Náhlý problém s usínáním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1755
29.4.11 21:14

Náhlý problém s usínáním

Můj dvouletý synek usíná od cca 5 měsíce sám, náhle však poté co ho uložím do postýlky nechce mi pustit ruku, už natahuje a když opustím pokoj hrozně pláče. Dvakrát jsem u něj zůstala než usnul, držel mě za ručičku, poprvé to trvalo jen pět minut, podruhé již půl hodinky. Nechci aby se tohle stalo pravidlem, ale také nechci, aby plakal:-(
Dnes jsem to vůbec nezvládla a vytáhla jsem ho ven, rozčílená a odnesla do obýváku …vím vím špatně špatně. Za půl hodky jsme ho s tatínkem odnesli do postýlky a odešli, řev asi 5minut a pak usnul…
Zajímalo by mě, zda máte maminky podobnou zkušenost, mohlo se tohle stát, proto, že jsem najednou večer začala chodit cvičit a do postýlky ho dává dvakrát týdně bud babička nebo tatínek, nacož nebyl zvyklý. A také se stalo, že ho po plakání vytáhli s postýlky a čekal na mě až příjdu, tak si říkám, zda ho to nerozhodilo…
Za Vaše zkušenosti a rady předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1712
29.4.11 22:04

Určitě to je skrz to. Chce to čas. Naše to taky dělala, byla zvykl, že jí uspávám já a když jsem nemohla, byl oheň na střeše, ale já z toho už byla unavená, tak jsem v tom nechala manžela „vykoupat“ a musel si poradit sám. Teď chce, aby zpíval ukolébavku jen on. :mrgreen: Ať třeba tatínek nebo babička uspávají, i když jsi doma, ať si zvyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
29.4.11 23:02

myslim si,ze to je tim,ze ho babicka s tatinkem vytahovali z postylky.. on ted asi nechce usinat bez tebe,ma strach,ze nekam odejdes.. me zase dceru vytahovala tchyne z kocarku ven,kdyz brecela a ona se pak chtela i ode mne vytahnout a nosit..privazala jsem ji a jela s koncertem..za chvili pochopila,ze ji nevytahnu.. tim nechci rict,ze ho mas nechat vybrecet.. tuhle metodu ja nemam rada.. ale co delat,to ti neporadim..taky jsem bojovala s dcerou a ted ma tri roky a usinam s ni v posteli a pak odejdu,kdyz usne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
30.4.11 08:25

Ano asi budeme muset tatínka více zapřáhnout :-) jsem měkká a hodě věcí si dělám sama, tatínek se sice příjde před spaním za náma kouknout, udělá pár blbinek, ale ukládám a koupu výhradně já. Zajímavé je, že první dvě cvičení proběhlo úplně bez problémů, přišla jsem domů, malý spinkal, neplakal bez problémů. No uvidíme, jak se to bude vyvíjet.Moc Vám děkuji za příspěvky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
30.4.11 14:00

Chce to pevné nervy a trvat na svém. Držím palce, ať si malý bezy zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
29.5.11 21:18

Už máme řev před spaním zpátky :cry: vše se nám spravilo, ale už zase asi tak 4 dny mi synek usíná se srdceryvným kříčením, chodím za ním, ale nepomáhá to a je to horší a horší. Pláče při odpoledním i večerním usínání. Zdá se mi, že se to zase vyhrotilo po příhodě, kdy nám soused začal vrtat v osm hodin a malý zrovna usínal a byl z toho pěkně vyděšený, pana souseda bych v tu chvíli nejradši :pocitac: od té doby malý už před spaním, když mu zpívám pořád se dívá do stěny, a říká pan bum bum, no a pak ho položím, odejdu a začne řev. Dnes je to extrém, nikdy to nebylo tak hrozné, nechápu to. Začínají se děti dvouleté bát zvuků, tmy atd..najednou z ničeho nic a jak se zachovat???jsem zoufalec, bobek malý, jdu za ním :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katylassas
14.6.11 20:06

u nás to samé

U nás máme ten samý problém. Naší Emmě je malinko přes dva roky. Od 4. měsíce spinká naprosto bez problémů sama v pokojíčku. Ale od této neděle jako by udeřil blesk. Ze dne na den se strašně bojí usínat sama. Ale takový křik a záchvat jsem u ní ještě neviděla. Jenom ječí „bojim bojim bojim“ a nikdo z ní nedostane, čeho se vlastně bojí. V poledne do této chvíle normálně spinkala, teď u ní musím sedět a držet jí dokud neusne, většinou neusne, protože si mě hlídá. No a večer, i když musí být totálně vyčerpaná, nechce usnout beze mě. Opět jí musím držet za ruku, to naštěstí usne docela rychle (tak za 30 min). Ale jakmile zjistí, že tam už nejsem, začne to všechno na novo. V noci se taky probouzí a s pláčem si to míří k nám do ložnice, kde s námi v klidu spí do rána bez problémů. Už si taky nevím rady, nic mimořádného se nestalo, protě to přišlo jak z čistého nebe. Děsí mě ale, jak to přišlo najednou a v jaký razanci. Takový záchvaty co předvádí jsem doopravdy ještě u Emmínky nezažila.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
3.1.13 23:30

Holky, jsem také zoufalá… :,( Náš problém úplně stejný jako poslední příspěvek Devonie zde z 29.5.11'. :-( Malému byly před pár dny 3 roky, ale od 2 let co jsme ho dali do vlastního pokojíčku se asi po měsíci, kdy šlo vše dobře začal budit s brekem. Začal se vyděšeně ptát na všechny zvuky co slyšel i přes den. V pokojíku od té doby sám neusnul a stejně když usnul za mé přitomnosti se třeba za hodinu znovu vzbudil s hysterákem. Navíc se to sešlo tak, že týden na to co problémy začaly jsme byli na chalupě a bohužel ho vzbudil rachot, jak sjel sníh ze střechy přimo nad ním. Od té doby prostě přes samostatné usínání nejel vlak.

Momentálně s ním každý večer někdo leží v posteli dokud neusne, ale on už má z usínání úplnou neurózu a trvá mu i 3 hodiny usnout. To prostě není k žití. Máme teď 2. syna, ten je naštěstí OK. S manželem ale nemáme jediný večer pro sebe, sex jsme měli naposledy co jsme počali 2. dítě - ještě že to vyšlo napoprvé. :P Navíc i když se v noci probudí a nikdo tam není, dostane hysterák. Teď jsme ho zkusili aspoň přesunout na jeho postel v naší ložnici - 0,5 m od nás, ale ani to moc nejde. Je tam sice, ale usíná ještě déle - klidně ty 3 hodiny. :zed: Co dělat???

• Citovat
  • Upravit
8937
3.1.13 23:47

A ma na spani tmu? Nepomohla by treba lampicka? Jsou takove primo do zasuvky, co maji tlumene svetlo a malo zerou. Nebo pustit v cd s pohadkou jen mluvene slovo bez obrazu, neslysel by jine zvuky a treba lip usnul. Mozna by nebylo od veci poradit se s odbornikem, detskym psychologem.

Příspěvek upraven 03.01.13 v 23:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
3.1.13 23:51

Tyjo, to je mi lito. Pises, ze maly ma uz z usinani neurozu. Co to naopak misto reseni neresit vubec. Proste to vzit tak, jak to je. Vzit ho do postele, nikam ho nepresouvat, byt na usinani s nim v mistnosti, ale delat neco na notebooku nebo tak. Treba by to prestalo postupne samo.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
4.1.13 21:42

@Kettlery, @elchirk Hplky, díky moc za pochopení… On nám teda nespal od narození (pediatr nám jednou pro něj napsal i sirup na uspání - něco, co se dřív používalo na uspání při operacích. V lékárně se tvářili, že mě dají asi zavřít… :mrgreen: ). Takže ta neuróza má hluboké kořeny… Ale v těch jeho 2 letech to už začalo vypadat nadějně… :-)

Ta situace co jsem ji popisovala se stala v polovině února. Od té doby jsme v podstatě dělali, co radí Kettlery. Já na to už pak neměla nervy, a jelikož jsem v posledním trimestru těhu už tak skoro nespala, začala jsem spát sama v obýváku a malého začal uspávat a spát s ním manžel. Právě u toho uspávání třeba četl internet na mobilu nebo pracoval na notebooku, zkoušeli jsme i to světlo, ale k ničemu to nevedlo.

