Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Co zkusit volne prodejny espumizan nebo upravit jídelníček? Pokud by to nezabralo, pak se raději nechat vyšetřit u lékaře.
V první řadě bych upravila jídelníček. Můžeš jíst hodně nadýmavých potravin a nebo mít na něco intoleranci - zkusila bych vysadit na pár týdnů lepek a mléčné výrobky (mně se začala projevovat někdy v 25 letech). Pokud by se to třeba do 2-3 týdnů nezlepšilo, poradila bych se s lékařem.
Zkusila bych vyřadit mléčné výrobky - ty to způsobují u mě. Pokud ne ty, tak lepek.
Znam, bohužel. U mě to děla mouka a cukr. Když vše vyridim, je to ok.
Znám…začalo mi to skokově, po druhém porodu.
Až po 2 letech jsem poznala a přiznala si, že to je mléko a mléčné výrobky (které miluji a konzumovala jsem ve velkém).
Není to JENOM to mléko, bude tam i něco dalšího, jsem si jistá třeba tepelně upravenou cibulí…např. cibulový základ omáček, na to reaguji plynatostí tak do ěh od snězení… Co dál, to zatím nevím…možná i pečivo…?
Každopádně, když jsem loni touto dobou byla v hubnoucm procesu a jedla jsem velmi málo, hlavně ovoce, zeleninu, maso…tak plynaost nebyla vůbec a hlavně zmizela i moje chronická únava, bylo mi celkově lépe.
Jo a ty různé přípravky z reklam mi nikdy nepomohly. Buď se nestalo nic, nebo jsem po nich měla křeče. Probiotika ano, ta trochu pomohla.
Se stolici problem nemivam.
Ja si vzdy myslela, te alergie na lepek nebo mlecnou bilkovinu se projevuje hlavne prujmem nebo bolestmi.
U me je bolest jen ve chvili, kdy jsem nucena vetry zadrzovat ![]()
Da se pripadne tahle intolerance zjistit z krve?
Mela jsem obdobi redukce vahy, kdy jsem nejedla psenicnou mouku a vzhledem k vetsimu mnozstvi zeleniny mi prislo, ze to bylo jeste horsi…
Ahoj, jsem momentálně těhotná a díky tomu chodím několikrát za noc na záchod. Když se pak vrátím do ložnice, často cítím, že je třeba vyvětrat (tím často myslím vpodstatě vždy, jsem na to citlivá a otvírám tedy okno tak 3× za noc, někdy je to docela síla). No a teď mi jde o to, že si nedokážu představit, že by v tom smradu mělo spát miminko, ale vyhodit manžela, aby spal v jiném pokoji, je mi taky líto. Prosím o radu co s tím. Manželovi jsem již nadhodila, že by bylo dobré to z jeho strany pořešit (řešit co kdy splácá, co ho nadýmá), ale bohužel nic nepodnikl. Nemáte tedy zkušenosti s nějakými třeba probiotiky, doplňky, co by se dali brát dlouhodoběji, aby se to zlepšilo? Nebo jsem zbytečně přecitlivělá a bude stačit, když v noci nechám miminko chvíli v druhém pokoji a vždy vyvětrám. Bojím se, aby nevadilo, že se pak vždy vrátí do „zimy“ a že v tom přece jen nějakou chvíli bude. Děkuji moc za všechny rady, vím že to je relativně blbost, ale nedá mi to spát.
Vyvětrej i s miminem. Jinak zajímavé téma teda
jsem zvědavá na další reakce
Můj přítel taky v noci střílí jak blázen, vždycky když vstáváme s malou tak v loznici otevřu okno a vyvěrám, miminku čerstvý vzduch určitě vadit nebude. ![]()
U nás neprdi jen přítel, ale i miminko a pes a to už je celkem dost znát, ale nějak to nehrotim a miminko s tím žádné žádné problémy nemá, vyvetram Vždy dopoledne..
Tak dítěti to určitě vadit nebude
. Ale větráním samozřejmě nic nezkazíš.
Kvůli mýmu chlapovi by muselo být okno otevřený imrvere, žádný hlídání jídelníčku nepomůže. Vyvetrej podle potřeby, miminko tu chvilku vydrží, bude oblečené a přikryté.
Je mi 38 let, poslednich 5 let mam problem s nadmernym odchodem vetru.
Jakmile jsem nekde na navsteve a nemam moznost si ulevit, prichazeji pomerne velke bolesti bricha.
Uz se mi i stalo, ze mi vetry odesly ve chvili, kdy jsem se necekane zasmala nebo treba jen udelala drep
Piju hodne, denne az 3 litry a to prevazne vodu nebo caj.
Pohybu mam taky dost.
Muzou pomoct volne prodejne leky nebo se budu muset sverit lekari?