Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Když „běží“ tachykardie, jaký je rytmus? Elektrofyziologické vyšetření proběhlo? ![]()
@Doctus nejvíc ekg Holter naměřil 145 tepů v klidu, dnes mě znova odvezli a vše v pořádku jak krevní testy tak ekg, už sama nevím co s tím, jsem po operacích mozku prý to muže být následek narkóz a operacích, jenže já se chci toho přestat bát. Naučit se s tím zacházet …
A rytmus je pravidelný podle ekg i holtera, srdce zdravé jen to běží ze sinusu, mívám před tím než to začne vždy takový vnitřní nával horka
Mě se to občas taky stává. Když se mi to konečně povedlo zachytit, aspoň na tlakoměru na pohotovosti, tak jsem tep měla 190. Ale co jsem zatím vypozorovala, tak mi pomůže si lehnout na záda a ono to přejde. Jinak Holter a echo nic nezjistilo. Spíš jsem vypadala jak blázen, neboť mi nikdo nechtěl věřit. Jednou to trvalo nějak hodinu než jsem zjistila co mi pomůže. A nic na to neberu.
Teedaa.. já užívám ty betablokátory protože se mi stalo při běžném mytí nádobí že jsem se začala dusit z toho tepu jak byl vysoký
V tu chvíli jsem taky taková utlumená, ale vím, že když začnu panikařit, tak si přitížím. Mě na to nic nedali, neboť jsem to neměla jak dokázat, že se mi to děje. Až jednou, že jsem zkusila jet na pohotovost. Ale stejně mi nic nedali
ale nemám to pořád, tak 2-4× do roka
@Anonymní píše: Více
Určitě chtějte elektrofyziologické vyšetření, provádějí ve fakultních nemocnicích, též v některých krajských nemocnicích.
Jak dlouho ti jednotlivé epizody trvají?
Mívala jsem tachykardii, tep přes 200, trvalo to klidně několik hodin, tělo z toho bylo velmi unavené, zvracela jsem vyčerpáním. Někdy pomohly na zastavení vagové manévry, jindy prášky, někdy mi pomohli až v nemocnici (zastavením srdce).
Pomohla mi až operace. od té doby mám klid.
@klkakla ty epizody jsou různé 10 min, hodina jak kdy, ale vždy cítím jakoby adrenalin ze se mi spustí
@Anonymní píše: Více
ano, spravila to ablace spojky.
Zvládala jsem to - no příjemné to nebylo…
Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti.
Trápí mě epizody tachykardie a beru Egilok (půl ráno a půl večer), ale i tak se mi občas stane, že mi tep vyletí i přes léky. Už jsem byla několikrát vyšetřená, všechno jinak v pořádku, ale ty stavy jsou pro mě hodně nepříjemné a stresující.
Zajímalo by mě, jak jste se s tím naučili žít vy? Pomohlo vám něco kromě léků (režim, stres, dechová cvičení, psychika)? A jak zvládáte ten pocit, když to přijde i přes léčbu?
Budu ráda za každou zkušenost nebo radu. Díky 🙏