Před narozením druhého syna jsem měla připravených milion scénářů abych zabránila opakování té katastrofy. Takže mimčo spí od pár týdnů samo v pokojíčku, většinou se mi v noci ani nevzbudí, přes den spí nádherně. Usíná sám. Už mu bude 6 měsíců, ale stále jsem ještě jako Alenka v říši divů, že dítě může být i takhle úžasně bezproblémové… :pankac: Toho staršího budeme uspávat určitě ještě v pubertě… :zed: Jinak ano, Elchirk, už jsem si také říkala, že to chce psychologa. Asi mi nic jiného nezbyde.

• Citovat
  • Upravit
Kettlery
5.1.13 12:08

Aha, tak to je maso. Pak tedy jedine psycholog. Sami uz jste podle vlastnich slov vyzkouseli fakt vsechno. Tak GOOD LUCK!

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
5.1.13 14:03

@Kettlery Každopádně dík. Jako super nápad mi přijde ještě to CD s mluvenou pohádkou. Dívat se před spaním na pohádky nezabírá, to chce pořád dokola, navíc jak to svítí, není to asi vhodné. Ale tohle mi přijde fajn. My s ním každý večer čteme (nebo teď teda většinou manžel), po skončení pohádky se řekne „zazvonil zvonec…“ a malej dodá zbytek a pak leží a převaluje se běžně ty 3 hoďky. Jak jsem sem psala - to jsem byla totálně zoufalá - manžel nemocný, byli jsme na chalupě, tak musel být mladší také s námi v pokojíčku. Starší pořád něco povídal, vyžadoval svícení, ale to bylo ještě horší, to vždy ožije. :mrgreen: Nakonec jsem ho po 3,5 h seřvala, bulel a musela jsem ho šoupnout zas manželovi. Ráno se vzbudil nemocný, tak už to na něj asi lezlo večer, proto ještě horší průběh, než obyčejně. Teď už jsme zas doma, má teplotu skoro 40, manžel chudák sice nemocný, ale musí pomáhat. Mimčo dnes celou noc vzhůru - teplota přes 38. Ale zatím to jde. Srážíme teplotu a doufám, že nebudou žádné febrilní křeče. Vlastně je docela klid, akorát probdělá noc, teď den a uvidím, jestli budu vůbec ještě schopná fungovat v noci. :-D

Až se vzbráboráme z nemoci, najdu nějakého toho psychologa. Tak díky moc za reakce a rady! :hug:

• Citovat
  • Upravit
10142
5.1.13 22:08

Nam mala, taky dva roky,' spala sama v pokojiku v pohode,' bez uspavani. od rijna cvak a neni schopna sama usnout, sedime u ni i hodinu, nechce usnout, nakoonec skonci u nas v lozhnici v male plstylce. V koji ma uz velkou. za chvili se nam narodi druhe a ja mam nerfvy z toho,' jak budeme spat, protoze s nami v posteli spat nemuze, to se nevyspime. spite takhle s obema ditkama v loznici, i kdyz maji vlastni pokok? Jak je to treba s nocnim kojenim u miminka, budi se vam to starsi? Ani nemame misto na druhou postylku, loznice je mensi, se picnu…uz jsme zkouseli vse mozne, i ty sirupy na udsinani,' nic nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
5.1.13 22:10

Omlouvte me za preklepy, pisu jak tatar, zvykam si na tablet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie