Náhlé počůrávání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.10.11 00:32

Náhlé počůrávání

Syn 3,5 roku se náhle začal počůrávat.
Rok a půl je zvyklý chodit na nočník, poslední půl rok na záchod. Posledního půl roku je také bez plen i na noc … Naprosto bez problému.

Poslední týden se počůrává ve školce, přijdu pro něj a má mokré tepláky i slipy, klidně si v tom vegetí, nikomu nic neřekne.
Počůrává se i v noci.
Dnes ráno se dokonce počůral u nás v posteli, přišel v šest ráno suchý, lehl si mezi nás a četl si knížku, v sedm jsem vstávala a zjistila, že je mokrý … kdybych si ho neosahala, tak se ani nepřizná. Pak samozřejmě následuje omlouvání, jak to neudělá, že přeci ví, kde je záchod … :nevim:

Žádná náhlá změna u nás neproběhla. Do školky chodí od začátku září a bez problému, tak jestli až teď?
Sourozence má, ale už rok a půl, takže to asi taky nebude žádný šok. Sám v posteli spí od dvou let, v pokojíčku se sestrou spí společně také asi půl roku …
Nemáme psa, kočku … Pije rád, pil vždycky dost cca dva litry denně. Jí normálně. Nestěžuje si na žádné bolesti. Na začátku září prodělal zánět močových cest, který byl přeléčený ATB …

Díky za rady!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44178
16.10.11 06:23

Píšeš, že do školky chodí od začátku září - to je docela velká změna a i to může být příčinou..Protože adaptační potíže se nemusí projevit hned ale mohou gradovat, je to častější i později, třeba kolem Vánoc, v době, kdy by to nové situaci už nikdo nepřisuzoval..
Taky prodělal zánět močových cest.
Já bych požádala dr. znovu o vyšetření moči a kdyby bylo vše OK, hledala bych psychickou příčinu. Já to vidím v souvislosti s nástupem do školky..
To, že je dítě zdánlivě bez problémů ještě nemusí znamenat, že nemá problém vnitřně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
16.10.11 08:54

Terezka (3) se nám doma nepočůrá, ale třeba ve školce poslední dobou (nastoupila v září) nestíhá doběhnout na záchod. Takže tak 2× za týden se prostě počůrá když jde na záchod. Ona má totiž ve školce pořád dost času a pak už to má na krajíčku. Tento týden dokonce když přišli z procházky nestihla jít čůrat a výsledkem byly mokré jediné boty co má. A když má přes den nějaký problém ve školce tak v noci hůř spí a taky se jí stane nehoda. Dříve to bylo znakem nachlazení. Když se v noci počůrala tak pak druhý den dostala rýmu nebo tak. Dle psychologů občasné nehody v noci do 6 let jsou v pohodě, takže já to až tak neřeším. Jen se zeptám přes den jestli jí nebolí čůrání nebo hlídám jestli neběhá často (nachlazení). Držím palce ať vás to počůrávání brzy přejde. Jinak u nás učitelky v MŠ hlídají takhle malé děti aby se ani nepřičůrnuly. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
16.10.11 10:13

Já bych taky řekla, že to může mít souvislost s proděláným zánětem močových cest a školkou. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
5.3.15 21:16

Máme těd tak obdobný problém. Dcera má 30.3. tři roky.Od února nastoupila do školky ale problémy začaly týden před nástupem. nejdřív se přes den počurávala jen doma ted po měsíci a pul už je to 4.den kdy se počůrá jednou ve školce. Už jsem z toho tak zoufalá protože ví kam ma jít čůrat když se jí ptám proč se počůrává řekne nevím. Tět už je to tak 7× za den.2.4. jdem k psycholozce. Dnes na me ucitelka koukala jek na deb… a rikala ze jako denne se to nemuze stavat ze takovy deti do skolky nepatri. Vypadalo to jako by mi ani neverila ze je bez plinek pres rok. podala mi to tak ze mi tim chtela naznacit ze jestli se pocura zitra zase tak v pondeli ani nemusime chodit.pry ji to mame nejak vysvetlit a poresit to. a co asi uz mesic a pul s manželem delame.jako jsem prisla domu tak zdrbla jak malé děcko. a ted nevím co dělat jestli ji omluvit na týden nebo dva ze školky počkat že se to zase zpraví. Mám strach že si pak od začátku bude znova zvykat a začne to vše stejně nanovo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
6.3.15 21:31

Nemůžeš se učitelce divit, že si myslí, že jí lžeš, že je bez plen. Pokud by to bylo v tvých možnostech a situace se nezlepšila, nechala bych holčičku do plánované návštěvy doma. Učitelka si totiž nemusí všimnout, že je počůraná, může být mokrá venku a pěkně nastydnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
6.3.15 21:32

Myslím samozřejmě návštěvy u doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
7.3.15 11:39

K doktorovi jdeme za měsíc ale já bohužel chodím do práce měsíc s ní být jen tak doma nemužu. Jinak do školky chodí skoro 2 měsíce a ve školce se počurála poslední 4 dny tak proto nechápu že na mě čučí jak kdyby mi nevěřila když měsíc a pul se jí tak nepočurala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
7.3.15 20:05

@izinka-s @izinka-s Tak to je něco jiného, nevím proč jsem si myslela, že jsi doma. Má nějakou krizovou dobu, kdy se počůrá nebo je to kdykoliv během dne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
8.3.15 09:25

No teě dva dny se nepočurala ale minulý patek kdykoliv kdy ji to chytlo někdy na nočník nebo zácho šla a někdy se neobtěžovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí