Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A ten chronický zánět ti léčili jak? Na to se berou ATB třeba 4 - 6 m. To jsi měla? Co tam bylo za bakterii? Jestli e-coli, tak kup utipro na 6 měsíců a ber ho. Omezí e-coli v organizmu. Zpočátku se berou 2 denně, pak 1. Bohužel se to často do močáku rozlézá ze špatného vaginálního prostředí, takže je potřeba pohlídat i to. Mohu doporučit gynimun rapid. Ale kdybys měla třeba vaginálně streptokoka (v moči se nemusí ukázat), tak to chce penicilin. Tvoji zkušenost chápu, mám podobnou. Mohla by ti pomoct nějaká privátní urologie ve větším městě, tam by mohli mít lepší přístup k pacientovi. ![]()
@Anonymní píše: Více
Ty brďo, právě že mi to nijak neléčili…po té operaci jsem v nemocnici dostala intravenózně antibiotika (Amoksiklav) a pak jsem měla ještě na tři dny dobrat doma.
Na kontrole za dva týdny mi doktor na ty bolesti řekl, že je to po té resekci normální, ale nijak se to dál neřešilo ani neléčilo. Žádná dlouhodobá antibiotika, nic.
Od té doby (leden) mě to vlastně stále při domočování bolí, ale bylo mi řečeno, že se to může i 2 měsíce „hojit”. A pak ze strachu z té dřívější cystoskopie si tam nelajznu jít…tak jsem to třeba nyní řešila přes praktika.
V podstatě mi urolog řekl, že tam je chronický zánět a že v červnu budeme opakovat cystoskopii. O žádné konkrétní bakterii se tehdy vůbec nezmiňoval a ani v papírech jsem nic takového neměla, byly tam jen nějaké nálezy na stěně močového měchýře.
Jinak z gynekologického hlediska by mělo být všechno v pořádku, podle stěrů mi nikdy nic nenašli ![]()
Děkuji, tohle mě vůbec nenapadlo. A tvé zkušenosti je mi moc líto!
![]()
Tenhle lékař si mě vlastně převzal do péče z nemocnice. Nejbližší větší město mám Brno, tak jedině tam vyzkoušet.
Zakladatelka
Myslím, že tady bude silná psychosomatika a nezpracované trauma. Zkusila bych jít cestou třeba TČM. Udělají analýzu problému do hloubky a nasadí vhodnou léčbu.
Jen se na něco takového musí člověk „naladit“, jinak to nepomůže… ostatně stejně jako veškerá antibiotika a další…
Ano, to určitě ano.
Já praktikuji alternativu dost…vyzkoušela jsem konstelace, bylinky, tinktury, reiki, regresní terapie a mnoho dalšího.
Ale bohužel pro mě není tak jednoduché to trauma odbourat…
Měla byste doporučení i na nějakého ověřeného člověka, který je tradiční č. medicíně kvalitní?
Zapomnela jsi na sex. Mne se to prenasi pri sexu, ty bakterie se pry radi stehuji z pochvy do mocaku.
Jo, tak sex s partnerem máme, ale kvůli tomuto fakt celkem dost omezeně ![]()
Zakladatelka
Staci jednou, ja vzdy kdyz byl sex tak byl pak zanet fakt, bohuzel jsem nezvladala jit hned po sexu curat coz se ma.
Sucitim, zkusilas d-manosu denne preventivne, plus brusinky s maximalni doporucovanou hodnotou PAC preventivne denne? Probiotika oralne, ale i lokalne, idealne ziva probiotika a omezit cukr v jidle… Pokud ti ATB znicili lactobacily v posevni flore, nahrava to infekcim, kysele prostredi, ktere vytvareji lactobacily, brani kolonizaci sliznice nezadoucimi bakteriemi.
Pres sexem pit a po sexu jit okamzite curat a umit se vodou, pouzivat vzdy kondom a jen bavlnene a volnejsi spodni pradlo.
Zkusila bych taky imunologii, plus zjistila moznost autovakciny.
Co se týče urologa, tak nebylo by schůdnou cestou požádat partnera, aby obvolal nějaké lékaře v tom Brně, vysvětlil situaci a ujistil se, že vybere toho, kdo k vám bude mít chápající přístup? Tak bych to udělala já, kdybych měla takový problém, nedokázala o něm nahlas mluvit ale zároveň bych potřebovala, aby to lékař věděl… Jinak tahle traumata jsou velmi těžká na přijetí a propuštění, protože se dotýkají naší hodnoty v nejhlubším místě. A občas trvá roky, než člověk doopravdy ucítí, že se to jeho vlastní hodnoty už nedotýká. Je poměrně snadné korigovat svoje myšlení a myslet si to, co by si myslel člověk, který má trauma zpracované. Ale velmi nesnadné to cítit jako vnitřní pravdu. A až to druhé znamená, že je člověk skutečně vyléčený a dál si nese už jen jizvu, která nebolí. Nenechte se tedy odradit tím, že zatím nic nefungovalo. Nejspíš svým způsobem fungovalo. V uzdravování duše se prostě dělají velmi dlouho drobné krůčky, které budí zdání, že nás nikam nevedou a nijak nepomáhají. A pak si to jednoho dne sedne a vy už tušíte, že jste tam. Málokdy je to blesk z čistého nebe, velký skok…
Mně s podobnou věci moc pomohl somatic experiencing. Skvělé na něm je, že nemusíš vůbec mluvit o konkrétním zážitku, ale pracuje se s tím, co cítíš v těle a terapeutka mi pomáhá hlídat, abych se pouštěla jen do toho, co je pro mě bezpečné. Moc s tebou soucítím a držím ti palce!
kdybys to chtěla probrat víc, napiš mi soukromou zprávu ![]()
Ahojky, holky
Dlouhodobě se potýkám s opakovanými záněty močových cest. Mám bolesti při domočování, stále se objevuje mikrohematurie a výrazná bolest v podbřišku.
V lednu jsem podstoupila cystoskopii a transuretrální resekci v celkové anestezii, při které byl zjištěn chronický zánět močového měchýře. Od té doby se ale potíže nijak výrazně nezlepšily. Nyní mám opět bolesti, krev v moči a nasazená silnější antibiotika.
Vím, že bych měla znovu navštívit urologii, ale svou návštěvu odkládám a raději chodím k praktickému lékaři, protože mám extrémní strach z vyšetření jako je cystoskopie nebo cévkování.
Důvodem je traumatická „zkušenost” ze sex. oblasti z dětství, kvůli které velmi, velmi špatně snáším jakýkoliv zákrok v intimních partiích při vědomí. I přes snahu a psychoterapii nejsem v tuto chvíli schopná tato vyšetření podstoupit bez celkové anestezie, prostě to nejde.
Svěřit se s tím lékařům také nechci, jelikož mám z lékařů „strach”. Již několikrát se mi dostalo výsměchu, či bagatelizace mých zdravotních problémů a toto téma je pro mě opravdu moc citlivé.
Je to prekérní situace, je mi to jasné a upřímně si už moc nevím rady, tak budu vděčná za jakýkoliv pohled nebo zkušenost, co byste dělaly na mém místě.
P. S. Do bazénů nechodím, chodím dostatečně oblékaná, piju 3 litry denně, preventivně beru i různé přípravky z brusinek a dalších věcí na močové cesty (blokurima apod.). Zkoušela jsem několik měsíců i bylinky a různé tinktury. Prochladnutí u mě nehrozí, na to se až moc hlídám. Jím méně cukru, jsem abstinentka a nekuřák.