Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak s tím bych si dovolila nesouhlasit. Pokud jde o reference, velmi často si ověřujeme pravost uvedeného a názor bývalého zaměstnavatele.
Tedy, pochybuji, že by se někdo ptal přímo na měsíce skončení, ale mohlo by vyplynout z rozhovoru. UP bych do CV neuváděla a s ohledem na další bych psala pouze roky a tím se také vyhla “hluchému místu” z ÚP a rozpustila v létech.
Hodně štěstí při hledání nového zaměstnání.
@Anonymní píše:
Tak s tím bych si dovolila nesouhlasit. Pokud jde o reference, velmi často si ověřujeme pravost uvedeného a názor bývalého zaměstnavatele.
Tedy, pochybuji, že by se někdo ptal přímo na měsíce skončení, ale mohlo by vyplynout z rozhovoru. UP bych do CV neuváděla a s ohledem na další bych psala pouze roky a tím se také vyhla “hluchému místu” z ÚP a rozpustila v létech.
Ty reference mi pripadaji dost osidne. Spousta lidi konci v praci, ze ma problemy s nadrizenym, nespokojenost. To pak se ptate toho nadrizeneho? Prece proto existuje vypovedni lhuta ne?
@Anonymní píše:Ty reference mi pripadaji dost osidne. Spousta lidi konci v praci, ze ma problemy s nadrizenym, nespokojenost. To pak se ptate toho nadrizeneho? Prece proto existuje vypovedni lhuta ne?
@lilith1 píše:
Ty reference mi pripadaji dost osidne. Spousta lidi konci v praci, ze ma problemy s nadrizenym, nespokojenost. To pak se ptate toho nadrizeneho? Prece proto existuje vypovedni lhuta ne?
Tedy zkusebni, uz blbnu ![]()
@lilith1 Reference ověřujeme ve chvíli, kdy nám na chování uchazeče něco nesedí, nebo nám nekorespondují informace s CV.
Troufám si říct, že pokud již někoho přijmeme, tak zkušební dobu téměř nevyužíváme. Chceme zaměstnance, který se ve zkušební době dobře zaučí na svoji pozici a není cílem ani naší filozofií někoho měnit. V naší společnosti jsou i lidé, kteří jsou tam od střední školy a již v důchodu stále pracují.
Zaměstnanců si vážíme, i proto neradi využíváme zkušební doby jako nástroje.
Reference si tedy ověřujeme a věříme, že i to je jeden z nástrojů, diky kterému nevyužíváme téměř vůbec ukončení ve zkušební době ze strany zaměstnavatele u THP pozic. ![]()
K argumentu o konfliktu na pracovišti. Pokud je uchazeč upřímný u důvodu ze kterého odchází z původního zaměstnání, nevolám do tohoto podniku, ale například do zaměstnání dalšího v pořadí. Pokud měl problém všude, je to alarmující.
Ale jak říkám, za ta léta už člověk, troufám si říct, pozná, kdy to není úplně 100% tak, jak nám uchazeč říká.
@lilith1 píše:
Tedy zkusebni, uz blbnu
Zkušebka OK, ale to už toho člověka máš nasmlouvanýho, školíš ho a kvůli němu jsi odmítla někoho jiného.
U nás reference zhusta využíváme, pokud teda - vzhledem k poměrně úzkému oboru - toho člověka už neznáme.
@Anonymní píše:
Ahoj. Otázka.
Jsem 4 roky doma s dítětem. Předtím jsem samozřejmě pracovala, ale vůbec netuším přesné datumy, které se do CV uvádí. Byli jen tři práce a naposledy jsem přeskakovala z měsíce na měsíc do jiné a netuším kde mám uložené zápočťáky aj. doklady kde bych to zjistila.
Najdu je stopro časem, stěhovali jsme se a někam jsem to založila.
Urputně hledám, ale musím sepsat životopis.Dozví se nějak potencionálně nový zaměstnavatel o tom, že jsem do CV nenapsala tak úplně pravdu - seknutí třeba o měsíc, dva - že jsem třeba byla už na jiné pozici než tvrdím nebo postačí jen vypsat roky? Ty si pamatuji.
Mě se tam ten přechod liší o pár měsíců.
Díky.
A co mateřská… uvádí se?
A vedení na úřadu práce z kdysi dávna? To uvidí taky nebo to tam vypsat aby nebylo prázdno - jde asi o půl roku možná ani ne, před asi 6 lety
Ne, tohle nikdo nezkoumá. Já pracuji, jako personální consultant v menší firmě cca (90 lidí )a pokud, nejde o nějakou "lepší pozici " v drtivé většině nepožadujeme při nástupu ani zápočtové listy s předchozího zaměstnání.
Doložit praxí si necháváme jen u pozic jako je administrativní pracovník a výš u dělnických ne.
Takže záleží kde hledáš jaký obor.
Ahoj. Otázka.
Jsem 4 roky doma s dítětem. Předtím jsem samozřejmě pracovala, ale vůbec netuším přesné datumy, které se do CV uvádí. Byli jen tři práce a naposledy jsem přeskakovala z měsíce na měsíc do jiné a netuším kde mám uložené zápočťáky aj. doklady kde bych to zjistila.
Najdu je stopro časem, stěhovali jsme se a někam jsem to založila.
Urputně hledám, ale musím sepsat životopis.
Dozví se nějak potencionálně nový zaměstnavatel o tom, že jsem do CV nenapsala tak úplně pravdu - seknutí třeba o měsíc, dva - že jsem třeba byla už na jiné pozici než tvrdím nebo postačí jen vypsat roky? Ty si pamatuji.
Mě se tam ten přechod liší o pár měsíců.
A co mateřská… uvádí se?
A vedení na úřadu práce z kdysi dávna? To uvidí taky nebo to tam vypsat aby nebylo prázdno - jde asi o půl roku možná ani ne, před asi 6 lety
Díky.