Tachykardie - zkušenosti

Anonymní
22.4.26 22:03

Tachykardie zkušenosti

Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti.

Trápí mě epizody tachykardie a beru Egilok (půl ráno a půl večer), ale i tak se mi občas stane, že mi tep vyletí i přes léky. Už jsem byla několikrát vyšetřená, všechno jinak v pořádku, ale ty stavy jsou pro mě hodně nepříjemné a stresující.

Zajímalo by mě, jak jste se s tím naučili žít vy? Pomohlo vám něco kromě léků (režim, stres, dechová cvičení, psychika)? A jak zvládáte ten pocit, když to přijde i přes léčbu?

Budu ráda za každou zkušenost nebo radu. Díky 🙏

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9749
22.4.26 22:38

Když „běží“ tachykardie, jaký je rytmus? Elektrofyziologické vyšetření proběhlo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.26 22:56

@Doctus nejvíc ekg Holter naměřil 145 tepů v klidu, dnes mě znova odvezli a vše v pořádku jak krevní testy tak ekg, už sama nevím co s tím, jsem po operacích mozku prý to muže být následek narkóz a operacích, jenže já se chci toho přestat bát. Naučit se s tím zacházet …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.4.26 22:58

A rytmus je pravidelný podle ekg i holtera, srdce zdravé jen to běží ze sinusu, mívám před tím než to začne vždy takový vnitřní nával horka

• Citovat
  • Upravit
220
23.4.26 07:00

Mě se to občas taky stává. Když se mi to konečně povedlo zachytit, aspoň na tlakoměru na pohotovosti, tak jsem tep měla 190. Ale co jsem zatím vypozorovala, tak mi pomůže si lehnout na záda a ono to přejde. Jinak Holter a echo nic nezjistilo. Spíš jsem vypadala jak blázen, neboť mi nikdo nechtěl věřit. Jednou to trvalo nějak hodinu než jsem zjistila co mi pomůže. A nic na to neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.26 09:17

Teedaa.. já užívám ty betablokátory protože se mi stalo při běžném mytí nádobí že jsem se začala dusit z toho tepu jak byl vysoký

• Citovat
  • Upravit
220
23.4.26 10:35

V tu chvíli jsem taky taková utlumená, ale vím, že když začnu panikařit, tak si přitížím. Mě na to nic nedali, neboť jsem to neměla jak dokázat, že se mi to děje. Až jednou, že jsem zkusila jet na pohotovost. Ale stejně mi nic nedali :nevim: ale nemám to pořád, tak 2-4× do roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
23.4.26 11:07
@Anonymní píše: Více

Určitě chtějte elektrofyziologické vyšetření, provádějí ve fakultních nemocnicích, též v některých krajských nemocnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.26 11:59

@Doctus zkusím si o to říct, děkuji za rádi

• Citovat
  • Upravit
839
23.4.26 17:53

Jak dlouho ti jednotlivé epizody trvají?
Mívala jsem tachykardii, tep přes 200, trvalo to klidně několik hodin, tělo z toho bylo velmi unavené, zvracela jsem vyčerpáním. Někdy pomohly na zastavení vagové manévry, jindy prášky, někdy mi pomohli až v nemocnici (zastavením srdce).
Pomohla mi až operace. od té doby mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.26 21:40

@klkakla ty epizody jsou různé 10 min, hodina jak kdy, ale vždy cítím jakoby adrenalin ze se mi spustí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.26 21:42

Jak jste to zvládala?, to je hodně vysoká tepovka  :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.26 21:55

@klkakla a zjistili vám příčinu?

• Citovat
  • Upravit
839
24.4.26 08:02
@Anonymní píše: Více

ano, spravila to ablace spojky.
Zvládala jsem to - no příjemné to nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.26 09:55
@klkakla píše: Více
tykraso… jak dlouho jste se s tím léčila?
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex