Náhlé problémy s usínáním

13114
8.5.10 21:08

náhlé problémy s usínáním

Holky, potřebovala bych poradit. Malá mi tři dny bojkotuje usínání. Byla zvyklá, že po mlíku jsem ji položila do postýlky, ona se otočila na bok, zachumlala se do plínky, já ji držela za ručičku a ona do pěti minut vytuhla. Poslední tři dny je to boj. Položím, ona okamžitě na kolínka, snaží se chytit šprušlí a přitahuje se, nejde jí to jak by chtěla, tak se rozčiluje, nakonec se rozeřve a řvouní třeba 30minut. První večer jsem to nevydržela a vzala ji na ruce a ona mi usnula na rameni, včera usnula asi po 15min. na bříšku, ale dneska zase hrůza, plakala a plakala. Nechápu to :nevim: Přemýšlím, jestli to může být tím, že má rýmu?? Nebo zuby??? Taky si začala před 4 dny sama sedat a chce se stavět, že by to mělo souvislost???? Co s ní?? nechat ji plakat, stát u ní a počkat než se „upláče“ ke spánku?? nebo chovat?, ale mám strach, že si pak na to zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
8.5.10 21:15

Já mám tu zkušenost, že vždycky když se Dorka naučila něco nového, tak se zhoršilo usínání a spaní…asi je to tím vývojovým skokem, že je toho na ně moc a neumí to zpracovat…třeba to bude ono.
Dorka teda spí od mala u nás, takže já si k ní prostě lehla, snažila jsem se ji zklidnit, aby usnula, ale většinou to byl boj, poplakala si, nakonec usnula…a během pár dní to odeznělo..

Příspěvek upraven 08.05.10 v 22:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248

Ahoj myslím, že je to tím, že si začla sedat a chce se stavět. U nás to bylo přesně tak. Do té doby malá usínala úplně sama a v pohodě a pak se to ze dne na den zlomilo… Pamatuju si, že jsme zrovna ten den po tom byli u neuroložky a ptala se mě jak malá spí. A já jí říkám - no celou noc.. a ona, že se neptá jak dlouho, ale jak usíná. Právě proto, že to s tím souvisí… Nevím co bych ti poradila, u nás tohle trvalo až do doby než začla sama chodit. Prý je to u některých dětí vždycky tak, než si osvojí svojí novou motorickou aktivitu. Nutí je to si sedat, stoupat i přesto, že jsou už strašně unavený. Pevný nervy přeju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nsoci

Já myslím, že to bude tím, že se začala zvedat. Prostě ji „něco“ nutí zkoušet pořád tu novinku a neví, že se tím sama budí a ruší sama sebe. Pamatuju na příšerné noci, kdy se náš začal zvedat na čtyři. Uprostřed noci prostě trochu procitl a najednou se ručičky vzepřely a postavily ho na čtyři :lol: To bylo řevu - chtěl spát a vyrušil nechtěně sám sebe. Prostě nechápal, že si zas musí lehnout :-) Musela jsem vždycky vstát a jít ho položit. Bylo to docela o závod - čím víc se stihl probrat, tím horší bylo ho zas uspat. :roll: Tak držím palce, ať to u vás netrvá dlouho.

• Citovat
  • Upravit
44199
8.5.10 21:19

Derido,může to mít souvislost s tím,že si začala sama sedat a stavět.Často se v té době mění i spánek,dítě nechce spát,protože si nacvičuje nové dovednosti a zároveň si to jakoby upevňuje v mozečku.Nevím,jak to líp popsat.Nechce se mi přemýšlet :mrgreen: ,snad chápeš..

V souvislosti s tímto je to přechodné období,za pár dní by mělo samo odeznít..

Nevím,já jsem nikdy nenechala děti dlouho křičet,chovala jsem.Problémy s usínáním měly občas přechodně taky,ale teď chodí pravidelně spát ve stejnou dobu a spí celou noc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
8.5.10 21:38

holky, díky moc. Takže budu muset čekat, kdy to odezní.
Jano, já taky malou hodně chovám i přes den, jakmile trošku zaknourá, tak ji vezmu, ona má ráda, když s ní chodím a ona tak má přehled. Ale mám strach, že si prostě za pár dní navykne, že ji máma uspí na rukou, což bych nerada. Takže spíš budu u ní stát, hladit ji a čekat než usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
8.5.10 21:42

Derido,však jasně,každý si to udělá,jak uzná za vhodné.Já jsem taky někdy měla chuť malou položit a nechat křičet - měla období,kdy mi ponocovala,chodila spát pozdě,spala celou noc a ráno by vyspávala.Nemohla jsem,máme malý byt a Adámek chodí spát už před 8 večer,budila by ho.
Ale i bez toho,abych ji nechala vyřvat se naučila chodit spát v rozumnou dobu - usína do 9.večer.

Přeju pevné nervy,přejde to.Tak i tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
8.5.10 21:50

Je to jak píšou holky.Malej to měl když se naučil sedět-prostě ležet nebude ani za nic.Vždy vytuhne v sedě-já ho pak položím.Taky se hodně převrací až sebou mlátí o ty šprušle-majzne se i do hlavy-už jsme i přemýšleli,že mu dáme na spaní cestovní postýlku aby se tak nemlátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
8.5.10 21:56

Holky, doufám, že to nebude dlouho trvat a vrátí se to zase do normálu. Hodně se ted i v noci budí, někdy ji stačí dát jen dudana, ale někdy ji musím pochovat. A to jsem si myslela, že čím bude starší, tím bude spaní lepší :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nsoci
8.5.10 22:02

Sunnny, ta fotka je nádherná :lol: Tohle u nás neexistuje, že by usnul v jiné poloze než vleže. Nebo třeba vytuhnul u jídla a u hraní. Potřebuje mít svůj klid. Ale mívá teda polohy… nechápu, jak si tak může odpočinout :-)

• Citovat
  • Upravit
44199
9.5.10 06:57
Nsoci píše:
Sunnny, ta fotka je nádherná :lol: Tohle u nás neexistuje, že by usnul v jiné poloze než vleže. Nebo třeba vytuhnul u jídla a u hraní. Potřebuje mít svůj klid. Ale mívá teda polohy… nechápu, jak si tak může odpočinout :-)

Tak spí každé dítě :wink:
Před časem se tu řešilo proč.Nějaká učená maminka napsala,že je to z jógy - poloha dítěte.Spíš jóga to převzala :nevim: Dospělý si tak neodpočine,nemá tak pružné svaly a vazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
9.5.10 07:57

jj určitě to má souvislost s těma novýma aktivitama. a třeba taky už začíná zkoušet, co vydržíš :wink: já to pak dělala tak, že jsem si třeba sedla vedle postýlky a držela ho za ruku nebo hladila po zádech-to ho někdy uklidňovalo, ale rozhodně jsem nechovala. Oni si velmi rády a velmi rychle osvojí takové návyky, potvůrky jedny :lol: Pak jsem to začala dělat tou osvědčenou metodou-a osvědčila se i u nás po několika dnech-odejít, nechat plakat, po nějaké době se přijít ukázat, promluvit-aby mimi vědělo, že tu jsme, že není samo. A intervaly příchodů postupně prodlužovat. Bacha-když k ní přijdeš, nepřibližovat se moc blízko, to je hned na nohou a jak chobotnice mi hned visel na krku a nešel sundat :mrgreen: No prostě výdrž a pevné nervy. Taky to byl tehdy záhul, on totiž není vůbec moc spavý.
Jo a Nsoci bezva fotka. Taky jsem přemýšlela, jak si takhle může odpočinout, usínali jsme v naprosto stejné poloze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
9.5.10 07:57

u nas to bylo asi tyden, taky v dobe, kdy se naucila stoupnout, bylo to o nervy, ale preslo to…
ja teda nechovala, jen chodila polozit, dat dudlik…
tak at je brzo zase dobre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
10.5.10 22:44

Tak k nám se k tomu přidaly i zuby, v noci pláče, má teplotu a pořád péruje na kolínkách. Tak jsem teda slevila a chovám, jenže mi usne na rukou, ale jak ji chci položit, hned je vzhůru. Už si nevím rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
11.5.10 11:09

doporučuju vytvořit nějaký usínací rituál - pohádka, zpívání a tak. Nám taky malý usínal sám, bez problémů, pak se to zlomilo a teď je potřeba ho naladit na spánek - stojí v postýlce, přečtu mu pohádku, zahraju s maňáskama a zazpívám ukolébavku. Pak většinou usne, občas se musím několikrát vrátit a ještě drndat. Občas se taky mění potřeba spánku - pokud přes den moc spí, není večer tak unavený a chodí spát později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí