Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, jdu na Vás s dotazem.
Občas se mi stane, že stojím nebo ležím a přepadne mě zima, mám hrozně studené nohy a začnou mě bolet lýtka. Jsem poslední dobou skoro pořád unavená. Zítra se dozvím výsledky z krve a mám z toho strach. O co by se mohlo jednat? Vždy se bojím, abych neumřela.
@MisaK1999 píše:
Občas se mi stane, že stojím nebo ležím a přepadne mě zima, mám hrozně studené nohy a začnou mě bolet lýtka. Jsem poslední dobou skoro pořád unavená. Zítra se dozvím výsledky z krve a mám z toho strach. O co by se mohlo jednat? Vždy se bojím, abych neumřela.
to je fakt mezi lidma ted tolik různých panických poruch nebo to je jen tady
@vokishka píše:
to je fakt mezi lidma ted tolik různých panických poruch nebo to je jen tady
Je a zhoršil to covid. Který navíc posílil tu obavu o zdraví. A pokud jsem zaplavená úzkostí, které nerozumím tak je prostě snazší z toho udělat obavu z nemoci, než se konfrontovat s tím, čeho se bojím.
Takže zakladatelko - nejspíš ti výsledky vyjdou úplně negativní a dost ti to přeju. Pak zkus překonat svoji úzkost že tě jen špatně zdiagnostikovali, a začni zkoumat možnost že to je od úzkostné poruchy - přesně takovéhle nespecifické problémy to může dělat.
Projdi k tomu třeba tuhle knihu https://www.albatrosmedia.cz/…cka-porucha/
CO má smysl je objednat se na fyzioterapii, protože to co popisuješ může být od nějakých svalových dysbalancí v oblasti zad a pánve a začni podle rad fyzioterapeutů civčit.
Nebo alepsoň začni chodit na jógu, nebo ji cvičit doma - ono to dost pomáhá i s tou úzksotí.
Tohle je třeba fajn kanál dobrý pro začátečníky
https://www. youtube. com/@StillOnTheWay
Jinak adevkátní léčba úzkostných poruch je psychoterapie a když to začne moc narušovat běžný život, tak medikace od psychiatra. Cokoliv jiného je jejn podpůrná činnost - třeba ta jóga.
Aha - koukám to tvých starých diskuzí, ty se léčíš se štítnou žlázou? Tak ta sebou jednak nese úzksoti, a taky může dělat takovéhle věci.
Takže to v té krvi bude případně vidět a srovná se to po úpravě léků.
No a cvičit jógu ale můžeš tak jako tak.
Přetížení, stres i mně se to občas stává, když jsem ve velkém zápřahu. Zvolněte, berte magnézium, céčko, déčko, hoďte nohy nahoru a může vás celý svět škrábat na zádech ![]()
@MisaK1999 píše:
Nedostatek vitamínů?