Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak asi by bylo nejlepší zjistit příčinu? Jíš hodně luštěnin? Nebo se ti to děje po zelí? Nebo jíš moc sladkého?
Snaž se zjistit příčinu, všechno ostatní je jen potlačování příznaků…
Najít si jinou společnost, které to nevadí ![]()
Proboha to máš každý den fazole obložené hrachem a čočkovou polévku
tolik plynu že by to způsobilo takové problémy tak musíš začít řešit stravu ![]()
@Magical-eyes píše:
Tak asi by bylo nejlepší zjistit příčinu? Jíš hodně luštěnin? Nebo se ti to děje po zelí? Nebo jíš moc sladkého?
Sladkého jím opravdu hodně, nenapadlo by mě, že je to z toho. Myslím, že se to zhorší, když jim syrovou zeleninu - okurky, rajčata atd
@eviku-miluna píše:
Co behem dne jis? Kolik a ceho za den vypijes?
Hodně pečiva, miluji sladké všeho druhu - různé sušenky, tyčinky… Hodně ovoce, zeleniny a sýry. Vypiju cca 1litr vody + sem tam někdy káva, sladké perlivé nápoje nepiju.
Jsem hodně hubená, se stravou jsem neměla nikdy problémy…
@Magical-eyes píše:
Zelí a luštěniny v mém jídelníčku nejsou vůbec.
@Anonymní píše:
Zelí a luštěniny v mém jídelníčku nejsou vůbec.
Nadbytek cukru může dělat tyto potíže…
Jestli jis hodne sladkeho, tak ti to pak kvasi ve strevech a nedivim se, ze trpis nadymanim. Omez sladke!
Omezila jsem pečivo a sladké a výrazně to pomohlo (já měla večer břicho jak balón). Místo pšenice žitné pečivo, sladkosti minimálně, nesladit, méně i ovoce, džusy apod.
@řeřicha píše:
Omezila jsem pečivo a sladké a výrazně to pomohlo (já měla večer břicho jak balón). Místo pšenice žitné pečivo, sladkosti minimálně, nesladit, méně i ovoce, džusy apod.
Ale co potom tedy jíš? ![]()
Mne to způsobují sladkosti, těstoviny a nejspolehliveji tedy cibule - především cibulove základy omáček. Nejhorší pak je cibulovy základ a v tom smetana.
A další problém je trvanlive mléko. Čerstvé mi nevadí, ale s trvanlivym mám velký problém - a protože ho často používají v kavárnách, tak to znamenalo nepit cafe latte, capuccino…apod
@Magical-eyes píše:
Nadbytek cukru může dělat tyto potíže…
To jsou pak ty sladké prdy
ty jsou nejhorší ![]()
Proto se cukr přidává na kvašení.
Bakteriím cukr mooc chutná ![]()
Joo tohle znam. Miluju sladke, da se mluvit uz o zavislosti. A cerstvy pecivo… pani, mnam. Vypadam pak ale kolikrat jak tehotna…
par pokusu o zdravejsi stravu uz mam za sebou, ale vzdy po chvili shorim jak papir, hlavne teda z casovyho presu ![]()
Zdravím, nemáte někdo nějaký účinný tip, jak se zbavit dlouhodobého nadýmání? Zkoušela jsem probiotika, Espumisan (který mi by doporučen v lékárně) ale efekt nic moc… Dost mi to ztěžuje pobyt ve společnosti. Co se vám osvědčilo?
Prosím o anonym.