Náhlý otok hrdla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
16.5.24 11:40

Nahly otok hrdla

Ahoj všichni. Včera se mi stalo něco na co nezapomenu. Zaskrabalo mi v krku a úplně se mi stáhlo hrdlo tak, že jsem asi 12vterin nemohla dýchat. Ale vůbec. Už jsem myslela že ztratím vědomí, ale povolilo to. Zachranka, EKG, tlak a saturace v pořádku. Alergii jsem měla jen jednou po požití hruskoveho džusu a vypadalo to podobně. Nic jsem nejedla, jen jsem vencila psa.Jsem od té doby strachy bez sebe že se to vrátí a já se udusim. Zazitek šílený. Stalo se to někdy někomu? Co dělat v takové chvíli? :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11549
16.5.24 14:50

Co říkali lékaři? Byla to alergická reakce nebo ne?
Pokud ano, tak směr alergologie a tam ti řeknou co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
16.5.24 15:03

No a jestli ses už jednou dusila po hrušce, tak jsi určitě evidovana na alergologii a máš epipen, který v případě reakce musíš použít. Tak se tam zase objednej, ať ti udělají testy.

Moc nechápu to ekg a saturaci při alergické reakci? Když už jsi normálně dýchala, tak není důvod, proč bys neměla mít normální saturaci? Nebo mi něco uniká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64838
16.5.24 16:08
@AnoNe píše: Více

tak ta vyšetření naordinovali lékaři, asi věděli, proč to dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
16.5.24 16:09

@AnoNe když to bylo poprvé nikdo to neřešil
Bylo ti v době covidu. Včera když se to stalo podruhé, tvrdili mi že je to panicka porucha.Kdyz přijeli už jsem byla v pořádku. Trvalo to asi 15 vterin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
16.5.24 16:17
@Kačaba 77 píše: Více

No tak by ses měla objednat na alergologii, minimálně na tu hrušku tě můžou otestovat. Plus na další základní alergeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
16.5.24 16:32

@Kačaba 77 má to kamarádka je to panická porucha a je to stav aby ses objednala na psychiatrii a nechala si napsat nějaké prášky na akutní záchvat protože to muže přijít kdykoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
16.5.24 17:19

@Al35 jakp že se zničehonic začneš dusit? Bez nějakých jiných příznaků jako je třes, pocení, tlukot srdce atd??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.24 18:24

prosím anonym, ano mám to stejně je to panický záchvat, najednou se mi stáhne hrdlo bez jakýkoliv vedlejších příznaků

• Citovat
  • Upravit
11
16.5.24 23:21

Anonym na jak dlouho? Nemůžu se udusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 10:49

upřímně já vím že to je problém v hlavně takže se snažím uklidnit a nehysterčit, aby si to nezhoršila. Nech si udělat testy na alergie at máš jistotu. Jinak pokud je to panická ataka tak se neudusíš

• Citovat
  • Upravit
11549
17.5.24 16:58

@Kačaba 77 prudká alergická reakce nebude trvat 15 vteřin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 17:06

To není otok hrtanu, ale spazmus hladkých svalů- laryngospasmus. Může vzniknout i bez příčiny, častěji ale jako reakce na vdechnutí cizího tělesa, ale i např. zakuckání, při refluxu či u alergické reakce, tam je spojen i s otokem a celá situace trvá déle. Většinou trvá pár sekund, pak odezní sám. Je bohužel krajně nepříjemný. Psychika též hraje roli…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek