Naše nemocné Vánoce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.12.22 02:12

Naše nemocné Vánoce

Děvčata, přeji vám krásný sváteční čas. Pokud vás moje diskuze bude nějak iritovat, nečtěte dal a nekomentujte, prosím.

Jsme rodina s třemi detmi(školní věk)ja už nějakou dobu řeším zdravotní problémy, které mne fyzicky a psychicky neskutecne vycerpavaji(všechna dosavadní vyšetření bez nálezu!),uplne citim, jak jsem neustále pod tlakem a ve velkém stresu.Jsem “vanocni pedant”takže muselo být napeceno, nakoupeno a naklizeno. Honila jsem se cely advent.Deti den před Stedrym dnem lehly s chřipkou a horečkou a my s manželem večer s nema. Takže to bylo zvláštní. ALE mam pocit, ze letos jsem jim ty svátky zvorala ja! muj zdravotní stav ale hl. kolísava psychika. Tím, jak toho bylo moc a ja litala s hadrou a zástěrkou jsem jim ten advent určitě vanocni neudělala. Jsem protivna a zla na sebe, manžela a deti! a když včera leželi, tak rekli, ze letos jim ty Vánoce Vánoci nepřijdou.
Citim to stejne. A teď lezim s horečkou a analyzuju v hlavě, ze jsem to cele pokazila prave ja! v poslední měsících se mi úsměv a pohoda úplně vytratil.Jsem nervózní a protivna a dneškem to vygradovalo v tom, ze i špatná mama a manželka:(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
25.12.22 02:28

Ty si to myslíš, ja si to taky myslím. Otázku tam nemáš, tak si zanalizuj v hlavě jestli ti to pruzení s úklidem za to stálo a pouc se na příští rok. Dárky a jídlo ke svátkům patří, nemusí být 14 druhů cukrovi. Prostě staci pár dárků, cukrovi k pohádkam a hlavně pohoda, chlebicky a klid. Brzy se uzdravte a mějte pohodu aspoň další dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.22 02:36
  • Citovat
  • Upravit
3317
25.12.22 02:39

Děti jsou taky nemocné. Starší dcera od pátku kašle a mladší včera odpoledne dostala horečku. Lítá to teď všude. Já byla zvyklá z domova, že na vánoce taky musí být vše perfektní. Manželovi, dětem jsem nadávala ať nedrobí v obýváku, tamhle to a tamhleto. Taky jsme byla protivná, ale před dvěma rokama, jsem si to přepla v hlavě. Cukroví objednávám, dělám jen linecké, protože to děti baví. Úklid jen normálně jako celý rok. Na štědrý den ráno nakrájíme vánočku, cukroví, chlebíčeky a celý dopoledne se válíme v pyžamech u pohádek, pak jdeme na procházku a jak to vyjde začneme dělat řízky atd. Prostě neplánuju a nestresuju se. Děti si to užívaji a je to hlavně o nich, aby měly krásné vzpomínky. Takže je to jen o nastavení v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.22 02:46

@zuza92 takhle jsem si to představovala…chtela jsem to mít “dokonale”ale zbyla ta horka chuť…chci at si deti Vánoce pamatuji a citi to, co ja když jsem byla dítě. Dekuji za milý komentar. Hodne zdravicka i vám.

• Citovat
  • Upravit
1205
25.12.22 02:56

Z každé nemoci nebo jakýchkoli zdravotních problémů dětí jsem také vždycky psychicky úplně v háji. Zvlášť, když se to táhne dlouho a člověk vlastně neví, co s tím. Nedá se od toho si ani nějak odpočinout, dokud si člověk nezvykne nebo se to nějak nezkonkretizuje či nevyřeší. A když jsi teď lehla i ty, no bodejď, abys neměla černé myšlenky. Najednou nejsou síly to dál táhnout. S tímhle neporadím, bojuju s tím stejně. Ale co tedy můžu doporučit, nebuď pedant na ten úklid před vánoci. Zcela upřímně, celý advent obětovat jednomu večeru, aby bylo všechno ideální, to bych se svých dětí a manžela ptala, čeho si během posledních dní všimli. Jestli je to to, že je uklizeno a všechno cukroví na stole. Nebo toho, že je doma dusno. Pokud by převažovalo to, ať je všechno skvěle připraveno a uklizeno, tak ať přeberou iniciativu a jestli jsou z těch příprav také tak vynervení a nešťastní, jen proto, aby to bylo…tak proč to dělat… Já si totiž myslím, že ty šílené přípravy nutí člověka k velkému očekávání, jak to bude ten večer perfektní. A z velkého očekávání pak je velké zklamání, protože…nemoc, děti se rvou, něco se rozbije, kapr se spálí, nějaká blbá poznámka od někoho… Jako proč toto? Já u nás zpětně hodnotím vždycky jen to, kolik jsme toho zažili a jak moc jsme se nasmáli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.22 03:14

Poslední věta je krasna :kytka: dekuji za mile slova

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.22 04:37

Moje mamka dělávala Vánoce jako ty. Celý advent se honila jak hadr na holi, cukroví muselo být perfektní, aspoň dvanáct druhů. Generální úklid včetně oken… Když se nestíhalo, uklízelo se často ještě na Štědrý den. Ještě i na Štědrý den býval stres, shon, nestíhalo se… Kvůli mamcine představě dokonalych Vánoc byl pokazeny ještě Štědrý den a klid a mír nastal až 25.12. Teď jako dospělá si Vánoce dělám jinak a líp. Protože takové Vánoce, jako jsem měla v dětství, už nechci.

Jsi na sebe oprávněné naštvaná. Proč děláš svojí rodině dusno jenom proto, že jsi pedant a neumíš polevit ze svých nároků? Fakt jim to celé kazis jenom tím, že by ses psychicky složila z toho, že by na Vánoce nebyla umytá okna nebo byl neutreny prach na nějaké pitome skříni v obýváku. Jak moje mamka… Tvých dětí je mi líto, fakt jim to kazis. Máš z toho depku? To je jen dobře. Jen tak se můžeš nad tím pořádně zamyslet a pokusit se to změnit. Moje mamka to nedokáže, i teď na důchod si jede svoji zažitou představu dokonalých Vánoc s umytymi okny a dvanácti druhy…

• Citovat
  • Upravit
20837
25.12.22 06:40

Nejhorší jsou „vánoční fanatici“ co se pod tíhou sociálních sítí snaží za každou cenu nabusit „dokonalé vánoce“ jako z letáků.

Výsledek je jen ten, že jsou všichni zpruzeni, vánoce mají zhnuseny a dotyčný je psychicky i fyzicky úplně vyřízený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
25.12.22 07:06

Nejsi spatna, prave naopak… neboj, za chvili si na to ani nevzpomenete a pristi rok si to uděláte o to krasnejsi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
25.12.22 07:17

To, ze jste nemocni, nezmenis.
Tak zkratka tyto Vanoce prolezite u TV. Budete jen lenosit a lecit se. Vanocni vyzdobu mate, napeceno taky, neco na obed si udelate. Nemusi byt svickova nebo pecena husa. Jako nemocni stejne moc chut k jidlu nemate.
Delejte jen to, co chcete, a na co mate silu. Vanoce jsou o spolecne stravenem case. Ne o naklizene domacnosti a „dokonalosti“ podle casopisu a socialnich sitich :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30903
25.12.22 07:26

To, že jste nemocní, nezměnis. I tak se to dá udělat pěkně. Pohádky, cukroví, deskovky… Jen se zamysli, jakou atmosféru doma děláš, jestli jsi na někoho zla kvůli úklidu, tak to nadělá dlouhodobou škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40377
25.12.22 07:41
@Anonymní píše:
Děvčata, přeji vám krásný sváteční čas. Pokud vás moje diskuze bude nějak iritovat, nečtěte dal a nekomentujte, prosím.Jsme rodina s třemi detmi(školní věk)ja už nějakou dobu řeším zdravotní problémy, které mne fyzicky a psychicky neskutecne vycerpavaji(všechna dosavadní vyšetření bez nálezu!),uplne citim, jak jsem neustále pod tlakem a ve velkém stresu.Jsem “vanocni pedant”takže muselo být napeceno, nakoupeno a naklizeno. Honila jsem se cely advent.Deti den před Stedrym dnem lehly s chřipkou a horečkou a my s manželem večer s nema. Takže to bylo zvláštní. ALE mam pocit, ze letos jsem jim ty svátky zvorala ja! muj zdravotní stav ale hl. kolísava psychika. Tím, jak toho bylo moc a ja litala s hadrou a zástěrkou jsem jim ten advent určitě vanocni neudělala. Jsem protivna a zla na sebe, manžela a deti! a když včera leželi, tak rekli, ze letos jim ty Vánoce Vánoci nepřijdou.
Citim to stejne. A teď lezim s horečkou a analyzuju v hlavě, ze jsem to cele pokazila prave ja! v poslední měsících se mi úsměv a pohoda úplně vytratil.Jsem nervózní a protivna a dneškem to vygradovalo v tom, ze i špatná mama a manželka:(

To, že jsi, jak píšeš, byla protivná a zlá na manžela a děti je pro ně šíleně otravné.

