nikdy jsem do žádny diskuze nic nepsala tak nechápu co tady z vystrašený mámy děláte za úchyla!Příspěvek upraven 01.08.16 v 08:58
jasný, holka je strašný simulant, proto se zeptám na netu
ještě tu o červené karkulce, Karol ![]()
Zdravim poradi nekdo?? 2 mesice v oblasti stitne zlazy mam boulicku mela jsem zanet v krku kdyz jsem ji prvne obevila hned me napadlo to nejhorsi proto jsem sla hned na orl mi to prohmatal a rekl ze je zo drobna uzlinka..
Do ted mi nezmizela je porad stejna pohybuje se neboli..jeste mi delali rychlou sedimku a byla ok 5/10 myslite ze by se z ni poznal nador???
![]()
@elen2020 Ne, ze sedimentace nador nepoznas. Dojdi si k obvodakovi at te posle na Sono a budes mut klid.
@Agrion píše:
@elen2020 Ne, ze sedimentace nador nepoznas. Dojdi si k obvodakovi at te posle na Sono a budes mut klid.
Nekde jsem prave cetla ze jo..ne primo nador ale ze je neco spatne ze se neco deje…jeste mi na orl delali to jak koukaji do krku nevim jak se to jmenuje a rikal ok ![]()
@elen2020 Klid
řekni si u obvoďáka o žádanku na endokrinologii, tam ti řeknou víc. Mně na endo na rutinní kontrole (máme choroby štítné žlázy v rodině) taky něco našli, a teď tam chodím každého půl roku, jestli to neroste - neroste. Doktorka mi říkala, že tohle má spousta lidí a ani o tom neví a tak to taky zůstane. Vůbec jsem si ničeho nebyla vědoma, dokud to neviděla doktorka na tom ultrazvuku štítné žlázy.
Držím palce ![]()
@elen2020 Jo u nadorovych onemocneni byva (ale nemusi) lehce zvysena sedimentace… ovsem je to velmi nespecificky parametr. Mnohem casteji znamena zvysena sedimentace nejaky zanet v tele. Kouknutim do krku ti taky nikdo stopro neurci co je to za boulicku. Potrebujes odber - krev na stitnou zlazu (TSH), krevni obraz a SONO.
@Azallea píše:
@elen2020 Klidřekni si u obvoďáka o žádanku na endokrinologii, tam ti řeknou víc. Mně na endo na rutinní kontrole (máme choroby štítné žlázy v rodině) taky něco našli, a teď tam chodím každého půl roku, jestli to neroste - neroste. Doktorka mi říkala, že tohle má spousta lidí a ani o tom neví a tak to taky zůstane. Vůbec jsem si ničeho nebyla vědoma, dokud to neviděla doktorka na tom ultrazvuku štítné žlázy.
Držím palce
Ja se fakt dost bojim stitnou mam v poradku delali mi testy snad na vse ale mesic pred tim nez se mi to objevilo:(
@elen2020 Krev nebo i ultrazvuk? Já měla krev v pořádku, jediné, co je vidět, bylo na tom ultrazvuku něco malého.
@Azallea píše:
@elen2020 Krev nebo i ultrazvuk? Já měla krev v pořádku, jediné, co je vidět, bylo na tom ultrazvuku něco malého.
Jen z krve testy podrobnejsi na stitnou a ostatni byli taky ok
Ja byla na sonu se zvetsenou uzlinou, brali mi i krev a vse bylo v poradku
Taky mam strach
@elen2020 Tak to je dobrý začátek
Sežeň si tu žádanku na endokrinologii a pak uvidíš.