Nafouklé břicho a bolest v pravo

Anonymní
23.4.26 11:07

Nafouklé břicho a bolest v pravo

Ahojky, jsem bezradná a zkouším už fakt všechno.
Cca dva měsíce mě bolí/pobolívá v pravém podbřišku, normálně můžu fungovat. Mám ho teda dost nafouklé. Nebolí to při kašli ani při aktivitě. Proste to přijde a pak zas odejde. Byla jsem na gyndě, všechno v pořádku, byla jsem na Sonu - vše v pořádku. Byla jsem rozborech krve - vše v pořádku a v moči taky všechno okej.
Už nevim moc co mám dělat, fakt to trvá 2 měsíce a je to otravný.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.4.26 12:47

Taky to mám, už skoro čtvrtý měsíc, zhoršuje se to někdy večer, je to víc vypouklé právě jen vpravo nahoře.
Taky jsem byla na gyndě (když se to objevilo, měla jsem velmi časnou ztrátu těhotenství), vše ok, sono břicha, vše ok a krev (játra, žlučník atd.), taky vše ok.
Zkusila jsem navýšit probiotika a dát trávicí enzymy, trošku to pomohlo, ale nijak extra. Měla jsem předtím nevolnosti k tomu těhotenství a teď jsem zase těhotná, a to mám vždy extra říhání, nevolnosti, často chodím na záchod… Tak to tomu teď nepřispěje.
Ještě by bylo ve hře gastro, ale když jsem těhotná, tak to ne, pokud by nebyly extra velké problémy.

Kromě zažívání mne napadá, jestli třeba nemáš ještě dlouhodobě špatné postavení těla (že bys třeba stála většinu času váhou na jedné noze), nemáš oslabené břicho, nebo dokonce kýla (pokud bys měla obtíže stran toho vypouknuti větší ve stoje a vsedě než v leže, mohlo by to být; to se pak dělá sono i vestoje).
Zašla bych možná na fyzio…

Držím pěsti, ať se to vyřeší, nebo ať to minimálně není obtěžující :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.26 14:15

Jenže já nejsem ani těhotná ani po ztrátě. No a řešila si to nějak dál? Nebo to necháváš být? Mě totiž ty bolesti obtěžuji. 🙈

• Citovat
  • Upravit
1763
23.4.26 17:07

A chronický zánět slepého střeva spolehlivě vyloučili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.26 17:08

@andiedvorakova ano vyloučili

• Citovat
  • Upravit
1558
23.4.26 17:17

Měl jsem podobné stavy, nakonec jsme s lékařem vylučovací metodou došli k závěru že se mi vyvinula alergie na kofein… takže už kafe ani nic jiného nepiju a je mi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.26 21:05

@HornyHippo no Kezby to byl muj případ ale kafe nepiju cely život 🤣 🤣

• Citovat
  • Upravit
35327
23.4.26 21:43

Zreviduj svuj jidelnicek…a zkus vysledovat, co cem to mas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
24.4.26 22:06

Alergie na lepek? Nebo něco jiného? Taky může být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
25.4.26 12:42

Já měla něco dost podobnýho, nafouklý břicho, pobolívání, Dost mi n to pomohly žaludeční kapky od Eneo. Nečekal jsem od toho zázrak, ale fakt mě překvapilo, jak rychle to zabralo. Zkoušel jsem předtím i Iberogast, ale tam mi přišlo, že to účinkuje strašně pomalu. Stačí párkrát kápnout třeba do vlažnýho čajíku a to břicho se většinou docela uklidní. Jsou bylinkový, takže nic agresivního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
25.4.26 15:17

Zkus sledovat, zda se to neděje po jídle s mlékem, smetanou. Trpěla jsem hrozně na nadmuté břicho, bolest na pravé straně a zjistila jsem, že mám intoleranci na laktózu. Co jím bezlaktozové věci a nebo zobnu k jídlu s mlékem v lékarně koupený enzym laktazym, tak jsem v pohode. Čti složení výrobků. Každý snese jiné množství laktózy a pak začínají problémy, které zase zmiznou a objeví se po dalším jídle s mlékem. Laktóza je i v lécích jako pomocná látka.

Nadmuté břicho může způsobovat i špatný postoj těla, kdy je vystrčené břicho, prohnutí v zádech a ani si to neuvědomujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24660
25.4.26 15:23

No a na gastro a kolonoskopii jsi byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie