Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Je to normalni, šla bych k lékaři v případě, že by to neustávalo a nebo zapáchalo. Já tedy rodila 2× císařem, takže jsem tak silné očistky neměla, ale střídalo se to od špinění po opravdové krvácení pořád po několika dnech. Skončilo to úplně až po 8 týdnech menstruací ![]()
Asi 10 den po porodu ze mě vypadl úplně velký kus, až jsem se lekla. Jelikoz jsem byla ale hospitalizována se zánětem po porodu tak doktor říkal, že to může být, jen že si nemám ten večer davat horkou sprchu a pozorovat, kdybych moc nekrvacela ať hned řeknu. Takže jestli to máš málo určitě to bude ok. Každý se čistí a krvácí jinak dlouho.
Ano, je to normalni, skoro konec a pak pár hodin apokalypsa a stále dokola.. Šla bych k dr, kdyby se přidaly neobvyklé bolesti popř byla až moc velká intenzita ![]()
Zas jestli to teklo dvě minuty v kuse, a pořád to teče, tak možná se nech zkontrolovat…
Taky se mne to stalo. Po tydnu ocistky skoro ustaly. Spis jsem jen spinila. No a pak se stalo, ze jsem si sla zkusit kalhoty, jestli je zapnu a jak jsme si zmackla bricho pri te snaze je zapnout, tak chlejst a zacalo to ze me tect. Volala jsem mudr. a ona rikala, ze se to stava, ze se slepil cipek. Takze pokud k tomu nic nemas, tak bych byla v klidu a pokud budes dal normalne krvacet, tak je to nejspis v poradku.
Já budu zrovna 4 týdny po porodu, krvácela jsem na střídačku chvíli trochu pak zase nic ale teď už třetí den krvácím jak kdybych měla silnou ms. Volala jsem doktorce a bylo mi řečeno že se každá čistí jinak ale pokud nejsou bolesti, teplota tak je to v pořádku.
Moc všem děkuju za odpovědi. Tohle šestinedělí je nějaký náročnější, než to první
, tak mě asi vyděsí každej prd
.
@Anonymní píše:
Zdravím,
přicházím si pro radu. Jsem necelé dva týdny po porodu, prvních pár dní jsem měla očistky i s kusy, pak už to ustupovalo, prěcházelo to spíš ve výtok, kolikrát jsem i X hodin měla čistou vložku a před chvilkou jsem se zvedla z gauče a najednou ze mě šlo krve jak z vola i s kusy, vytékalo to přibližně 2 minuty v kuse… Teď to teda teče taky, ale už o trošku míň.
Tak bych chtěla vědět, jestli jste to měly taky tak a je to normální?Díky moc!
Sla bych se pro jistotu nechat vysetrit. Mela jsem stejny problem, 3 tydny po porodu jsem najednou zacala krvacet mnohem vice nez pred tim. Ja bych byla cekala doma, diky bohu manzel zavelel a jeli jsme do nemocnice. Kdyz jsme prijeli, uz jsem omdlevala ze ztraty krve. Po ultrazvuku se zjistilo ze v deloze byl zbytek placenty, ktereho se telo nedokazalo samo zbavit a musela jsem na operaci. Kdyby se na to byvalo prislo driv, usetrila jsem si mnoho problemu. Za vysetreni nic nedate.
Zdravím,
přicházím si pro radu. Jsem necelé dva týdny po porodu, prvních pár dní jsem měla očistky i s kusy, pak už to ustupovalo, prěcházelo to spíš ve výtok, kolikrát jsem i X hodin měla čistou vložku a před chvilkou jsem se zvedla z gauče a najednou ze mě šlo krve jak z vola i s kusy, vytékalo to přibližně 2 minuty v kuse… Teď to teda teče taky, ale už o trošku míň.
Tak bych chtěla vědět, jestli jste to měly taky tak a je to normální?
Díky moc!