Náhlá alergie

33
9.1.13 19:52

náhlá alergie

Dobrý den holky, chtěla jsem se zeptat máte zkušenosti s alerigií, která se najednou objevila? Čtyřletý syn najednou dostal vyrážku, která ho příšerně svědila a všude se mu rozlejzala. Dr. řekl, že je to alergie na nějaký jídlo nebo popř. koření. Ale nic jsem neměnila vše bylo jako vždy a neměl nic nového. Akorát si dal hranolky s kečupem a ty jedl vždy. Ve školce dneska taky nebyl. Jsem z toho v šoku nikdy na nic alergii neměl a ted nevím z čeho se to udělalo a na co si dávat bacha. Nic jsem tady na jiných vláknech nenašla(teda spíš jich bylo tolik, že se mi ani tolik hledat nechtělo) budu vděčná za jakoukoliv odpověď díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13046
9.1.13 19:58

To je jednoduché, alergie která nikdy nebyla najednou je.. to se stane, člověk se alergickým může stát. dala vám něco na to? doporučuji dithiaden, mohou ho i malé děti, mlj syn ho bral ve 4 měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
9.1.13 20:01

Tcgýně dostala alergii v padesáti při rozvodovém řízení a už se já nezbavila.
Doktorka ji tehdy řekla, že ji může vyvolat stres nebo i nějaký vnitřní neklid.

• Citovat
  • Upravit
33
9.1.13 20:08

@gabriela jj ten nám dr. předepsal. Za chvíli bylo po svědění a byl klid…

Což o to, že se u něj objevila, ale já naprosto nevím na co, to je to nejhorší a pak ho to chudáka zase chytne…Doufám, že ne u jeho otce.

@Lilibeth tak to je zajímavý člověk by neřek, že v tomto věku se ještě může objevit alergie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.1.13 20:17

Ahojky, nevím, jestli ti to nějak pomůže, ale přidám svoji čerstvou zkušenost. Před 2týdny jsem byla nachcípaná a dala jsem si coldrex. druhý den jsem měla pár pupínků, třetí den už fleky no a 4 den uz jsem měla vyrážku po celém těle. 5. a 6.den jsem byla na pohotovosti, dostala jsem pokaždé 3injekce. potom se to začalo zklidnovat a vysevy nebyly az tak silene. Ale porad po 2tydnech se osypavam, i kdyz to ustupuje(tuk tuk tuk).. Beru Dithiaden, můžou ho i děti. Podle dr to byla reakce na coldrex, i kdyz jsem ji nikdy nemela a coldrex loni v zime jsem pila :roll: muze to byt zpusobene oslabenou imunitou, stresem, v podstate cimkoli.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
9.1.13 20:19

@atominnka jéé mazec, moje mamka se z něho před týdnem taky strašně osypala!!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.1.13 20:21

@Gabrielaaa a uz to ma pryc nebo se jeste osypava? a taky z toho coldrexu jo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12689
9.1.13 20:26

A nezměnila si třeba práci prášek nebo mýdlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.1.13 07:55

@atominnka jjj z něho už ho nesmí vzít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Ddarja
10.1.13 08:52

Tak jsme úplně stejný případ, malého trápí vyrážka už asi 3 měsíce. Ne pořád, ale pár dní je klid a pak znova. Nikdy neměl na nic alergii a teď se osype po kečupu, některých boboncích, paprice (sladké - koření v jídle) atd. Taky máme dithiaden. Ale to je jen na svědění.

• Citovat
  • Upravit
22614
10.1.13 09:33

@Gabrielaaa no musi to bejt extra driák 8o a uz je mami OK nebo se ještě osypává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
10.1.13 11:17

@Pinac Nic jsem nezměnila…

Uvidíme bud se to objeví znova a já zjistím po čem nebo ne…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
29.5.13 16:07

Ahojky dovolím si oživit diskusi.
Včera odpoledne když jsem nasedla do vlaku začal a jsem z ničeho nic strašně moc kýchat a taky mi teklo z očí a měla jsem je napuchlé tohle všechno pokračuje i dneska já se domnívám že jde o nějakou alergii ale nevím na co. Nevíte co by mi rychle pomohlo? Dělám praxi v kuchyni a tam je to opravdu nepříjemné, jednak nic v klidu nedodělám a za druhé pořád chodím s kapesníky a indulonou (obyč) v ruce díky moc
PS na alergologii jdu až 26 června a jako bonus mám nemocné srdce a beru na to dilatrend
sice mám doma Klaritin ale ten nikdy neomhl ta rychle vždycky nejdřív za týdn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
29.5.13 16:55

…tak nejsem doktor, nevim, co na tve leky muzes a nemuzes, ale Claritin je fajn, jen jak je to prasek, ma hold delsi nastup. Porad se v lekarne, myslim, ze by ti mohl pomoct Livostin kapky do oci a hlavne spray do nosu, je to volne prodejny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
29.5.13 17:11

Tak to určitě zkusím poprosím tatku aby mě zavezl do lékárny jenom co přijede z prácet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek