Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím Vás, mohli byste mi zase poradit? Je to třetí den, co jsem začala u dcerky s příkrmy. Začali jsme v poledne s mrkvičkou, ale zdá se mi, že celý den strašně prdí, občas u toho i jakoby zakňourá. Myslíte, že by to mohlo být po tý mrkvi? Taky jsem jí teda začala dávat večer kašičky (rýžové meruňkovou a banánovou), nebo že by to bylo po nich? Pořád jí ještě kojím, ale dávám si pozor na jídlo, takže myslím, že z mlíčka to být nemůže. Můžete mi prosím poradit?
Díky moc
Petra+Simča
Ahoj Petro,
můj chlapeček měl taky první dny po zavedení příkrmu problémy. Hodně prděl a taky kakal. Ono je to asi pro zažívací ústrojí pořádný kotrmelec. Z mlíčka na jinou stravu. Upravilo se to asi po deseti dnech. Při zavedení jakékoliv nové potraviny měl problémy ještě dlouho. Vždycky tu noc po špatně spinkal a občas jsme museli dát i SAB. Teď už má Kubíček 13m, pomalu dostává normální jídla (hlavně nesolené a nekořeněné omáčky) a problémky už nemá.
Hodně štěstí
Ahoj Peťo,
taky si myslím, že to může být novým druhem stravy. Asi bych omezila jiné jídlo než mléko na jedenkrát denně - nechala bych polední zeleninový příkrm a s kašičkou bych počkala. Náš Radimek byl nekojený, takže se zeleninovými příkrmy jsme začali po 4 ukončeném měsíci. Asi za 14 dní poté jsem zkoušela večerní kašičku, ale měl po ní prdíky a obtížněji kakal, a tak jsme od ní upustili. Po 5 ukončeném měsíci jsme zavedli dopolední ovocné přesnídávky a večerní kašičky znovu až měsíc poté. Tentokrát to už bylo bez problémů.
Beruška
Ahoj Peto,
u nas se teda jeste koji, ale na cviceni nam rikali, ze po zavedeni prikrmu tyhle potize byvaji, nez si streva zvyknou. A ze pry se muze zkusit podavat k tem kasickam fenyklovy caj a trosku to tak naredit. Teda taky si spis myslim, ze je to po tech ryzovych kasickach.
Ahoj Peto,
jak radí holky s kašičkama bych ještě počkala, večerní příkrmy se zavádí většinou jako poslední.Určitě jeden z důvodu je ten, že každý nový příkrm je zpočátku pro dětský tráv. systém zátěž a ta se takhle neblaze projevuje…
Ještě taky mrkni aby kašička neobsahovala cukr, to by určitě dobré trávení nepodpořilo…Jinak myslím, že menší obtíže, v podobě prdíků jsou zpočátku po zavední příkrmů normální, chce to čas.. ![]()