Připomnělo mi to hned Vánoce s mojí hysterickou matkou a nechtěla bych to už nikdy zažívat. :lol:

Výsledek těchto Vánoc je, že jak jsem se odstěhovala a bylo to brzo, dělala jsem vše naprosto jinak a po svém, ono to jde v klidu a pohodě.
Přítel to samé, můry ze Štědrého dne se svou šílenou matkou má dodnes, zrovna včera ho to chvíli odpoledne chytlo, chudáka…

Tak už nech ty děti v klidu, at odpočívají u pohádek, jedí, jen na co mají chut a příští rok to zkus tak neprožívat.
Stromek a výzdobu mohou udělat děti, po svém, mají z toho radost, ale nesmíš na ně řvát, že to dělají blbě, cukroví taky s dětma pro radost, místo úklidu a stresu chodit do přírody a bruslit a pocity budou jiné…

Proč vlastně jsi, jak píšeš, „vánoční pedant“, myslíš, že to je vzorec z rodiny anebo máš pocit, že musíš být nejlepší, nebo proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
25.12.22 08:04
@Anonymní píše:
Děvčata, přeji vám krásný sváteční čas. Pokud vás moje diskuze bude nějak iritovat, nečtěte dal a nekomentujte, prosím.Jsme rodina s třemi detmi(školní věk)ja už nějakou dobu řeším zdravotní problémy, které mne fyzicky a psychicky neskutecne vycerpavaji(všechna dosavadní vyšetření bez nálezu!),uplne citim, jak jsem neustále pod tlakem a ve velkém stresu.Jsem “vanocni pedant”takže muselo být napeceno, nakoupeno a naklizeno. Honila jsem se cely advent.Deti den před Stedrym dnem lehly s chřipkou a horečkou a my s manželem večer s nema. Takže to bylo zvláštní. ALE mam pocit, ze letos jsem jim ty svátky zvorala ja! muj zdravotní stav ale hl. kolísava psychika. Tím, jak toho bylo moc a ja litala s hadrou a zástěrkou jsem jim ten advent určitě vanocni neudělala. Jsem protivna a zla na sebe, manžela a deti! a když včera leželi, tak rekli, ze letos jim ty Vánoce Vánoci nepřijdou.
Řekla bych jestli toho svého zdrabotniho problému nezacinas mít i slušnou depku, protože se nevi co s tím, možná nějaká omezení a z toho pramenící frustrace… já měla šílene problémy, prosla jsem snad všímá vysetrenima a nakonec mi pomohla masaz a uvolnění krční patere. Zustalo mi chronické pískání v uších co mám už dva roky, ale prakticky to nevnimam. Nehraje u děti taky to, ze třeba tyhle Vánoce všichni vědí, ze Ježíšek není? A jinak co bylo bylo :nevim: cukroví se da koupit, na úklid někoho najmout… nebo když tak moc potřebuješ, tak si příští rok vem 2-3 dny volna kdy budeš litat jak na holi, nikdo te neuvidí a nebudes je prudit. Oni budou mít klid a ty naklizeno
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.22 08:06
@Anonymní píše:
Moje mamka dělávala Vánoce jako ty. Celý advent se honila jak hadr na holi, cukroví muselo být perfektní, aspoň dvanáct druhů. Generální úklid včetně oken… Když se nestíhalo, uklízelo se často ještě na Štědrý den. Ještě i na Štědrý den býval stres, shon, nestíhalo se… Kvůli mamcine představě dokonalych Vánoc byl pokazeny ještě Štědrý den a klid a mír nastal až 25.12. Teď jako dospělá si Vánoce dělám jinak a líp. Protože takové Vánoce, jako jsem měla v dětství, už nechci.Jsi na sebe oprávněné naštvaná. Proč děláš svojí rodině dusno jenom proto, že jsi pedant a neumíš polevit ze svých nároků? Fakt jim to celé kazis jenom tím, že by ses psychicky složila z toho, že by na Vánoce nebyla umytá okna nebo byl neutreny prach na nějaké pitome skříni v obýváku. Jak moje mamka… Tvých dětí je mi líto, fakt jim to kazis. Máš z toho depku? To je jen dobře. Jen tak se můžeš nad tím pořádně zamyslet a pokusit se to změnit. Moje mamka to nedokáže, i teď na důchod si jede svoji zažitou představu dokonalých Vánoc s umytymi okny a dvanácti druhy…

Co 12 druhu, u nas muselo byt 25 :roll: a z toho stresu se pravidelne nasi pohadali, takze ticha domacnost(nekdy i s nami detmi)…a stedrym dnem „vanoce“ pouze zacinali: zadne lezenicko, ale sup hned rano na msi-min 2hod, pak jist ty hory jidla a pak na lyze/bezky az do vecera(povinne, tzn.pak uz o to nikdo nestal) a vecer tv, nekdy jsme stihly i zacatek pohadky :cert:
Takze u nas zadny uklid, cukrovi 3 druhy, k jidlu pouze to co kdo chce, aktivity o ktere si deti reknou-ted deskove hry cele dny a tv si poustime pouze stazene bez reklam, kdy chceme. Ale musela jsem k tomu dojit, nastesti jsem zkazila pouze troje prvnich vanoc(kazde byli o fous lepsi)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex