Nafouknuté břicho

212
22.11.17 13:54

Nafouknuté břicho

Ahoj. Už asi od 20 let (teď je mě 26) me trápí nafouknuté břicho. Stačí jeden lok vody nebo sousto jídla a vypadám jako těhotná. Podle doktora to některé mladé holky mají a příčinu nikdo nezná. Doporučil nějaké kapky proti nadýmání. Vadí mě, když se mě lidé ptají kdy mám termín porodu :zed: máte to některá stejně? Popřípadě nějaký typ jak se toho zbavit? Za každou radu budu vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3145
22.11.17 14:24

Může to být rozestupem břišních svalů, povoleným pánevním dnem, můžeš mít intolerancí třeba laktózy, celiakii, otřesný jídelníček…
Mně osobně pomohlo vysadit laktózu a zvýšit příjem vlákniny a tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
22.11.17 14:32

Já taky trpín na nadýmaní, ale ne jako Ty, bych řekla. Zda jsem těhotná se mě zatím nikdo nezeptal :think: Já mám normálně bříško ploché, ale jak se mi blíží menz, tak se mi zpomalí trávení. Nevím co jsi zkoušela Ty, ale mě pomáhá pravidelné užívání probiotik. Jím je v tabletové formě, takové ty granulky v rozpojovací tabletce. Stojí kolem 250kč na dva měsíce. Po nějaké době užívání mi pomohly i v tom, že se mi upravila střevní mikroflóra, takže chodím častěji na wc (1-2krát denně, předtím 3krát týdně :oops: ).

Vyřadila jsem veškeré pečivo (jednou týdně si dám krajíc chleba), vyhýbám se lepku, takže žádný sladkosti, knedlíky, těstoviny… Nejím ani brambory, polotovary, uzeniny… Takže když to shrnu, jím ovoce, zeleninu, luštěniny, dvakrát týdně maso, téměř denně vejce, snažím se jíst eidam 30% kvůli vápníku, ten mi nevadí. Neměla bych laktózu, lepek a cukr (ani med a pod), takže mám jídelníček dost omezený. Hřeším hořkou bezmléčnou kávou, sycenými minerálkami, i to dost nadýmá. Při nadýmání je problém ve střevech, zkus ty probiotika a třeba se to zlepší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
22.11.17 15:00

Zkoušela jsem vysadit pečivo, jenže jsem to vydržela max dva dny. Bez pečiva si jídelníček představit neumím. To samé třeba brambory - bez těch se taky neobejdu. Sladkostí spořádam dost. Co se týče vlákniny a tekutin, tak žádný zázrak. S pitím se premaham, zvládnu tak půl litru denně. Ovoce třeba vubec nejím a zeleninu tak jednou-dvakrat do týdne. Probiotika vyzkouším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
22.11.17 15:24
@Vikynika píše:
Zkoušela jsem vysadit pečivo, jenže jsem to vydržela max dva dny. Bez pečiva si jídelníček představit neumím. To samé třeba brambory - bez těch se taky neobejdu. Sladkostí spořádam dost. Co se týče vlákniny a tekutin, tak žádný zázrak. S pitím se premaham, zvládnu tak půl litru denně. Ovoce třeba vubec nejím a zeleninu tak jednou-dvakrat do týdne. Probiotika vyzkouším :palec:

Děvče, s Tvým stravováním a pitím Ti probiotika asi nepomůžou ;) Pokud hledáš řešení příznaků, tak to budeš dělat celý život a to bez většího úspěchu. Jistě víš, kde je problém, chce to vyřešit příčinu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.11.17 15:32
@Vikynika píše:
Zkoušela jsem vysadit pečivo, jenže jsem to vydržela max dva dny. Bez pečiva si jídelníček představit neumím. To samé třeba brambory - bez těch se taky neobejdu. Sladkostí spořádam dost. Co se týče vlákniny a tekutin, tak žádný zázrak. S pitím se premaham, zvládnu tak půl litru denně. Ovoce třeba vubec nejím a zeleninu tak jednou-dvakrat do týdne. Probiotika vyzkouším :palec:

