Nadržené morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
30.7.21 09:29

@vulpes :D super. Ja mela konkretne morcata temer vzdycky :mrgreen: Jen male doporuceni, zeleninu jen dvakrat denne, moji maji rano mrkev, vecer bily zeli - na to je potreba zvykat od malyho kousku kvuli nadymavosti ale pro morcata je super ptz je v nem hodne vitaminu C. A jinak porad seno v seniku a k tomu maximalne jednou denne hrsticku ovesnejch vlocek. Nedavej smesky, zbytecne pak po tom tloustnou ptz clovek neodola a sype a sype. A tu zeleninu omezene ptz kdyz se tim morce nacpe, uz nesezere tolik sena, kolik by melo, tim padem si neobrusuje stolicky a muzou z toho bejt veliky potize.
Kdyby se stalo, ze na ty ryze mezi cumackem a nosem se jim udela takovej strup, to je nedostatek cecka. Staci pridat papriky treba a strikackou do tlamy vit. C nesumivej s vodou. Do napajecky to nema cenu, slunicko to rozlozi. Howg :D :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7855
30.7.21 10:03

@Tarjei díky moc!!! Zatím se ptám všude možně (na googlení a pročítání čas ještě pořádně nebyl, je to čerstvé a byla to hodně rychlá akce). Zatím ty informace, co dostávám se různí asi jako recept na guláš :lol: Každý to dělá trochu jinak. Takže jsem ráda za tvoje připomínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.7.21 10:07

@vulpes ja se nechci vytahovat ale lepsi rady nedostanes ;) mam poslednich deset let okolo 10-15 morcat porad, asi tak 50 vrhu jsem mela, takze zkusenosti dost. Chovam cistokrevny morcata, mivala jsem chovatelskou stanici, tu nemam ptz pankac ve mne zvitezil a nechce se organizovat :D..a jezdivala jsem na vystavy. To jak krmim je vysledek sahodlouhejch diskuzi a zkusenosti nejen mejch a zvirata mam nemocny fakt vyjimecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.21 10:08
@Tarjei píše:
Jen toho dominantniho. A nebude to levny. Morce musi mit inhalacni narkozu, pocitej ten zakrok minimalne 1500.
Ale je to posuk, ten morcak..jeste me napadlo, jak maj velkou klec?

Jo, peníze jsou v pohodě, hlavní co řeším je ať se mu nic nestane. Mají 140cm, klec určenou pro králíky, chtěla jsem ať mají hodně prostoru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.21 10:10
@Tarjei píše:
A ja tu ted mam tri maly kluky, jsou s velkym samcem v boxu, uz odstaveny a na prodej a nic desnyho se tam nedeje. Obcas na ne zabubla ale zadny ojizdeni…btw nepotrebujete nekdo morce? :D

Ježiš, ti jsou slaďoučcí :srdce: :srdce: :srdce:
Nene, nám dva úplně stačí :D

• Citovat
  • Upravit
9148
30.7.21 10:12
@Anonymní píše:
Jo, peníze jsou v pohodě, hlavní co řeším je ať se mu nic nestane. Mají 140cm, klec určenou pro králíky, chtěla jsem ať mají hodně prostoru.

Hm tak to je v pohode..pripada mi, ze ten starsi ma proste moc testosteronu, blbec, tak ma potrebu furt otravovat toho mladsiho a honit si ego. Hele ja bych zkusila tu kastraci. Ono se obcas stane, ze morce narkozu neda, ale to bejvaj zvirata se srdecni vadou. Ciste teoreticky, tohle je zjevne vzteklik, ten by to mel dat ;)..nevim odkud jsi, ale kdyby se neco takovyho preci jen stalo, muzu Ti nejakyho samecka poslat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.21 10:20
@Tarjei píše:
Hm tak to je v pohode..pripada mi, ze ten starsi ma proste moc testosteronu, blbec, tak ma potrebu furt otravovat toho mladsiho a honit si ego. Hele ja bych zkusila tu kastraci. Ono se obcas stane, ze morce narkozu neda, ale to bejvaj zvirata se srdecni vadou. Ciste teoreticky, tohle je zjevne vzteklik, ten by to mel dat ;)..nevim odkud jsi, ale kdyby se neco takovyho preci jen stalo, muzu Ti nejakyho samecka poslat ;)

No, asi to tak bude, ale když byli menší tak to bylo v pohodě, až teď poslední dobou začal bláznit, ale na mě je úplný miláček, fakt je moc hodný. Jo, půjdu do toho a nechám ho vykastrovat, všem se tak uleví, hlavně tomu menšímu. Děkuji moc, doufám, že vše bude v pohodě, ale díky :palec: jinak máš ty prcky fakt moc krásný :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.21 14:28

Tak jsme objednaní na 4.8.2021 na kastraci toho mýho lumpíka. Bude to teda stát 1500 Kč+ pooperační vyšetření a vytáhnutí stehů 500 Kč, u samic stojí zákrok dokonce 3500 Kč, je to u nich prý složitější což je pravda. Doufám, že bude v pořádku, pak dám vědět jak vše dopadlo. Ale těším se na ty klidné noci, a že menší morčík bude mít pokoj.

• Citovat
  • Upravit
151
30.7.21 15:36

Když se rozhodneš pro kastraci, tak vyber takovou veterinu, kde dávají inhalační narkózu. Je téměř bez rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný