Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den. Jsem v 5 tt. a začínám trpět nafouklym bříškem a zarazenymi větry.
Chci se zeptat zda je to normální a jestli mě to brzy přejde? ![]()
Ze začátku je to úplně normální. Některé si myslí, že už mají břicho a ono to jsou jen prdy
![]()
Je to naprosto normální, v obou těhotenstvích už jsem měla v 5.tt slušný nezathnutelný břicho, ale pármilimetrovým dítětem to nebylo ![]()
@ugluk Takže se nemusím přehnaně bát? Když to bolí a je to nepříjemný?
@adamcoka píše:
Ze začátku je to úplně normální. Některé si myslí, že už mají břicho a ono to jsou jen prdy![]()
Já to mám doteď
a to jsem 18tt ![]()
Já jsem 21tt a nějak moc mě to netrápí. Můj muž si dělá legraci, že v těhotenství se prdí jak o závod. Že jeho sestra byla jak prdící vláček, o vůni nemluvě
![]()
Nejlepší je omezit potraviny, které nadýmají. Seznam najdeš na internetu. Nedávno jsem si dala s chutí květák na oběd a kolegyně měla poznámku, že bude u nás doma veselo, protože květák nadýmá. A měla pravdu, takhle „veselo“ u nás ještě v období těhotenství nebylo
![]()
@Ann94 Vůbec nic
jen je to náš domácí vtípek…
přítel mi říká „nechoď na záchod, já už chci aby sis tohle bříško nechala“ ![]()
Byla jsem nafoukla cele tehotenstvi, nikdy v zivote jsem tak nep*dela. V noci samovolne odchazely vetry az me to nekdy probudilo. Nastesti s pritelem nezijeme spolu a nejsme spolu porad, jinak bych se hanbou propadla. Bylo mi jasne ze u porodu nikoho nechci, prislo mi uz jen tohle hrozne trapne. Kdyz jsme spolu byli tak jsem brala Noball, ktery sice zabral, ale zas ho brat 9 mesicu nonstop take nic moc. Vazne jsem se tesila az to tehotenstvi skonci, bylo to hrozne.