Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den holky, chtěla jsem se zeptat máte zkušenosti s alerigií, která se najednou objevila? Čtyřletý syn najednou dostal vyrážku, která ho příšerně svědila a všude se mu rozlejzala. Dr. řekl, že je to alergie na nějaký jídlo nebo popř. koření. Ale nic jsem neměnila vše bylo jako vždy a neměl nic nového. Akorát si dal hranolky s kečupem a ty jedl vždy. Ve školce dneska taky nebyl. Jsem z toho v šoku nikdy na nic alergii neměl a ted nevím z čeho se to udělalo a na co si dávat bacha. Nic jsem tady na jiných vláknech nenašla(teda spíš jich bylo tolik, že se mi ani tolik hledat nechtělo) budu vděčná za jakoukoliv odpověď díky
To je jednoduché, alergie která nikdy nebyla najednou je.. to se stane, člověk se alergickým může stát. dala vám něco na to? doporučuji dithiaden, mohou ho i malé děti, mlj syn ho bral ve 4 měsících
Tcgýně dostala alergii v padesáti při rozvodovém řízení a už se já nezbavila.
Doktorka ji tehdy řekla, že ji může vyvolat stres nebo i nějaký vnitřní neklid.
@gabriela jj ten nám dr. předepsal. Za chvíli bylo po svědění a byl klid…
Což o to, že se u něj objevila, ale já naprosto nevím na co, to je to nejhorší a pak ho to chudáka zase chytne…Doufám, že ne u jeho otce.
@Lilibeth tak to je zajímavý člověk by neřek, že v tomto věku se ještě může objevit alergie…
Ahojky, nevím, jestli ti to nějak pomůže, ale přidám svoji čerstvou zkušenost. Před 2týdny jsem byla nachcípaná a dala jsem si coldrex. druhý den jsem měla pár pupínků, třetí den už fleky no a 4 den uz jsem měla vyrážku po celém těle. 5. a 6.den jsem byla na pohotovosti, dostala jsem pokaždé 3injekce. potom se to začalo zklidnovat a vysevy nebyly az tak silene. Ale porad po 2tydnech se osypavam, i kdyz to ustupuje(tuk tuk tuk).. Beru Dithiaden, můžou ho i děti. Podle dr to byla reakce na coldrex, i kdyz jsem ji nikdy nemela a coldrex loni v zime jsem pila
muze to byt zpusobene oslabenou imunitou, stresem, v podstate cimkoli.. ![]()
@atominnka jéé mazec, moje mamka se z něho před týdnem taky strašně osypala!!! ![]()
@Gabrielaaa a uz to ma pryc nebo se jeste osypava? a taky z toho coldrexu jo??
Tak jsme úplně stejný případ, malého trápí vyrážka už asi 3 měsíce. Ne pořád, ale pár dní je klid a pak znova. Nikdy neměl na nic alergii a teď se osype po kečupu, některých boboncích, paprice (sladké - koření v jídle) atd. Taky máme dithiaden. Ale to je jen na svědění.
@Gabrielaaa no musi to bejt extra driák
a uz je mami OK nebo se ještě osypává?
@Pinac Nic jsem nezměnila…
Uvidíme bud se to objeví znova a já zjistím po čem nebo ne…:-(
Ahojky dovolím si oživit diskusi.
Včera odpoledne když jsem nasedla do vlaku začal a jsem z ničeho nic strašně moc kýchat a taky mi teklo z očí a měla jsem je napuchlé tohle všechno pokračuje i dneska já se domnívám že jde o nějakou alergii ale nevím na co. Nevíte co by mi rychle pomohlo? Dělám praxi v kuchyni a tam je to opravdu nepříjemné, jednak nic v klidu nedodělám a za druhé pořád chodím s kapesníky a indulonou (obyč) v ruce díky moc
PS na alergologii jdu až 26 června a jako bonus mám nemocné srdce a beru na to dilatrend
sice mám doma Klaritin ale ten nikdy neomhl ta rychle vždycky nejdřív za týdn
…tak nejsem doktor, nevim, co na tve leky muzes a nemuzes, ale Claritin je fajn, jen jak je to prasek, ma hold delsi nastup. Porad se v lekarne, myslim, ze by ti mohl pomoct Livostin kapky do oci a hlavne spray do nosu, je to volne prodejny…
Tak to určitě zkusím poprosím tatku aby mě zavezl do lékárny jenom co přijede z prácet