Samozřejmě že pečivo můžeš jíst denně. Ale kupuj si celozrnné a nejez ho hodně. na množství skutečně začni jíst tu zeleninu a taky luštěniny. Toho můžeš sníst kvanta. A když jsi na sladké, tak si dávej dopoledne jako svačinu to ovoce. Hrozno, jablko, citrusy, to všechno zažene chuť na sladké. A třeba i kvalitní čokoláda. Peč si doma z pohanky a ovesných vloček vlastní mysli a slaď ho medem. Třeba datlový sirup je skvělé sladidlo s nízkým glykemickým indexem.
Asi potřebuješ vyřešit hlavu a teprve potom můžeš řešit břicho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.11.17 15:35

Ke snídani si zalej celozrnný kuskus a zakapej tím sirupem, nebo bílý jogurt a do něj šupni oříšky a na oslazení sušené ovoce nebo čerstvé. K obědu rybu nebo kuře nebo hovězí na milion způsobů. pak třeba plátek žitného chleba s kotyčem a rajčetem jako svačinku a k večeři si dej čočkový salát s vejcem. Tvoje břicho vylézá protože je zkažené uvnitř.
Já jsem včera měla jitrnici s bramborem a vypadala jsem jak v pátém měsíci. A dnes jsem si dala kotyč, avokádo a žitný chléb a břicho je ploché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
22.11.17 16:26

@Vikynika S takovým jídelníčkem se divím, že si vůbec dojdeš na záchod. Já taky nejsem extra pijan, ale ráno v poledne a večer si naleju sklenici, mám velkou 4dcl a vypiju ji. Nebo si koupím velkou petku ochucené minerálky, další den si do ní natocim vodu, cmrndnu citron a zase vypiju.
Pokud nejdu na záchod, dám si sušené ovoce, meruňky, švestky, k tomu si udělám obří hrnek čaje s citronem a bříško mám pak plochy během pár hodin :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
22.11.17 17:44

Ten jídelníček je hlavně kvůli práci. Nasnidam se až v práci, takže je to spíš už dopolední svačina. Jednu dobu jsem si dělala vločky s jogurtem a ovocem. Neobedvam. jídlo si nemám kde ohřát. Někdy si udělám aspon studený kuskus nebo zeleninový salát. A občas si objednám nějakou hotovku z restaurace. Jinak na svačinu jim pečivo s nějakou pomazánkou plus nějakou sušenku. A pak až kolem deváté večeřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
22.11.17 17:45

@Helileli se záchodem problém vůbec nemám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
22.11.17 17:46

@kontramatka je čočka dobrý nápad, když sama o sobě nadyma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
22.11.17 18:07
@Vikynika píše:

mám to dost podobně, jen teda piju 2-3 litry denně a nejím sladké.. a jogurty taky ne.. :lol:
edit: snídám ráno v autobuse cestou do práce (nanejvýš jeden rohlík), svačinu jím v práci za běhu (taky pečivo s něčím) a oběd mám až v 7 večer..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
23.11.17 10:31
@Vikynika píše:
@kontramatka je čočka dobrý nápad, když sama o sobě nadyma?

Když luštěniny předem namočíš, tak se nadýmání sníží. A když je budeš jíst pravidelně, třeba dvakrát týdně minimálně, tak si zažívání zvykne. Zkus třeba červenou čočku. Ta je hned hotová a je velmi zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
23.11.17 12:29

@kontramatka díky za radu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
23.11.17 13:18
@Vikynika píše:
@kontramatka díky za radu :palec:

Není vůbec zač. Taky jsem vypozorovala, že mnohem víc, než luštěniny mě nadýmá sladké. Cukry podporují kvašení a při kvašení vznikají plyny. Takže možná jsi plynatá i z toho sladkého, co máš ráda. Zkus jiné alternativy mlsání, aby sis dopřála a zároveň se tím nezatěžovala. domácí mysli, sušené ovoce, ořechy s medem, špaldové keksy slazené kvalitní čokoládou atd. Všechno si můžeš nakoupit a udělat do zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí