Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj téměř 7měsíční syn nechce pít žádné jiné tekutiny než mléko BEBU H.A. (má ekzém), a to ještě musí mít hlad. Dopoledne má ovocný příkrm a v poledne zeleninu. Dřív tato jídla zapíjel mlékem, ale co toho sní hodně, nechce už nic napít. Nepije ani trošku mezi jídly. Zkoušela jsem různé čaje, ovocné šťávy i kojeneckou vodu. Jako by vůbec neměl pocit žízně. Asi už má málo tekutin, protože má tmavou moč. Za 24 hod. vypije jen kolem 500 ml BEBY, četla jsem v knize od MUDr. Gregory, že ve věku 6-12 měs. by mělo dítě vypít asi 900-1200 ml. tekutin. Poradíte, prosím, co s tím? Může to být tím, že je zvyklý vlastně jen na hořkou chuť hypoal. BEBY? Díky moc Alte
Náš syn chtěl na pití také jen mlíko (BEBA HA), pil ale cca ten 1l denně, ale aby měl i nějaké tekutiny, tak jsem mu dávala víc vody a méně odměrek mlíčka. Jinak trpěl zácpou.
Evka
Alte,
nenapsala jsi z čeho malý pije - z hrníčku nebo z lahvičky, mohlo by to být tím. Náš prcek nechtěl ani slyšet o lahvičce když jsem mu dala hrníček s pítkem, a teď najednou zase naopak - nedá ránu bez lahvičky (kterou jsem mu musela nabídnout když jsme hrnek zapomněli u babi…). Takže jsme zase tam kde jsme začali…
Nicméně tekutiny mít musí, tak bych zkusila aspoň mírným „násilím“ čajík po lžičkách ať do sebe dostane aspoň něco!!!
Pevné nervy a držíme pěsti!
papa Iva
Díky holky za rady.
Sebasty, Kuba je zvyklý na lahvičku Avent, od 5,5 měsíce není kojený. Zkoušela jsem dneska dát na lahvičku to měkké pítko a nevěděl, co s tím. On i té BEBY pije málo. Nejvíc vypije ráno (130-160 ml). Jinak jedlík, co se týče ovoce a zeleniny, je velký, akorát to pití moc nemusí. Přítel radil, dávát mu pít před jídlem, že by určitě něco vypil, ale pak zas bude málo papat příkrmy a rozhodím mu jídlo úplně, takže fakt nevím, co s tím. Vždycky se na lahvičku vrhne, jednou polkne, zjistí, že mu to nešmakuje a je konec a ze lžičky mně bere jen kašovitou stravu. Alte
Ahoj Alte,
tenhle problé, moc dobře znám.Moje kočička 14m taky tomu pití opravdu moc nedá.Za den kromě mléka vypije tak 150ml /a to už skoro slavím/ čaje nebo jiné tekutiny.Začala jsem dávat lahvičku,pak zkusila hrnek Tommii Tippee a ten vůbec nezabral.Mimochodem,ani mě z něj nešlo pít.Takže jsem zas zkončili u lahvičky pro klid duše,že alespoň něco vypije.
Teď jsem koupila Magic cup od Aventu a musím říct,že je to hrneček skvělý,nedá se srovnat s TT.Perfektní rozložení,mytí…Jen ta naše potvůrka opět zkouší,že pít vůbec nepotřebuje.Já z toho mám nervíky,už už chci zas sahnout po lahvičce,ale odolávám.Kamarádka mi říkala,že jsou fakt ty děťátka mazaný a zkouší,jestli tu budou mít bez práce a v našem případě v miniaturním množství i s lahví.Musím zaklepat,asi se nám blýská na lepší časy,po 5 dnech se naše Niki pmalu ale jistě zvykla na Avent a bumbá.Asi záleží na obsahu a taky na podání.i já zkoušela ze zoufalství dávat po lžičce a ani náhodou,buď to zkončilo na zami,na mě,nebo pro jistotu pusinku ani neotevřela a řvala jak o život.
Taky bych ještě uvítala zaručené tipy maminek,jaké jejich dítka mají oblíbené nápoje.
Tak hlavu vzhůru,já si říkám,že pokud má žízeňnapije se a začínám tomu trošku věřit.Jinak ředit příkrmy a dávám taky více vody do mlíčka.
Ahoj Naďa
Ahoj Alte,
těžko radit, my s tím taky bojujeme už řadu měsíců, někdy pije víc, jindy je to bída … PAsi to chce pořád znovu zkoušet, my máme doma asi 10 různých lahviček a hrnečků, vyzkoušeno taky spousrtu čajů a šťáv ![]()
Pár tipů, které pomohly nám, sice často se střídavým úspěchem, ale třeba vám něco pomůže:
Tak hodně štěstí a vydrž, určitě v tom nejsi sama ![]()
Kaa