Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V solusu je 99% obyvatel
neporadim s problemem, ale asi bych kontaktovala aukro, ze negativni komentar je zato, ze dostal negativ.. Myslim ze treba na mimibazaru to spravci resi, tak snad to aukro taky bude resit ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz ohledně toho prodávali jsme auto na aukru pán řekl mojemu muži že je to vrak apod. tak jsme ho prodali o 3000,– levněji pak si muž přečetl komentáře a podle toho usoudil svůj tedy negativní pán už tohle udělal několikrát aby mu auto prodali levněji.
A k tomu komentáři pán muži udělil taky negativní přitom neměl důvod a napsal tam že je můj muž v registru (solusu) může tohle vůbec to je osobní údaj který zveřejnil a ještě nahlížel do registru i když muž o tom nevědělporušil tím ten chlap něco?
Já teda nevím, ale žádat o výpis solusu snad nemůže jen tak někdo, ne? Teda pokud se to týká jiné osoby…Takže do registru určitě nenahlížel, dle mě. Myslím, že buď si to vymyslel, nebo má k registru přístup, a tohoto zneužil. Internet je bohužel internet, d recenzí si každý může napsat co chce, a pokud se chce muž bránit, nezbyde mu nic jiného, než se obrátit na Policii, a tam řešit dál, zda se mohl dotyčný dopustit nějakého tr. činu nebo přestupku. Vidím to na přestupek proti obč. soužití, a dál by se vidělo, dle toho, jak mohl a jestli získal informace ze Solusu.
Otázka je jestli mu tam někdo známý nahlédl ( nebo u toho pracuje) a nebo jestli střelil od boku. ![]()
Navíc Solus není žádným registrem veřejné správy, je to soukromý registr a údaj o tom, jestli má někdo někde dluh není osobním údajem.
@mag nj, ale zase k tomu potřebuje rodné číslo a pamatuju si, že když jsme žádali o hypotéku, tak jsme to v bance museli podepsat, že souhlasíme s nahlédnutím do solusu.. tak je otázka, jestli opravdu jen hádal nebo jestli se tam podíval… ![]()
@Janinka07 No to je pravda, mají totiž etický kodex, ale jaksi to není nic, co by se dalo vymáhat veřejnoprávně. Takže stěžovat si lze akorát u Solusu.
Ahoj mám dotaz ohledně toho prodávali jsme auto na aukru pán řekl mojemu muži že je to vrak apod. tak jsme ho prodali o 3000,– levněji pak si muž přečetl komentáře a podle toho usoudil svůj tedy negativní pán už tohle udělal několikrát aby mu auto prodali levněji.
porušil tím ten chlap něco?
A k tomu komentáři pán muži udělil taky negativní přitom neměl důvod a napsal tam že je můj muž v registru (solusu) může tohle vůbec to je osobní údaj který zveřejnil a ještě nahlížel do registru i když muž o tom nevěděl