Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
STkill jsi zkoušela? Já když ho použiju na začátku škrábání v krku, angína se ani nerozjede a atb nejsou třeba.
@Anonymní píše: Více
Neustálá antibiotika nejsou bonbon, ale zásah do organismu. Rozbíjí střevní mikrobiom, oslabují přirozenou obranyschopnost a když se nasazují pořád dokola, tělo se z toho nemusí stihnout vzpamatovat. Pak není divu, že jsi za pár týdnů zpátky tam, kde jsi byla. Navíc pozitivní streptokok ve výtěru nemusí vždy znamenat, že je hlavní viník potíží a že bezpodmínečně potřebuješ další antibiotika. Chtělo by to pořádné dovyšetření a ideálně druhý názor ORL atd
Pouziji hned na zacatku koloidni stribro a mam pokoj. Kdyz jsem nepouzivala jeste toto, vylecila jsem ppakovanou bolest krk cesnekem
@Anonymní píše: Více
Když moderní medicína nepomáhá tak bych zkusila tradiční čínskou medicínu. Ani né bylinky nebo tak ale např. akupunkturu/baňky a pod. a hlavne si promluvila s dobrým lékařem na tradiční medicínu (úplně ideální by byl lékař co dělá i moderní i tradiční). Pokud moderní medicína nezabírá (vždy bych začínala tou) tak tato určitě neuškodí pokud zvolíš dobrého lékaře/léčitele. Samozřejmě nemyslím na rakovinu a podobně těžké nemoci to ne ale tady kde jde o oslabenou imunitu by mohla pomoct.
Jinak na Streptokok by mohla být dobrá chioská masticha. Kúpiš ji v lékárně jako tabletky, nebo se dají koupit i žvýkačky.
Přeji hodně štěstí, ať si již jen zdravá ![]()
@Popokatepetla píše: Více
To je můj kamarad, pořád v zásobě. Teď ovšem moc nepomáhá. Asi je problém hlouběji.
Na toto mi kdysi pomohly echinaceové kapky. Nechat je pomalu protéct tím krkem a působit.
Mně na chronické problémy vždy pomohla pořádná nadupaná směs bylinek v kapkách. Tenkrát jsem objednávala z internetu na močové cesty a pomohli. A měli tam i Gynex a další lahvičky zase právě na opakované infekce, nachlazení nebo imunitu. Podle zaměření na jaký problém. Ještě být tebou bych nasadila dlouhodoběji probiotika po tolika antibiotikách. Protože už se plácáš v opakovaném kruhu a máš to v těle rozhozený i tu obranyschopnost. Takže muj názor zkusit nasadit probiotika a pořádnou bylinou směs.
Tak záleží jestli to jsou opravdu angíny, já měla od října během necelých dvou měsíců 4 streptokokové angíny, ale opravdu se vším všudy, horečky, vysoké crp až 120, pozitivní streptesty i klasické výtěry, vždy streptokok pyogenes…nezabral ani stkill ani bactoral. Mezi druhou a třetí angínou jsem měla třeba jen dva dny…Od prosince jsem chodila na píchaný pendepon a od té doby víceméně klid, jednou ATB na zánět močáku, který jsem nikdy předtím neměla, teď v týdnu jsem měla poslední injekci, tak uvidím, co bude až skončí účinek…jinak další doporučení z infekčního kloktat slanou vodu po každém jídle…
Omlouvám se za název, ale já už nemůžu. Od Vánoc se v tom placam, víc než je zdravo. Chatrnou imunitu mám, ale co se teď děje. Snad není měsíce, abych já neměla antibiotika, aspoň pár týdnů bez bolesti v krku. Vždy u doktora mi vyjde nízká hodnota CRP, negativní antigen a pozitivní streptokok. Na ORL pošlou výtěr i na kultivaci a většinou tam nějaká breberka, nějaký ten kok vykultibuje. Postupně mi antibiotika přestávají účinkovat, protože pořád něco beru. Nemůžu nikam chodit, teď jsem tušila jeden pobyt, na který se těším od ledna, odchod zítra. Půjdu akorát tak na neschopenku. Už mě to nebaví. Chodím na imunologii, beru léky na alergii, broncho vaxom, vitamin D, magnézium, chodím často ven za každého počasí, pořádně se oblíkám, ale nic platné. Jak z toho ven? Na imunologii pořád nové léky, na ORL rady, které dodržuju. A ta bolest v krku je vždy zdlouhavá, rozhodně to není záležitost jednoho týdne. Peklicko na 3 týdny vždy..