Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, nadřízená mě obvinila, že jsem ve velmi citlivé věci pomlouvala kolegyní. Je z toho velký problém. Vim, že se spletla a vím, kdo pomlouval, zaměnila mě s jinou osobou, ale nevěří mi. Mohu neco dělat? Jsem alergická na lži a pomluvy! Děkuji
Pokud jsi u pomluvy primo byla, jdi za pomlouvajicim a rekni mu o tom, ze jsi byla nepravem obvinena a dej mu laxni navrh, at jde za nadrizenou a osvetli jak se, veci maji - je to samozrejme nesmysl, ze by za ni ten clovek prisel a vzal vinu na sebe. Da ti to ale zbran v podobe toho, ze muzes jit za nadrizenou, a rict ji, ze ty za pomouvou nestojis, ze je to nekdo jiny, ale konkretni byt nechces, jelikoz se jedna o citlivou vec a nechces rozvracet uz tak nabourany kolektiv. Ale muzes nadrizene rict, ze jsi si s dotycnym promluvila a pobidla ho k tomu, aby prisel a osvetlil to. Jestli to udela nebo ne, je na nem. Znovu zopakovat, ze ty vinik nejsi, snazila jsi se situaci proaktivne resit a tim to povazujes za uzavrenou vec. S klidem, hrde…
Příspěvek upraven 31.08.23 v 13:20
@Anonymní píše:
Ahoj, nadřízená mě obvinila, že jsem ve velmi citlivé věci pomlouvala kolegyní. Je z toho velký problém. Vim, že se spletla a vím, kdo pomlouval, zaměnila mě s jinou osobou, ale nevěří mi. Mohu neco dělat? Jsem alergická na lži a pomluvy! Děkuji
Před hodně lety se mi stalo, že jsem byla v zaměstnání křivě obviněná z posílání anonymních sms. Nejvýše postaveným kolegou. Napsala jsem mail, ve kterém jsem vše popsala, a rozeslala všem kolegům. Aby o tom všichni věděli. (Nejhorší je totiž šuškanda). Víc jsem pro to udělat nemohla.
Ten, který mě křivě obvinil, do roka už našim kolegou nebyl. Po mém mailu na něho začaly vylézat další věci. ![]()
@Anonymní píše:
A proč ti na tom záleží??Čeká tě za ty pomluvy snad nějaký postih,??
Na tvém místě, to nechám plavat časem se na to zapomene.
@Su601 píše:
A proč ti na tom záleží??Čeká tě za ty pomluvy snad nějaký postih,??
Na tvém místě, to nechám plavat časem se na to zapomene.
To říká ten, který lživé pomluvě nikdy nečelil. ![]()
@Anonymní píše:Řekni jim jak to bylo. Taky jsem se musela takto bránit, že já jsem nic neřekla. Naštěstí tam zaznělo něco, čeho jsem se mohla krásně chytnou a dokázat, že já jsem to opravdu nebyla.
@Anonymní píše:
Ahoj, nadřízená mě obvinila, že jsem ve velmi citlivé věci pomlouvala kolegyní.
Takže je to zaznamenáno písmně, že ano.
Pokud to není písemně, požádej o písemný doklad.
Pokud odmítne, pak jde ze strany nadřízené o pomluvu. Požaduj projednání za přítomnosti jejího nadřízeného a zástupce odborové organizace na pracovišti.
Buď nadřízená předloží důkazy, nebo se Ti na místě omluví.
Z jednání bude pořízen zápis, Ty dostaneš kopii.
Vyřešeno.