Nadváha a druhé těhotenství?

206
5.7.24 21:39

Nadváha a druhé těhotenství?

Ahoj maminky,
Chtěli bysme druhé miminko. U prvního jsem vážila při otěhotnění 69kg (164cm), bylo to v průběhu diety. V těhotenství jsem se dostala skoro na 89 kilo, z porodnice jsem přišla s 78. Během roku kojení mi to šlo zas nahoru na 86. Teď hubnu pár měsíců a jsem na 76, pár týdnů váha stojí a já jsem z toho úplně mimo..

Hrozně bysme už chtěli druhé, ale říkám si, jestli to není moc vysoká váha na otěhotnění. Na druhou stranu nad ničím jiným už nepřemýšlím. Taky to může nějakou dobu trvat, než se zadaří a pokud budu čekat i teď, než zhubnu na určitou váhu? Tak se načekám třeba i rok. První těhu, i porod byl úplně bez problému. A ráda bych, aby byl i druhý. Proto to možná beru i tak “vážně”.
Předem děkuji za názory a zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16223
5.7.24 21:40
@Sofi183 píše: Více

Neřekla bych, že je ta váha nějaká strašná teda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
5.7.24 21:45

Rozhodně netvrdím, že máš váhu ideální, ale i tady se dočteš, jak vesele těhotní holky vysoko nad metrák… Na tvém místě bych si těhotenství odbyla co nejdřív, místo hubnutí bych se soustředila na zdraviu strsvu, a do seriózního hubnutí bych se vrhla potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16223
5.7.24 21:47
@Karamba2020 píše: Více

Přesně tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
5.7.24 21:49
@Dahlia0409 píše: Více

Hrozná není, ale není to ideální. :? Radši bych se dostala aspoň na těch 69, ale vychází mi to, že hubnu cca 1kg za měsíc, tzn. 7 měsíců..minimálně další půl rok dřiny a pak než se zadaří? To už bych asi psychicky nedala. :D Ale hlodá mě to, jestli by nebylo lepší ještě pár kilo shodit..pro miminko, těhotenství a porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16223
5.7.24 21:51

Já bych hubla i teď a do toho se snažila. Pak už si upravit po porodu váhu a nikam se to vlivem těhotenství hýbat nebude :nevim: Přijde mi to rozhodně praktičtější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
5.7.24 21:53

Nechápu co řešíš :mrgreen: přijde mi to vtipný, tady je XY diskuzí na téma těhotenství a obezita, ty máš jen nadváhu. Jestli se bojíš že to nedáš dolů, tak zkus v těhotenství držet normlani jídelníček aby váha nešla nahoru. I v deficitu můžeš mít normální těhotenství, jsou ženský co jen hubnout nebo prostě nic nenaberou. Na druhou stranu to že ti váha teď stojí neznamená že nebudeš hubnout. Já s druhým dítětem na začátku hubla, protože mi bylo stále zle. Pak jsem se snažila jist nějak normálně, a nabrala jsem jen 12 kg, oproti prvnímu těhotenství. Zkus si psát tabulky i v těhotenství a nech si vypočítat kcal. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
5.7.24 22:00
@xxprincesscz píše: Více

Já vím, i manžel říká, že to řeším až moc zbytečně. Nejde mi ani tak o moji váhu, to ať mám v těhu i 100kg, pak to dám dolů. Spíš mi jde o to, abysme byli miminko i já zdraví.
Jinak já zhubla 6kg kvůli nevolnostem v těhu.
Děkuji za názor a za radu. :hug:

Příspěvek upraven 05.07.24 v 22:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16223
5.7.24 22:01

A zdraví určuje váha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.24 22:07

Já jsem si tenkrát myslela, že když zhubnu, otěhotním rychleji. V době hubnutí a udržování nešlo nic. Otěhotněla jsem až když jsem se vrátila na původní váhu 92. Během těhotenství jsem zhubla na udržovanou váhu při hubnutí a tak nějak jsem se plavala od téhle váhy. Rodila jsem s tricifernym číslem. Z porodnice jsem odcházela s původní váhou.

• Citovat
  • Upravit
35693
5.7.24 22:13

Měla jsem stejnou váhu u druhýho a třetího těhotenství. Po třetím porodu jsem to zhubla zpět. Otěhotněla jsem hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
5.7.24 22:41

Já měla 170cm a 75kg, otěhotněla jsem hned na poprvé. V tehu jsem přibrala na 92kg. Po dvou letech jsem zhubla na 60kg.
Není tvá váha ideální, ale nemyslím si, že by to měl být extra problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
5.7.24 23:48
@Rézina7 píše: Více

Tak to dobrá práce. :hug: děkuju za názor. A děkuju i ostatním holkám. Vidím to tak, že si dám ještě jeden cyklus klid, zkusim najet hodně pohybu, posilovny, procházek..plus hodně vody, ovoce a kvalitního jídla s bílkovinama. Zkusím shodit ještě co půjde a po další ms na to půjdeme. Třeba se zadaří až na podruhé/třetí, dostanu se aspoň na těch 69 a vše bude tak, jak má být. :hug: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16223
5.7.24 23:52

Já bych do toho šla klidně hned. Dítě chcete, může to nějaký měsíc trvat, pak se o to víc můžeš upnout na hubnutí a nemusí se zadařit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
6.7.24 07:32

Na hubnutí budeš mít pak celý život. Tahle váha podle mě není nijak ohrožující. Plus taky úplně nezávisí na váze, ale spíš na kondici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí