Nadýmání - větry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Modrásek modrý
10.11.20 10:46

Já myslím, že když X-krát budeš v noci vstávat a kojit,… Nebudeš se tolik soustředit na kvalitu vzduchu.

• Citovat
  • Upravit
42526
10.11.20 11:00
@Modrásek modrý píše:
Já myslím, že když X-krát budeš v noci vstávat a kojit,… Nebudeš se tolik soustředit na kvalitu vzduchu.

Asi tak, v určitých situacích je člověk rád, když reaguje na teplo a na světlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
30.1.21 08:11

Myslite, ze muze lepek a mleko vadit, i kdyz z krve vysel ok? Nemam ani tak nadymani, jako me trapi caste vetry, napadlo me, zkusit tedy vyradit toto, ale na imunologii mi to vyslo negativni. Pred 2 lety delana gastroskopie, tam by se to asi potvrdilo, kdyby to bylo.. zajima me, jestli to tak nekdo mel, a presto mel problemy. Mam tedy podezreni na histaminovou intoleranci, ale ta mi to myslim nedela. Problem je, ze snidam denne bily jogurt s ovocem a musli, vecerim domaci kvaskovy chleba s necim (vynechavam ted zrajici syry a uzeniny kvuli histaminu), kdyz vysadim jogurt a kvaskovy chleba tak uplne nevim, co budu jist.. pred pul rokem kolonoskopie taky v poradku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
30.1.21 08:46
@Kolarkaa píše:
Myslite, ze muze lepek a mleko vadit, i kdyz z krve vysel ok? Nemam ani tak nadymani, jako me trapi caste vetry, napadlo me, zkusit tedy vyradit toto, ale na imunologii mi to vyslo negativni. Pred 2 lety delana gastroskopie, tam by se to asi potvrdilo, kdyby to bylo.. zajima me, jestli to tak nekdo mel, a presto mel problemy. Mam tedy podezreni na histaminovou intoleranci, ale ta mi to myslim nedela. Problem je, ze snidam denne bily jogurt s ovocem a musli, vecerim domaci kvaskovy chleba s necim (vynechavam ted zrajici syry a uzeniny kvuli histaminu), kdyz vysadim jogurt a kvaskovy chleba tak uplne nevim, co budu jist.. pred pul rokem kolonoskopie taky v poradku..

Ahoj, a z jakých důvodů byly dělány gastroskopie a kolono? Asi ne jen kvůli větrům ne? Nemáš nějaký komplexnější problém? Ať z toho neviníš jen jídlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
30.1.21 09:27

Mně bylo řečeno přímo na imunologii, že test tím, že vynecháš potraviny, u kterých máš podezření, je stejně největší jistota. Mně vyšel lepek před lety v krvi blbě, letos OK. A přitom sama vím, že když ho vynechávám, je to pro moje tělo úleva. Taky se po něm šíleně nadýmám.

Mimochodem nedoporučují se i různá semínka, chia apod., tím jak se to dováží a pak všemožně skladuje, tak je to plné plísní. To třeba může taky vadit.
Nejlepší je to zjistit pozorováním, co různé potraviny s tebou dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
30.1.21 09:30

@beneskat dlouhodobé bolesti v oblasti pravého podbřišku… nikde se na nic nepřišlo, děláno i CT břicha.. jen na imunologii vyšla diaominooxidáza (dao enzym) 1, což je prý málo a zřejmě neumím zpracovat histamin. Ve zprávě mám jen: vysoká pravděpodobnost histaminové intolerance.
Vyšel mi tedy ještě zvýšený onkomarker CA 125, ale po měsíčním přetestování už v normě..
Tak hledám, zkouším, proč mě to břicho bolí a k tomu ty větry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
30.1.21 09:34
@Anonymní píše:
Je mi 38 let, poslednich 5 let mam problem s nadmernym odchodem vetru.
Jakmile jsem nekde na navsteve a nemam moznost si ulevit, prichazeji pomerne velke bolesti bricha.
Uz se mi i stalo, ze mi vetry odesly ve chvili, kdy jsem se necekane zasmala nebo treba jen udelala drep :,(
Piju hodne, denne az 3 litry a to prevazne vodu nebo caj.
Pohybu mam taky dost.
Muzou pomoct volne prodejne leky nebo se budu muset sverit lekari?

Chce to očistu střev, já ji dělám prentivně co měsíc, napíšu pár, které mám dlouhodobě odzkoušené: Pro začátek si kup kyselku Zaječická hořká, pije se ráno na lačno, za pár minut máš bříško prázdné.
Občas si uvařím čaj s lystu seny, je velmi účinný a pracuje i 3 dny, vinikající věc, jen se to s ním nesmí přehánět.
Občas si udělám i domácí klystýr, zařízení běžně seženeš ve zdravotnických potřebách, dobrý výplach je nadevšecky léky, ale taky nepřehánět.

Ve střevech je základ imunity, proto je třeba se o ně pro celkové zdraví dobře starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
30.1.21 09:46
@Kolarkaa píše:
@beneskat dlouhodobé bolesti v oblasti pravého podbřišku… nikde se na nic nepřišlo, děláno i CT břicha.. jen na imunologii vyšla diaominooxidáza (dao enzym) 1, což je prý málo a zřejmě neumím zpracovat histamin. Ve zprávě mám jen: vysoká pravděpodobnost histaminové intolerance.
Vyšel mi tedy ještě zvýšený onkomarker CA 125, ale po měsíčním přetestování už v normě..
Tak hledám, zkouším, proč mě to břicho bolí a k tomu ty větry..

aha, tak to jsem trpěla něčím dost podobným (ty bolesti) a nakonec když jsem řešila neplodnost, tak mě prohlídli laparoskopicky a uvolnili mi v břiše srůsty, kdy právě v pravé části břicha byla děloha i vaječník srostlý se střevem a slepákem a hle, najednou ta bolest byla pryč - zaražené větry žejo.. chápu, že to asi neřeší nadměrnou plynatost, jen dávám svou zkušenost a přeju hodně štěstí, ten histamin klidně zkus, ale prvně bych udělala to, co doporučuje Dalibor nademnou, přinejmenším Zaječici a klystýr :palec: než se začneš uplně omezovat, zkusila bych všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
30.1.21 10:24
@Anonymní píše:
Je mi 38 let, poslednich 5 let mam problem s nadmernym odchodem vetru.
Jakmile jsem nekde na navsteve a nemam moznost si ulevit, prichazeji pomerne velke bolesti bricha.
Uz se mi i stalo, ze mi vetry odesly ve chvili, kdy jsem se necekane zasmala nebo treba jen udelala drep :,(
Piju hodne, denne az 3 litry a to prevazne vodu nebo caj.
Pohybu mam taky dost.
Muzou pomoct volne prodejne leky nebo se budu muset sverit lekari?

Může to být z čehokoliv :nevim: i ze stresu.Beru už nějaký čas křemelinu a zažívání se mi o dost zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
30.1.21 10:30

@beneskat neplodnost dá se říci jsem řešila taky, první dítě hned, pak 2 potraty, 2 roky nic.. otěhotněla jsem až po Mojžíšovce. Srůsty to být můžou, jsem po 2 císařích. Na dg laparoskopii se mi nechce ale :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
30.1.21 11:33
@Kolarkaa píše:
@beneskat neplodnost dá se říci jsem řešila taky, první dítě hned, pak 2 potraty, 2 roky nic.. otěhotněla jsem až po Mojžíšovce. Srůsty to být můžou, jsem po 2 císařích. Na dg laparoskopii se mi nechce ale :(

Byla jsem na ni hned dvakrát a chápu, že každý to bere jinak, ale za mě to nic není :kytka: 24h hospitalizace max. Druhý den se dá hned, trošku omezeně, fungovat. Určitě to za to stojí - až vyzkoušíš všechny tyhle očisty, fakt bych nejdřív zkusila - zaječici, klystýr, třeba křemelinu, co je tady nademnou doporučena. Když nic, tak třeba měsíc tu histaminku - pokud zas ani malé zlepšení, je to na laparku :nevim: držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
30.1.21 13:50

@beneskat chápu,zas otevřením břicha, byť laparo vznikají další srůsty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
30.1.21 13:52

@bjetuschka a co jíš, když nejíš lepek? Četla jsem že bezl. potraviny jsou často kalorické, protože v nich jsou náhražky, aby to chutnalo..

U mléčných výrobků nevím jak se k tomu postavit, jestli stačí nahradit bezlaktozovými, nebo vadí kasein..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
30.1.21 13:54

@Dalibor7 děkuji za tipy, vyzkouším aspoň tu zaječici, plus teda zkusím vyřadit ten leoek. Jen se bojím v případě opětovného zařazení lepku mohou být prý potíže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
30.1.21 16:40

Ještě mám posledních pár dní hodně kyselý pocit v ústech.. žáha mě nepálí ale, na gastru před 2mi lety reflux nezjištěn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí