Nechce pít

423
29.10.05 14:57

Nechce pít

Můj téměř 7měsíční syn nechce pít žádné jiné tekutiny než mléko BEBU H.A. (má ekzém), a to ještě musí mít hlad. Dopoledne má ovocný příkrm a v poledne zeleninu. Dřív tato jídla zapíjel mlékem, ale co toho sní hodně, nechce už nic napít. Nepije ani trošku mezi jídly. Zkoušela jsem různé čaje, ovocné šťávy i kojeneckou vodu. Jako by vůbec neměl pocit žízně. Asi už má málo tekutin, protože má tmavou moč. Za 24 hod. vypije jen kolem 500 ml BEBY, četla jsem v knize od MUDr. Gregory, že ve věku 6-12 měs. by mělo dítě vypít asi 900-1200 ml. tekutin. Poradíte, prosím, co s tím? Může to být tím, že je zvyklý vlastně jen na hořkou chuť hypoal. BEBY? Díky moc Alte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
29.10.05 15:28

Náš syn chtěl na pití také jen mlíko (BEBA HA), pil ale cca ten 1l denně, ale aby měl i nějaké tekutiny, tak jsem mu dávala víc vody a méně odměrek mlíčka. Jinak trpěl zácpou.
 Evka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
29.10.05 17:24

Alte,
nenapsala jsi z čeho malý pije - z hrníčku nebo z lahvičky, mohlo by to být tím. Náš prcek nechtěl ani slyšet o lahvičce když jsem mu dala hrníček s pítkem, a teď najednou zase naopak - nedá ránu bez lahvičky (kterou jsem mu musela nabídnout když jsme hrnek zapomněli u babi…). Takže jsme zase tam kde jsme začali…
Nicméně tekutiny mít musí, tak bych zkusila aspoň mírným „násilím“ čajík po lžičkách ať do sebe dostane aspoň něco!!!

Pevné nervy a držíme pěsti!

papa Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
29.10.05 17:50

Díky holky za rady.
Sebasty, Kuba je zvyklý na lahvičku Avent, od 5,5 měsíce není kojený. Zkoušela jsem dneska dát na lahvičku to měkké pítko a nevěděl, co s tím. On i té BEBY pije málo. Nejvíc vypije ráno (130-160 ml). Jinak jedlík, co se týče ovoce a zeleniny, je velký, akorát to pití moc nemusí. Přítel radil, dávát mu pít před jídlem, že by určitě něco vypil, ale pak zas bude málo papat příkrmy a rozhodím mu jídlo úplně, takže fakt nevím, co s tím. Vždycky se na lahvičku vrhne, jednou polkne, zjistí, že mu to nešmakuje a je konec a ze lžičky mně bere jen kašovitou stravu. Alte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
30.10.05 20:54

Ahoj Alte,

tenhle problé, moc dobře znám.Moje kočička 14m taky tomu pití opravdu moc nedá.Za den kromě mléka vypije tak 150ml /a to už skoro slavím/ čaje nebo jiné tekutiny.Začala jsem dávat lahvičku,pak zkusila hrnek Tommii Tippee a ten vůbec nezabral.Mimochodem,ani mě z něj nešlo pít.Takže jsem zas zkončili u lahvičky pro klid duše,že alespoň něco vypije.
Teď jsem koupila Magic cup od Aventu a musím říct,že je to hrneček skvělý,nedá se srovnat s TT.Perfektní rozložení,mytí…Jen ta naše potvůrka opět zkouší,že pít vůbec nepotřebuje.Já z toho mám nervíky,už už chci zas sahnout po lahvičce,ale odolávám.Kamarádka mi říkala,že jsou fakt ty děťátka mazaný a zkouší,jestli tu budou mít bez práce a v našem případě v miniaturním množství i s lahví.Musím zaklepat,asi se nám blýská na lepší časy,po 5 dnech se naše Niki pmalu ale jistě zvykla na Avent a bumbá.Asi záleží na obsahu a taky na podání.i já zkoušela ze zoufalství dávat po lžičce a ani náhodou,buď to zkončilo na zami,na mě,nebo pro jistotu pusinku ani neotevřela a řvala jak o život.
Taky bych ještě uvítala zaručené tipy maminek,jaké jejich dítka mají oblíbené nápoje.
Tak hlavu vzhůru,já si říkám,že pokud má žízeňnapije se a začínám tomu trošku věřit.Jinak ředit příkrmy a dávám taky více vody do mlíčka.
Ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
30.10.05 22:26

Ahoj Alte,

těžko radit, my s tím taky bojujeme už řadu měsíců, někdy pije víc, jindy je to bída … PAsi to chce pořád znovu zkoušet, my máme doma asi 10 různých lahviček a hrnečků, vyzkoušeno taky spousrtu čajů a šťáv :wink:
Pár tipů, které pomohly nám, sice často se střídavým úspěchem, ale třeba vám něco pomůže:

• čekala jsem, že jí budou chutnat spíš sladké čaje, ale nakonec pokud pije, tak buď čistý fenyklový (sáčkovaný, kupujeme Alnaturu v DM) nebo ovocný - taky sáčky, neslazený, oblíbený je pomerančový Magafyt (ten pije dost dětí z okolí) nebo vodu
  • asi od 8 měsíců u nás docela fungují na pití lahvičky od Figa (mají i dobré obrázky :) ), Jupíka apod. - když byla menší, tak si ji nechala dát do pusy, zmáčknout a trošku pití tam stříknout, teď z ní už i sama saje
  • nevím, jestli používáš stejnou lahvičku na mléko i jiné pití, ale kamarádčina holčička naprosto striktně odlišuje lahvičky a z té na mléko prostě nic jiného nepije - takže musí mít na čaj jinou lahvičku i jiný typ dudlíku, jinak pít nechce
  • jinak mám taky dobrou zkušenost s Aventem, myslím, že se z něj pije dětem asi nejlíp, četla jsem i nějaké testy, kde taky vyhrál - u nás tedy pořád s bílou hubičkou.

Tak hodně štěstí a vydrž, určitě v tom nejsi sama :)

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky